fbpx

Οι 18 σταθμοί μέχρι να κατασκευαστεί η «Αγιά – Σοφιά» (pics)

Οι 18 σταθμοί μέχρι να κατασκευαστεί η «Αγιά – Σοφιά» (pics)

Το νέο σύγχρονο γήπεδο της ΑΕΚ, η «Αγιά Σοφιά – Opap Arena», ανοίγει σε λίγες ώρες τις πύλες της για τα εγκαίνια και το Apexsports.gr καταγράφει 17 σημαντικούς σταθμούς μέχρι την κατασκευή του.

1) 10 Ιουλίου 2013: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ΑΕΚ και αποκαλύπτει πως «στόχος μας είναι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να κτίσουμε το σπίτι μας ξανά εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές ΑΕΚτζήδων».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναλαμβάνει τα ηνία της ΑΕΚ

2) 29 Αυγούστου 2013: Ανακοινώθηκε η σύσταση της εταιρίας «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του πρότζεκτ της ανέγερσης του νέου γηπέδου. Τα 16 ιδρυτικά μέλη της εταιρίας είναι οι Γιώργος Μελισσανίδης, Πέτρος Παππάς, Μάκης Αγγελόπουλος, Ηλίας Λιβάνης, Γιώργος Σκρέκης, Κωνσταντίνος Μαρινάκης, Ευάγγελος Ασλανίδης, Βάγια Βρεττάκου, Γιάννης Ολύμπιος, Απόστολος Πουλοβασίλης, Φώτης Παπαγεωργίου, Στέργιος Γαντζούλας, Κωνσταντίνος Κωτσάτος, Χαράλαμπος Κουτάς, Παναγιώτης Ζαχόπουλος, Ανδρέας Ανατολιωτάκης.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε για πρώτη φορά στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

3) 2 Οκτωβρίου 2013: Ο «Τίγρης» παρουσίασε για πρώτη φορά στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας το νέο γήπεδο της Ενωσης με χωρητικότητα 32-33.000 θέσεων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είδαν τις πρώτες ψηφιακές εικόνες του γηπέδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ονομαστικά και επί της αρχής το σχέδιο που παρουσίασε ο Δ. Μελισσανίδης και το πλάνο της «Αγιά – Σοφιάς» εγκρίθηκε ομόφωνα.

4) 6 Νοεμβρίου 2013: Σε μια άψογη εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάστηκε το πρότζεκτ του νέου «παλατιού» του Δικέφαλου.

Μακέτα του γηπέδου της ΑΕΚ

5) 29 Μαΐου 2014: Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ συναντήθηκαν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του Δήμου Ν. Φ. και αποδέχθηκαν τα αιτήματά τους σχετικά με κάποιες αλλαγές στα σχέδια του γηπέδου.

6) 24 Ιουλίου 2014: Ο Δ. Μελισσανίδης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη του Ζαππείου, με σύνθημα «Η Αλήθεια για το Γήπεδο» αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η ΑΕΚ δεν ζήτησε ποτέ να της χαριστεί γήπεδο ή να της δοθεί δωρεάν έκταση ή να της γίνουν διευκολύνσεις που έγιναν σε άλλες ομάδες. Η ΑΕΚ έχει δική της έκταση. Δεν ζητά κάτι από κανέναν. Ζητά από την πολιτεία να πράξει τα νόμιμα».

Ο Δ. Μελισσανίδης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη του Ζαππείου, με σύνθημα «Η Αλήθεια για το Γήπεδο»

7) 13 Αυγούστου 2014: Κατατέθηκε στη διεύθυνση ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ ο φάκελος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου. Τον Οκτώβριο η διοίκηση της Ενωσης έλαβε την έγκριση της πολεοδομίας για τους όρους δόμησης, άδεια για εκσκαφές από την αρχαιολογική υπηρεσία και άδειες ηλεκτροδότησης και ύδρευσης του εργοταξίου.

8) Νοέμβριος 2014: Κατατέθηκε στο ΥΠΑΠΕΝ ο φάκελος της περιβαλλοντικής μελέτης για το νέο γήπεδο. Μετά από εννέα μήνες ανακοινώθηκε ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

9) 3 Ιανουαρίου 2015: Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος κατέθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας – Αττικής (Ν. 4277/2014), που αποχαρακτήριζε έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας και την παραχωρούσε για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς».

Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος

10) Μάρτιος 2015: Ωρα δικαίωσης για την ΑΕΚ, καθώς ο νόμος για την κατασκευή του γηπέδου κρίθηκε ως συνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11) 18 Σεπτεμβρίου 2015: Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Άρ. Βασιλόπουλος κατέθεσε αίτημα για παράταση της δημόσιας διαβούλευσης, το οποίο έγινε δεκτό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

12) 31 Μαρτίου 2016: Ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, έβαλε την υπογραφή του στην απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το «κιτρινόμαυρο» παλάτι.

13) 25 Ιουλίου 2017: Η ΑΕΚ παρέλαβε την οικοδομική άδεια κατασκευής του γηπέδου. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ανέφερε: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ και η Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ ανακοινώνουν με επισημότητα και υπερηφάνεια την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια! Μία μεγάλη, δύσκολη και εξοντωτική προσπάθεια και ένας συνεχής αγώνας υπομονής και ανυπέρβλητης αποφασιστικότητας, μέσα από εμπόδια εξωτερικών και εσωτερικών εχθρών που έμοιαζαν αξεπέραστα, αλλά που δεν ήταν δυνατόν ούτε να μας απογοητεύσουν, ούτε να μας λυγίσουν μπροστά στην ιστορική εντολή που είχαμε να εκπληρώσουμε, ολοκληρώνεται δικαιώνοντας την πίστη όσων δούλεψαν για τον μεγάλο αυτό σκοπό.

Ο Αγιασμός για το πολυπόθητο έργο

14) 27 Ιουλίου 2017: Παρουσία περίπου 6.000 φιλάθλων της ΑΕΚ έγινε ο Αγιασμός για το πολυπόθητο έργο.

15) 3 Απριλίου 2018: Η ΑΕΚ δημοσιοποίησε τις πρώτες φωτογραφίες από την πρώτη εξέδρα της “Αγιά – Σοφιάς”, ενώ άρχισαν τα έργα στο σημείο που βρισκόταν η παλιά θύρα 21.

16) 19 Σεπτεμβρίου 2022: Εγιναν τα εγκαίνια της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα έργο που συνδέεται με τη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

17) 26 Σεπτεμβρίου 2022: Υπογράφηκε η προσωρινή άδεια λειτουργίας του γηπέδου.

ΤΟ “OPAP ARENA” ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

18) 30 Σεπτεμβρίου: Σήμερα γίνονται τα εγκαίνια ενός έργου που αποτελεί σταθμό στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο