fbpx

Λίβερπουλ-Ρέιντζερς 2-0: Είχε το κίνητρο, βρήκε τον τρόπο

Λίβερπουλ-Ρέιντζερς 2-0: Είχε το κίνητρο, βρήκε τον τρόπο

Η Λίβερπουλ άφησε εύκολα πίσω της την ισοπαλία στην Πρέμιερ Λιγκ και με την επικράτησή της επί της ομάδας της Γλασκώβης έφτασε τις δύο νίκες σε τρία παιχνίδια στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ

«Μίλησε» ο Άρνολντ

Οι “κόκκινοι” ήθελαν να πάρουν με το καλησπέρα την κατάσταση στα χέρια τους, απέναντι στην θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου (δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια μετρούσε η Ρέιντζερςπριν πάρει το δρόμο για το “Άνφιλντ“) κι αυτό το πέτυχαν γρήγορα μεν, κατά το ήμισυ δε. 

Το 1-0 ήρθε νωρίς (7′), πριν καλά καλά η ομάδα του Κλοπ προλάβει να βάλει στο φουλ τις μηχανές. Σκόρερ, εκείνος που μάλλον έχει αμφισβητηθεί περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του όλο αυτό το διάστημα που η Λίβερπουλ είναι εκτός ρυθμού. Ο ΑλεξάντερΆρνολντ έστησε τη μπάλα με αυτοπεποίθηση περίπου 20-22 μέτρα από την σκοτσέζικη εστία και με μια βελούδινη απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Το γκολ έλυσε τα (βαριά πριν από τη σέντρα) πόδια των παικτών του Γερμανού τεχνικού και κάπου εδώ φτάνουμε στο “κατά το ήμισυ”. Με 13 σουτ, εκ των οποίων τα επτά στην εστία και αρκετές κλασικές ευκαιρίες, όπως αυτή του Νούνιες στο 41′ όταν νικήθηκε στα ίσια από τον ΜακΓκρέγκορ, το 1-0 του ημιχρόνου έμοιαζε λίγο. Επιπλέον, έδινε την ευκαιρία στην ομάδα της Γλασκώβης να ελπίζει ακόμα.

Της έφυγε το άγχος

Ποια ήταν η απάντηση της Λίβερπουλ σε όλα αυτά; Ένα δεύτερο “χειρουργικό” χτύπημα, αυτή τη φορά οκτώ λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, με το οποίο ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των παικτών του Φαν Μπρόνκχορστ. Ο Νούσιες είχε νικηθεί αρκετές φορές στο πρώτο 45λεπτο από τον ΜακΓκρέγκορ, αλλά αυτή τη φορά βρήκε άλλο τρόπο για να κάνει τη δουλειά. Ήταν ένα δικό του κερδισμένο πέναλτι (από μαρκάρισμα του Κινγκ) που έδωσε την ευκαιρία στον Σαλάχ να γράψει το 2-0 από την “άσπρη βούλα” στο 53′. 

«Αγγίζει» το ρεκόρ

Με το τέρμα αυτό, ο Αιγύπτιος έφτασε τα 35 γκολ με τους “κόκκινους” στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσα έχουν κι ο Ανρί (Άρσεναλ) κι ο Φαν Νίστελροϊ. Περισσότερα γκολ με φανέλα αγγλικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχουν πετύχει μονάχα ο Αγουέρο (Σίτι) κι ο Ντρογκμπά (Τσέλσι), οι οποίοι ωστόσο ήδη νιώθουν καυτή την ανάσα του Σαλάχ (έχουν από 36).

Το ματς “κλειδώθηκε” λοιπόν εύκολα και γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως από εκεί και πέρα ο Κλοπ δεν είχε την παραμικρή διάθεση να σπαταλήσει τσάμπα δυνάμεις. Έδωσε εντολή στους παίκτες του να μπουν σε αυτόματη λειτουργία διαχείρισης του 2-0 κι εκείνοι την εκτέλεσαν με άνεση. Αρκεί να αναφέρουμε πως η Ρέιντζερς έκανε μόλις ένα σουτ στην εστία των γηπεδούχων κι αυτό στο 86′, με τον Τσόλακ. 

Διαιτητής: Κλεμάν Τυρπέν (Γαλλία)

Κίτρινες: Αλεξάντερ-Άρνολντ-Λούντστραμ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:  Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (90+3′ Γκόμεζ), Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Τσιμίκας, Χέντερσον (70′ Φαμπίνιο), Τιάγκο (81′ Μίλνερ), Ντίας, Σαλάχ, Ζότα (69′ Φιρμίνο), Νούνιες (80′ Έλιοτ).

ΡΕΪΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Γκόλντσον, Ντέιβις (66′ Ράιαν), Κινγκ, Μπάρισιτς, Λούνστραμ, Ντέιβις (81′ Καμαρά), Τίλμαν (66′ Σακάλα), Κεντ (81′ Ματαντό), Μορέλος (73′ Τσόλακ).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγ.)

Νάπολι 9

Λίβερπουλ 6

Άγιαξ 3

Ρέιντζερς 0

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο