fbpx

Οι… «Πασχαλάκηδες» πριν τον Πασχαλάκη (pics)

Οι… «Πασχαλάκηδες» πριν τον Πασχαλάκη (pics)

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης συνεχίζει την καριέρα του στον Ολυμπιακό μετά από μια «γεμάτη» θητεία στον ΠΑΟΚ και το apexsports.gr θυμάται τους προκατόχους του που ήρθαν στον Πειραιά μετά από καριέρα σε άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες.

O 33χρονος Πασχαλάκης μάλιστα, ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, μεταπήδησε σε αυτά του Ολυμπιακού το 2003, για να ακολουθήσει στη συνέχεια την επαγγελματική του πορεία που τον έφερε ύστερα από 19 χρόνια και πάλι στον Πειραιά, μετά από μια πενταετία στον ΠΑΟΚ.

Πασχαλάκης: Τι ισχύει με τη συμμετοχή του στο Europa League

Τρεις αντίστοιχες περιπτώσεις μπορούμε να θυμηθούμε, στις οποίες οι τερματοφύλακες έγιναν γνωστοί με κάποια από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και στη συνέχεια πήραν μεταγραφή στους «ερυθρόλευκους».

Ας τις θυμηθούμε χρονολογικά:

Φάνης Κατεργιαννάκης

Τη σεζόν 2001/02, ο Άρης φεύγει με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ (0-1) κόντρα στον Ολυμπιακό που έχει χάσει σωρεία ευκαιριών ή καλύτερα έχει βρει απέναντί του τον Φάνη Κατεργιαννάκη ο οποίος έχει πιάσει… τα πάντα! Το συγκεκριμένο ματς, ήταν το εισιτήριο του 28χρονου τότε τερματοφύλακα για να πιάσει λιμάνι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μετά από οκτώ χρόνια στον Άρη, ο Κατεργιαννάκης θα μείνει για δύο σεζόν στους «ερυθρόλευκους» χωρίς πάντως να είναι η βασική επιλογή. Θα αγωνιστεί σε 43 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, δεχόμενος 36 γκολ και κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 18. Είχε να συναγωνιστεί τους Ελευθερόπουλο, Μπούτσεκ και Γιάννου ενώ αντιμετώπισε και τραυματισμούς. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ελλάδας, το 2005.

Αντώνης Νικοπολίδης

Ένας από τους πιο επιτυχημένους τερματοφύλακες στην ιστορία του Ολυμπιακού, ήρθε κατευθείαν από τον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι που τον βρήκε Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική ομάδα (όπως και τον Κατεργιαννάκη) το 2004, ο Αρτινός κάνει το μεγάλο βήμα και μετά από 15 χρόνια στα πράσινα, φοράει τα ερυθρόλευκα.

Στον Ολυμπιακό στα 33 του, θα πάρει τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα «σπίτι» του, αφού θα αποτελέσει τη σίγουρη λύση των Πειραιωτών κάτω από τα γκολπόστ, μέχρι και το 2011 όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Θα φορέσει τη φανέλα με τον έφηβο σε 264 παιχνίδια εκ των οποίων θα κρατήσει απαραβίαστη την εστία του στα 127. Έχοντας ήδη στην τροπαιοθήκη του πέντε πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό κατέκτησε ακόμα έξι πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα.

Στέφανος Καπίνο

Ο Στέφανος Καπίνο είναι ο μοναδικός της λίστας που δεν ήρθε κατευθείαν από ελληνική ομάδα στον Ολυμπιακό, ωστόσο με το «πράσινο» παρελθόν του κερδίζει δικαιωματικά μία θέση. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Παναθηναϊκό στον οποίο έμεινε τρία χρόνια, πριν τη μετακόμισή του στη Μάιντς τη σεζόν 2014/15. Το καλοκαίρι του 2015, θα φορέσει τα ερυθρόλευκα και θα μείνει στον Πειραιά μέχρι και το 2018.

Στην τριετία του στο λιμάνι, ο Καπίνο θα περάσει από διάφορά στάδια με ορισμένους τραυματισμούς και κάποιες κακές εμφανίσεις να μη δικαιώνουν τελικά τις προσδοκίες που υπήρξαν αρχικά. Με τον Ολυμπιακό θα κατακτήσει δύο πρωταθλήματα ενώ θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια 48 φορές, κρατώντας το μηδέν τις 22 από αυτές.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο