fbpx

Nations League: Επιστροφή στις ήττες για την Εθνική μας, έχασε 1-0 από την Κύπρο

Nations League: Επιστροφή στις ήττες για την Εθνική μας, έχασε 1-0 από την Κύπρο

Πισωγύρισμα για την Εθνική μας στην Λάρνακα. Η «γαλανόλευκη» έχει κατακτήσει την κορυφή στον 2ο όμιλο της League C του Nations League: Επιστροφή στις ήττες για την Εθνική μας, έχασε 1-0 από την Κύπρο, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το «5 στα 5», καθώς ήταν αναποτελεσματική στην επίθεση και ηττήθηκε από την Κύπρο (1-0). 

Οι διεθνείς μας είχαν ευκαιρίες, ένα δοκάρι με τον Φούντα, ενώ για την κυπριακή ομάδα πρωταγωνιστής ήταν ο Παναγή που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Ο Γκουστάβο Πογέτ κατέβασε τη «γαλανόλευκη» με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Βλαχοδήμο στην εστία. Οι Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας στην τετράδα της άμυνας και οι Σιώπης, Κουρμπέλης στα χαφ. Μασούρας και Πέλκας στα άκρα, ο Μπακασέτας ήταν  «δεκάρι» και ο Δουβίκας στην κορυφή της επίθεσης. O Ελληνας φορ έχασε και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Στο 4′ ο Τσιμίκας έκανε την σέντρα, ο Μασούρας γύρισε παράλληλα την μπάλα προς τον Δουβίκα ο οποίος σε κενή εστία έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος.

Γύρισμα του Μπακασέτα στο 12′ από αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Παναγή έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 16′ ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας ήταν άστοχος με σουτ εκτός περιοχής.

Κακή αμυντική λειτουργία

Οι γηπεδούχοι, στο ντεμπούτο του Τιμούρ Κετσπάγια στο πάγκο τους, έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 17΄με τον Λοϊζου και στο επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Κάστανος πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Τζιώνη, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Βλαχοδήμο (1-0). Το ματς έγινε «ροντέο» και στο 20′ ο Πέλκας απέτυχε να νικήσει εξ επαφής τον Παναγή που έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Τζιώνης πανηγυρίζει

Η Κύπρος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 23′. Ο  Σωτηρίου βρέθηκε… φάτσα με τον Βλαχοδήμο, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Μέσα σε έξι λεπτά η κυπριακή ομάδα πέτυχε ένα γκολ και είχε δύο χαμένα τετ α τετ, δείχνοντας την κακή αμυντική λειτουργία της «γαλανόλευκης». Σε αυτό το διάστημα ο Μαυροπάνος ήταν εκτός αγώνα και η Κύπρος δεν πέτυχε δεύτερο γκολ, επειδή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ο Βλαχοδήμος.

Μετά το 25′ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Εθνική μας δεν μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Παναγή, παρότι είχε κατοχή μπάλας και περισσότερες εύστοχες μεταβιβάσεις. Στο 43′ ο Μασούρας σέντραρε, η κεφαλιά του Πέλκα ήταν όμως αδύναμη και ο Παναγή μπλόκαρε εύκολα.

Δοκάρι και όχι μέσα…

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πογέτ έκανε δύο αλλαγές χρησιμοποιώντας τους Μπουχαλάκη, Φούντα αντί τον Σιώπη, Δουβίκα, αλλά μέχρι το 60′ η εικόνα της Εθνικής μας δεν άλλαξε. Στο 58′ ο Μπακασέτας τραυματίστηκε και η τρίτη αλλαγή ήταν αναγκαστική. Στο παιχνίδι πέρασε ο Ιωαννίδης, ο οποίος πήγε στην κορυφή της επίθεσης και ο Πέλκας ανέλαβε ρόλο επιτελικού μέσου.

Οι διεθνείς μας ανέβασαν στροφές και στο 62′ ο Μασούρας έκανε κακή επιλογή μέσα από την περιοχή και «πέταξε» την ευκαιρία. Στο 63′ ο Μπουχαλάκης έστρωσε την μπάλα έξω από την περιοχή στον Φούντα, ο οποίος έπιασε μία «βολίδα», ο Παναγή βρήκε την μπάλα, η οποία «κατέληξε» στο δοκάρι του.

Ο Πέλλας σε προσπάθεια του

Στο 72′ ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κάστανου, βρέθηκε απέναντι από τον Παναγή, ο οποίος με εκπληκτική επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 86′ η Εθνική μας σκόραρε με τον Φούντα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, καθώς έκανε κίνηση προς την μπάλα ο Χατζηδιάκος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεκσέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαραλάμπους/Σιώπης, Φούντας

ΚΥΠΡΟΣ: Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Ιωάννου (76′ Αντωνιάδης), Κυριακού, Κάστανος (76′ Γκόγκιτς), Αρτυματάς, Λοϊζου (59′ Χαραλάμπους), Σωτηρίου (76′ Κακουλλής), Τζιωνής (64′ Καρώ).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (46′ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (77′ Χατζηγιοβάνης), Μασούρας, Μπακασέτας (58′ Ιωαννίδης), Πέλκας (77′ Αλεξανδρόπουλος), Δουβίκας (46′ Φούντας).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο