fbpx

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Οι “πράσινοι” με μέταλλο πρωταθλητή… (pics)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Οι “πράσινοι” με μέταλλο πρωταθλητή… (pics)

Με δύο γκολ του Αϊτόρ, οι πράσινοι «άλωσαν» την Τούμπα (1-2) με ανατροπή και έκαναν το «6 στα 6».

Ο Αϊτόρ έχει πάρει από το… χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδηγεί από νίκη σε νίκη στο πρωτάθλημα. Στο καμίνι της Τούμπας οι πράσινοι νίκησαν με ανατροπή (2-1) φτάνοντας στο «6 στα 6» στην Σούπερ Λίγκα και έστειλαν μήνυμα πως φέτος θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Και τα δύο γκολ πέτυχε ο Αϊτόρ που πλέον μετράει 7 τέρματα και είναι ο απόλυτος σταρ του τριφυλλιού και του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από το ξεκίνημα του και η πρώτη σημαντική ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 12’ . Ο Τσέριν πέρασε εξαιρετική πάσα στον Αϊτόρ που πάτησε περιοχή, σούταρε, αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 14’ ο ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Νάρεϊ πέρασε την μπάλα στον Ντάντας το σουτ του οποίου κόντραρε στον Αϊτόρ και η ευκαιρία χάθηκε για τον Δικέφαλο.

Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει στροφές στην απόδοση τους και πίεζαν για το γκολ. Στο 17’ ο Λύρατζης σέντραρε, ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά, ήταν όμως άστοχος.

Το 1-0 έγινε στο επόμενο λεπτό. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο από τα αριστερά με τακουνάκι πέρασε την μπάλα στον Ολιβέιρα που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μπρινιόλι.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΠΑΟ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι πράσινοι είχαν μία καλή στιγμή με τον Σπόραρ στο 37΄. Ο φορ του Παναθηναϊκού σούταρε, ενώ θα μπορούσε να πασάρει στον αμαρκάριστο Αϊτόρ.

Στο 43’ ο Νάρεϊ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντάντας έπιασε απευθείας βολέ με την μπάλα να βρίσκει την πλάτη του Τσέριν και έτσι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για την εστία του Μπρινιόλι.

Με την εκπνοή του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μία ευκαιρία με τον Κούρτιτς που αστόχησε με γυριστή κεφαλιά.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε πλευρά στους ακραίους επιθετικούς με τον Αϊτόρ να πηγαίνει δεξιά. Κίνηση που αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους και μπόρεσαν να ανατρέψουν το σκορ.

Στο 51’ ο Ρούμπεν Πέρεθ πέρασε εκπληκτική μπαλιά στον Αϊτόρ, ο οποίος άφησε πίσω του τον Βιεϊρίνια, πέρασε και τον Κοτάρσκι και με πλασέ ισοφάρισε (1-1). Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Ισπανού φέτος στο πρωτάθλημα ενώ σκοράρει για τρίτη σερί αγωνιστική καθώς είχε βρει δίχτυα με ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΠΑΟ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Στο 63’ ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αουγκούστο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Στο 69’ ο Χουάνκαρ έβγαλε τη σέντρα, ο Κοτάρσκι βγήκε από την εστία του και χτύπησε με το χέρι τον Σπόραρ, ο οποίος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Ο διαιτητής πήγε και τσέκαρε τη φάση στο VAR δίνοντας πέναλτι υπέρ του τριφυλλιού. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Αϊτόρ που έδωσε προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του με 2-1.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΠΑΟ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Στο 90’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του Κωνσταντέλια σε μαρκάρισμα Μάγκνουσον. Παράβαση δεν υπήρχε, ο αυστριακός Βαϊνμπέργκερ έκανε χρήση του VAR και πήρε πίσω την απόφαση του.
Ο Παναθηναϊκός μετά την ΑΕΚ στην Λεωφόρο νίκησε και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δείχνοντας πως φέτος έχει μέταλλο πρωταθλητή.

Διαιτητής: Βαϊνμπέργκερ (Αυστρία)
Κίτρινες: Ολιβέιρα, Κοτάρσκι, Κούρτιτς/ Μάγκνουσον, Χουάνκαρ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (86’ Κωνσταντέλιας), Βιεϊρίνια (77’ Τσαούσης), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ντάντας (76’ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (86’ Γκορντεζιάνι), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ολιβέιρα (57’ Μπίσεσβαρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κουρμπέλης, Πέρεθ, Τσέριν, Αϊτόρ (75’ Σάρλια), Μπερνάρντ (90’ Γκάνεα), Σπόραρ (85’ Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο