fbpx

Αϊτόρ: Το “σκουπίδι” του Μπολόνι έγινε ο “θησαυρός” του Γιοβάνοβιτς

Αϊτόρ: Το “σκουπίδι” του Μπολόνι έγινε ο “θησαυρός” του Γιοβάνοβιτς

Ονομάζεται Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα και μέχρι πριν 1.5 χρόνο ήταν έτοιμος να φύγει από τον Παναθηναϊκό, αλλά η μεταμόρφωσή του εξέπληξε του πάντες. Πως έφτασε όμως ως εδώ ;

Του Νίκου Ιωάννου

Ένας παίκτης που δεν «γέμιζε» το μάτι κανενός έφτασε από την αμφισβήτηση στην καταξίωση και στο σημείο να τον αγαπήσουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Ο Αϊτόρ αναγεννήθηκε και φωνάζει «παρών».

Η κακή αρχή και ο Μπολόνι

Η πρώτη σεζόν του Αϊτόρ στον Παναθηναϊκό πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, καθώς οι περισσότερες εμφανίσεις του κυμάνθηκαν σε μέτριο επίπεδο και δεν έδωσε το κάτι παραπάνω.

Η έλευση του Λάλζο Μπολόνι, υπήρξε μια άσχημη εμπειρία για τον Ισπανό παίκτη, καθώς η μεταξύ τους σχέση ήταν τόσο κακή που τον ώθησε στο να ζητήσει ακόμη την λύση του συμβολαίου του , αφού πιεζόταν ψυχολογικά. Ο πράσινος σύλλογος όμως αρνήθηκε να τον αφήσει να φύγει.

Η εμφάνιση του Γιοβάνοβιτς και η μεταμόρφωση

Ο Αϊτόρ ήταν ο MVP του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να δώσει ως ελεύθερο στις ομάδες που ζήτησαν τον Αιτόρ για να τον αποκτήσουν και παράλληλα ο Γιοβάνοβιτς είδε κάτι στον παίκτη που τον έκανε να θεωρήσει πως έχει προοπτικές. Ο coach του Τριφυλλιού δεν έκρυψε στιγμή πως πιστεύει στον συγκεκριμένο και σιγά – σιγά του έδωσε χώρο στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, βρήκε τα πατήματα του και την σεζόν 21/22 μεταμορφώθηκε υπό τις οδηγίες του Γιοβάνοβιτς, δίνοντας λύσεις σε αγώνες με την απόδοσή και έδωσε απαντήσεις στους επικριτές του.

Στο πέρας της προηγούμενης σεζόν έγραψε  9 γκολ και 10 ασίστ σε 37 αγώνες και ήταν μάλιστα ο παίκτης που με το γκολ του χάρισε στον Παναθηναϊκό το Κύπελλο Ελλάδας.

Το φετινό ονειρικό ξεκίνημα

Το φετινό ξεκίνημά του Ισπανού έχει εκπλήξει τους πάντες, καθώς έχει καταγράψει σε μόλις πέντε αγώνες πέντε γκολ και δύο ασίστ.

Την περασμένη σεζόν χρειάστηκε να φτάσει Γενάρης ώστε να σημειώσει το πρώτο του γκολ , κόντρα στον Ιωνικό σε εκτός έδρας ματς. 

Η σεζόν έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τόσο για τον ίδιο που όλοι περιμένουν πως θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, όσο και για τον Παναθηναϊκό που έχει χτίσει ένα σερί νικών.

Πως έφτασε ως τον Παναθηναϊκό ;

Το καλοκαίρι του 2020 , ο Τσάβι Ρόκα, τον έφερε στον Παναθηναϊκό ως ελεύθερο απ’ τη Τβέντε , και είχε μάλιστα προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Η έλευση του θεωρήθηκε ως μια σημαντική μεταγραφική επιτυχία , καθώς ήταν ποϊόν της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα και μάλιστα έφτασε να παίξει στην πρώτη ομάδα στην ηλικία των 19 ετών δίπλα στον Μέσι, τον Νεϊμάρ και τον Σουάρες.

Στην ομάδα της Βαρκελώνης ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει μια θέση στο ρόστερ και έφυγε για την Σεβίλλη όπου ούτε εκεί κατάφερε το κάτι παραπάνω . Όμως στην Ολλανδία και με την φανέλα της Τβέντε, έδειξε την αξία του αφού την οδήγησε με 16 γκολ και 11 ασίστ, στην άνοδο για την πρώτη κατηγορία.

Την δεύτερη χρονιά και στα μεγάλα σαλόνια της Ολλανδίας έγραψε 8 γκολ και 7 ασίστ σε 22 παιχνίδια και κάπου εκεί του έκανε κρούση ο Τσάβι Ρόκα .

Έτσι ο 24χρονος , τότε, Ισπανός υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ένα συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.  Το συμβόλαιό του στον Παναθηναϊκό εκπνέει το καλοκαίρι του 2023, αλλά όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για ανανέωση και όχι άδικα καθώς έχει γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και είναι σημαντικό γρανάζι στον τροχό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο