fbpx

Νέο επεισόδιο στο… σίριαλ της κόντρας Αυγενάκη – ΕΠΟ

Νέο επεισόδιο στο… σίριαλ της κόντρας Αυγενάκη – ΕΠΟ

Έκπτωτο με διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα της ΓΓΑ κηρύχθηκε το ΔΣ της ΕΠΣ Φθιώτιδας για παραβίαση του νόμου σχετικά με τη συμμετοχή σωματείου στις εκλογές που διενεργήθηκαν τον Ιούνιο του 2021.

Βάσει νόμου και βάσει της υπ’ αριθ.231003/21-05-2021 απόφασης της ΓΓΑ περί «Επικύρωσης καταλόγου σωματείων», δικαίωμα ψήφου τις αρχαιρεσίες είχαν μόνο τα σωματεία της ΕΠΣΦ που πληρούσαν τιςπροϋποθέσεις του νόμου Αυγενάκη. Στις 28 Ιανουαρίου 2022 ο υποψήφιος πρόεδρος Κ.Σακελλάρης, προέβη σε καταγγελία προς τη ΓΓΑ σύμφωνα με την οποία τρία από τα συμπεριλαμβανόμενα στον επικυρωμένο
πίνακα σωματεία («ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ ΠΕΤΡΩΤΟΥ», «ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ» και «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΩΛΟΥ») δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι
το σωματείο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Μόλου»  δεν πληροί τη μία εκ των προϋποθέσεων που ορίζει ο περιβόητος  νόμος, ήτοι τη συμμετοχή του σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις τουλάχιστον κατά τα δύο από τα τρία προηγούμενα της Γενικής Συνέλευσης έτη, συμπεριλαμβανομένου του έτους διεξαγωγής της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει έκπτωση των μελών του
απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου της
ΕΠΣΦ, που επανεξελέγησαν ως μέλη του νέου ΔΣ, το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 28 Ιουνίου 2021.

Αμεση ήταν η απάντηση της ΕΠΟ που βρίσκεται στα χαρακώματα με τονυφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι:

«Σχετικά με εκδοθείσα, Διαπιστωτική Πράξης έκπτωσης της Διοίκησης της ΕΠΣ Φθιώτιδας από τη ΓΓΑ, τονίζουμε τα ακόλουθα:
1. Οι διαπιστωτικές πράξεις είναι αντίθετες προς το Σύνταγμα, αφού η έκπτωση εκλεγμένης διοίκησης σωματείου προϋποθέτει απόφαση Δικαστηρίου, όχι Διοικητική Πράξη.
2.Για τον λόγο αυτό η ΕΠΟ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, μαζί με την διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας, για την αποκατάσταση της Συνταγματικής τάξης.
3. Διαπιστωτικές διοικητικές πράξεις, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, δεν νοούνται σε ένα σύγχρονο κράτος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο