fbpx

Και πάλι υπέρ ευρωπαϊκής Super League o Φλορεντίνο Πέρεθ

Και πάλι υπέρ ευρωπαϊκής Super League o Φλορεντίνο Πέρεθ

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι «άρρωστο» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, προκειμένου να φέρει και πάλι στο προσκήνιο την ευρωπαϊκή Super League.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του συλλόγου, ανέφερε αρχικά:

«Το αγαπημένο μας άθλημα είναι άρρωστο, ειδικά στην Ευρώπη και φυσικά στην Ισπανία. Το ποδόσφαιρο χάνει την θέση του ως το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι νέοι ενδιαφέρονται όλο και λιγότερο για το ποδόσφαιρο. Οι τρέχουσες διοργανώσεις, όπως έχουν σχεδιασθεί σήμερα, δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των θεατών, παρά μόνο στις τελικές φάσεις».

Για να επαναφέρει στη συνέχεια το εγχείρημα της Super League, η οποία θυμίζουμε έπαψε να υφίσταται, μόλις 48 ώρες μετά την ανακοίνωση ίδρυσής της, τον Απρίλιο του περασμένου έτους και μετά από μια κατακραυγή από φιλάθλους, κυβερνήσεις και παίκτες.

«Η Super League παραμένει εν μέσω ευρωπαϊκών δικαστικών διαδικασιών που αμφισβητούν το μονοπώλιο της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», επισήμανε ο Πέρεθ, τονίζοντας πόσο σπάνια παίζουν μεταξύ τους οι κορυφαίες ομάδες του ποδοσφαίρου και προσθέτοντας ότι η ευρωπαϊκή διοργάνωση μεσοβδόμαδα θα πρέπει να προσφέρει στους φιλάθλους αγώνες μεταξύ «των ισχυρότερων ομάδων και με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο» καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

«Εάν κοιτάξουμε τους τελευταίους φιναλίστ του Champions League, την Λίβερπουλ, μια ιστορική ομάδα με έξι Ευρωπαϊκά Κύπελλα, αποδεικνύεται ότι τους έχουμε αντιμετωπίσει μόνο εννέα φορές σε 67 χρόνια» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ισπανός παράγοντας.

Η Super League έχει μηνύσει την UEFA και τη FIFA σε ισπανικό δικαστήριο, το οποίο αργότερα ζήτησε καθοδήγηση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, που με τη σειρά του θα εκδώσει την απόφασή του το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο