fbpx

Τραγωδία στην Ινδονησία: Νέα σοκαριστικά στοιχεία, τουλάχιστον 174 νεκροί (vids)

Τραγωδία στην Ινδονησία: Νέα σοκαριστικά στοιχεία, τουλάχιστον 174 νεκροί (vids)

Δε σταματάει να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την εισβολή οπαδών μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Ινδονησία.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αναμέτρηση έλαβε τέλος κι ενώ η Αρέμα είχε ηττηθεί με 3-2 από την Περσεμπάγια, οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Kanjuruhan Stadium» και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές αρχές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν τους φιλάθλους, εκατοντάδες εκ των οποίων έχασαν τις αισθήσεις τους και λιποθύμησαν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στην Ανατολική Ιάβα, Νίκο Αφίντα, δήλωσε: «Είχε γίνει άναρχο. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα». Μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο αστυνομικοί. Θα θέλαμε να μεταφέρουμε ότι δεν ήταν όλοι ταραξίες. Μόνο περίπου 3.000 μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι οπαδοί που τράπηκαν σε φυγή «συγκεντρώθηκαν σε ένα σημείο στην έξοδο. Εκεί σημειώθηκε συνωστισμός, πολλοί εμφάνισαν δύσπνοια, υπήρχε έλλειψη οξυγόνου».

Πέντε ετών το νεότερο θύμα

Τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από αγώνα ποδοσφαίρου στην Ινδονησία σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 180 μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών των ομάδων Arema και Persebaya Surabaya στο μεγάλο ντέρμπι της χώρα μεταξύ δύο ομάδων με αιώνια έχθρα.

Νεκροί είναι και δύο αστυνομικοί ενώ διευθυντής νοσοκομείου δήλωσε ότι ένα θύμα ήταν ηλικίας πέντε ετών. Επίσης 13 οχήματα υπέστησαν ζημιές, συμπεριλαμβανομένων 10 περιπολικών.

Πουλήθηκαν 42.000 εισιτήρια για αγώνα σε στάδιο χωρητικότητας 38.000

Η FIFA από την πλευρά της διαμήνυσε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χημικά για τον έλεγχο του πλήθους σε αγώνες. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι τα λόγια του επικεφαλή υπουργού Ασφαλείας, ο οποίος δημοσίευσε στο Instagram την πληροφορία ότι είχαν πουληθεί 42.000 εισιτήρια για τον αγώνα στο στάδιο Kanjuruhan, το οποίο έχει χωρητικότητα 38.000.

Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο διέταξε τις αρχές να επαναξιολογήσουν διεξοδικά την ασφάλεια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ζήτησε επίσης από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (PSSI) να σταματήσει τους αγώνες της Liga 1 μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και ευχήθηκε αυτή να είναι η «τελευταία ποδοσφαιρική τραγωδία στο έθνος».

Αναστολή του πρωταθλήματος για μία εβδομάδα

Μετά τα θλιβερά έκτροπα στον αγώνα ανάμεσα στην Αρέμα και την Περσεμπάγια η ποδοσφαιρική λίγκα στην Ινδονησία ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος για μία εβδομάδα.

Όπως είναι λογικό, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα, προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι των βίαιων επεισοδίων.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο