fbpx

Μαρινάκης: «Εγώ έγραψα τις ανακοινώσεις της λίγκας για την ΑΕΚ, λάθος ότι δεν είχαν το όνομά μου»

Μαρινάκης

Το θέμα των ανακοινώσεων της λίγκας κατά της ΑΕΚ συζητήθηκε για αρκετή ώρα στο ΔΣ του συνεταιρισμού, με τον πρόεδρο του Βαγγέλη Μαρινάκη να παραδέχεται ότι τις συνέταξε ο ίδιος και ότι ήταν λάθος που δεν είχαν το όνομά του.

«Εγώ τις έγραψα τις ανακοινώσεις, εκ παραδρομής δεν μπήκε το όνομα μου. Δεν παίρνω πάντως τίποτα πίσω απ’ όσα ανέφεραν οι ανακοινώσεις», υποστήριξε στη διάρκεια του συμβουλίου ο Μαρινάκης, ο οποίος ζήτησε από τον νομικό σύμβουλο της διοργανώτριας αρχής Γιάννη Οικονομάκη να αποφανθεί για το αν, βάσει του καταστατικού, μπορεί ο συνεταιρισμός να εκδίδει μία ανακοίνωση χωρίς να προηγηθεί Δ.Σ. ώστε να ψηφίσουν οι ομάδες. Ο Οικονομάκης είπε πως δεν υπήρχε κανένα σχετικό «κώλυμα».

«Οι ανακοινώσεις δεν είχαν την υπογραφή του προέδρου. Ήταν unfair. Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν ανακοινώσεις χωρίς να ενημερώνεται κανείς, έστω διά περιφοράς», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, ζητώντας να τροποποιηθεί το καταστατικό. Ο πρόεδρος της λίγκας του απάντησε πως το καταστατικό δεν απαγορεύει κάτι σχετικό κι αν επιθυμεί οποιαδήποτε αλλαγή του καταστατικού, να την καταθέσει εγγράφως για να συζητηθεί σε επόμενο συμβούλιο.

Με τη θέση του Κοσμά τάχθηκαν τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός. Μάκης Γκαγκάτσης και Λεωνίδας Μπουτσικάρης επισήμαναν πως δεν μπορεί η Λίγκα να στρέφεται κατά ενός μέλους της χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο.

«Διαφωνούμε με την προσωπική ανακοίνωση. Θεωρούμε ότι ο πρόεδρος της Λίγκας έχει εξουσιοδότηση για θέματα που ξέρουμε όλοι κι έχουν περάσει από συμβούλιο. Για ζητήματα όπως η φορολόγηση των εισιτηρίων, τα ποσοστά του στοιχήματος. Όταν αφορά ανακοινώσεις κατά μέλους του συνεταιρισμού, είναι πολύ σοβαρό θέμα ώστε ο πρόεδρος της Λίγκας να μπορεί να βγάζει ανακοίνωση κατά μίας ομάδας. Αυτή είναι η άποψη του ΠΑΟΚ», ανέφερε ο Γκαγκάτσης.

Στην συνέχεια υπήρξε ένταση ανάμεσα σε Β. Μαρινάκη και Γ. Κοσμά. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε πως η λίγκα έχει υποχρέωση να προφυλάξει τους συνεργάτες της, όπως ο Κλάτενμπεργκ, καθώς και τις ομάδες που θα αγωνιστούν μελλοντικά με τους ξένους διαιτητές που κατηγόρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ και γι’ αυτό τον λόγο έγινε και η τοποθέτηση. Ζήτησε μάλιστα από την Ενωση να παράσχει στοιχεία για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε και να ονομάσει τους ξένους διαιτητές στους οποίους αναφερόταν στην ανακοίνωση της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο