fbpx

Η κυριαρχία του Μάντσεστερ (info)

Η κυριαρχία του Μάντσεστερ (info)

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ ή αλλιώς το ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που μαζί έχουν κατακτήσει 11 πρωταθλήματα τις τελευταίες 16 σεζόν. Στον αγωνιστικό χώρο του  Etihad Stadium θα κοντραριστούν οι δύο ομάδες της πόλης. Δύο ομάδες που έχουν “χτίσει” τις δικές τους αυτοκρατορίες τα τελευταία 30 χρόνια.

Η Γιουνάιτεντ από το 1992 μέχρι και το 2013 μέτρησε 13 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, ενώ η Σίτι από το 2012 έχει τερματίσει έξι φορές πρώτη στον Μαραθώνιο της Premier League. Μόνο από τα νούμερα μπορεί να καταλάβει κανείς πως το ντέρμπι του Μάντσεστερ δεν είναι απλά ένα ντέρμπι της πόλης. Είναι μία μονομαχία ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της Premier League τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ξέρει τον τρόπο η Γιουνάιτεντ

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 17 βαθμούς και θέλει τη νίκη για να μη χάσει την επαφή με την κορυφή, εκεί που βρίσκεται η Άρσεναλ με 21 βαθμούς – και ένα ματς περισσότερο-, ενώ ο Τεν Χαγ στο πρώτο του ντέρμπι στοχεύει στο διπλό προκειμένου να πλησιάσει την αντίπαλό του και να έχει την ευκαιρία στη συνέχεια να την προσπεράσει, καθώς έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο στόχος των φιλοξενούμενων εφικτός αν αναλογιστεί κανείς πως οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν πανηγυρίσει περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα στο Etihad Stadium. Συγκεκριμένα η Γιουνάιτεντ έχει εννιά νίκες, 2 ισοπαλίες και 8 ήττες στο συγκεκριμένο γήπεδο σε αγώνες πρωταθλήματος. Επίσης, έχει νικήσει τρεις φορές στα τελευταία 4 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις!  Σε σύνολο 83 αγώνων στο πρωτάθλημα με γηπεδούχο τη Σίτι, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της άλλης ομάδας της πόλης με 31 νίκες, 25 ισοπαλίες και 27 ήττες.

Ο ασταμάτητος Χάαλαντ

Για να συνεχίσει την καλή παράδοσή της η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, θα πρέπει να σταματήσει τον απίστευτο Χάαλαντ. Ο Νορβηγός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα πρώτα του παιχνίδια στο Νησί, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έχει σκοράρει 11 φορές στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Μάλιστα, έχει τρία γκολ περισσότερα από όσα έχουν πετύχει όλοι οι παίκτες της Γιουνάιτεντ μαζί!!! Αν αγωνιστεί θα είναι το 100ό παιχνίδι του 22χρονου επιθετικού στην επαγγελματική του καριέρα σε Bundesliga και Premier League (89 Ντόρτμουντ, 10 Σίτι), ωστόσο το αξιοσημείωτο είναι πως έχει περισσότερα γκολ από συμμετοχές. Συγκεκριμένα έχει 100 γκολ (86 Ντόρτμουντ, 14 Σίτι) σε 99 συμμετοχές με τις δύο ομάδες. Τέλος, ο απίστευτος Νορβηγός έχει 2 χατ τρικ στις τελευταίες 2 παρουσίες του στο Etihad Stadium και αν σημειώσει ακόμα ένα, θα είναι ο μοναδικός παίκτης που θα το έχει καταφέρει σε μία σεζόν.

Το Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα μάτια του Apexsports.gr στο παρακάτω Infographic:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο