fbpx

Ιράν: Πιέσεις για την αποβολή του από το Μουντιάλ

Ιράν: Πιέσεις για την αποβολή του από το Μουντιάλ

Αυξάνονται οι πιέσεις προς την παγκόσμια ομοσπονδία για την αποβολή του Ιράν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Αιτία είναι τα πρόσφατα επεισόδια στη χώρα και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Η δολοφονία μια νεαρής γυναίκας γιατί δε φορούσε καλά το χιτζάμπ έχει φέρει αντιδράσεις παγκοσμίως, με αρκετές οργανώσεις να ζητούν από τη FIFA να πάρει μέτρα κατά της ιρανικής ομοσπονδίας.

Χαρακτηριστικά, η οργάνωση «Open Stadiums» αναφέρει: «Οι Ιρανές δεν εμπιστεύονται ούτε τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας ούτε την Ιρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι το στάδιο Azadi θα παραμείνει ανοιχτό για αυτές μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 στις 18 Δεκεμβρίου».

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες της παγκόσμιας ομοσπονδίας δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση. Ειδικά, από τη στιγμή που η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ, για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ για την κατασκευή των γηπέδων έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες εργάτες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο