fbpx

Nations League, Ελλάδα-Β. Ιρλανδία 3-1: Η Εθνική μας έκανε το 5 στα 6 με πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο

Nations League, Ελλάδα-Β. Ιρλανδία 3-1: Η Εθνική μας έκανε το 5 στα 6 με πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο

Η Εθνική Ομάδα σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε στο «Γ. Καμάρας» με 3-1 της Β. Ιρλανδίας, για την 6η και τελευταία αγωνιστική στον 2ο όμιλο της League C του Νάσιοναλ Λιγκ. Είχε κατακτήσει ήδη την πρώτη θέση, όμως έκλεισε τη διοργάνωση, όπως έπρεπε με μία νίκη.

Η πρώτη τελική του αγώνα έγινε από τον Μασούρα στο 3’, το σουτ του οποίου ήταν άστοχο. Στο 12’ ο Μπακασέτας σούταρε με καλές προϋποθέσεις, όμως η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Φλάναγκαν και απομακρύνθηκε.

Γκολ – δώρο

Η «γαλανόλευκη» άνοιξε το σκορ στο 14’ μετά από ένα… δωράκι του Πίκοκ-Φάρελ. Ο Μπάλντοκ έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο τερματοφύλακας της Β. Ιρλανδίας είχε τον έλεγχο της φάσης, ωστόσο έπεσε πάνω στον Φλάναγκαν και έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Ο Πέλκας παρακολουθούσε τη φάση και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ για τον διεθνή μεσοεπιθετικό με την Εθνική σε 28 συμμετοχές.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν σχεδόν άμεσα. Στο 18’ ο Ντέιβιτς σέντραρε και ο Λέιβερι με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1. Ευθύνη στο γκολ έχουν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Εθνικής.

Στο 21’ ο Μασούρας… έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 23’ ο Μαγκίνις είδε εκτός εστίας τον Βλαχοδήμο, σούταρε πίσω από την σέντρα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η «γαλανόλευκη» απείλησε άλλη μία φορά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, στο 36’, με σουτ του Μπακασέτα μέσα από την περιοχή.

Κλέψιμο και γκολ

Στο 46’ ο Πέλκας σήκωσε για τον Μπακασέτα, αυτός έκανε πάσα με το στήθος στον Μασούρα ο οποίος πήγε να εκτελέσει αλλά οι δύο στόπερ της Β. Ιρλανδίας του πήραν την μπουκιά μέσα από το στόμα και απομάκρυναν την μπάλα σε κόρνερ.

Η Εθνική μας πρέσαρε περισσότερο στο δεύτερο μέρος κι αυτό απέδωσε. Στο 55’ ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον Μπακασέτα, ο οποίος έβγαλε ασίστ στον Μασούρα που με πλασέ έκανε το 2-1.

Στο 58’ ο Ιωαννίδης πάσαρε στον Τσιμίκα, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ.

Στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, ωστόσο η «γαλανόλευκη» πέτυχε και τρίτο γκολ. Στο 80’ ο Μάνταλος έπιασε ένα σουτ- οβίδα έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (3-1).

Στο 91’ ο Τσιμίκας είχε διπλή προσπάθεια να σκοράρει, χωρίς να τα καταφέρει.

Διαιτητής: Φίλιπ Γκλόβα (Σλοβακία)Κίτρινες: Μάνταλος, /ΜακΚάν, Φλάναγκαν

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (92’ Γούτας), Μπακασέτας (75’ Μπουχαλάκης), Πέλκας (67’ Φούντας), Μασούρας (75΄Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (67’ Δουβίκας).

ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ (68’ Τσαρλς), Λιούις (76΄Φέργκισον), Φλάναγκαν, Τ. Έβανς, Τόμπσον (9’ Σαβίλ) , ΜακΚάν, Ντέιβις, ΜακΝάιρ, Λέιβερι (68’ Γουάιτ), Μαγκίνις (77’ Μακμέναμιν).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο