fbpx

Πογέτ, συνεχίζει την συνταγή της μετά –Σάντος εποχή

Πογέτ, συνεχίζει την συνταγή της μετά –Σάντος εποχή

Στα «χρυσά» χρόνια της Εθνικής Ομάδας ένας ποδοσφαιριστής έπρεπε να κάνει παρατεταμένες υπερβάσεις για να κληθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή, είτε αυτός ήταν ο Οτο Ρεχάγκελ, είτε ήταν ο Φερνάντο Σάντος.

Στην εποχή που ακολούθησε με την μεγάλη κατρακύλα της «γαλανόλευκης», η κατάσταση άλλαξε και ήταν αρκετά δύο –τρία καλά παιχνίδια για έναν ποδοσφαιριστή προκειμένου να περάσει την πόρτα της Εθνικής.

Ο Γουστάβο Πογέτ έβαλε ένα τέλος στην κακή πορεία της Ομάδας, ωστόσο δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι στο  Nations League δεν παίζει με μεγαθήρια. Αγωνίζεται με αντιπάλους που βρίσκονται στο τέταρτο σκαλοπάτι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Ουρουγουανός προπονητής έχει την νοοτροπία της μετά – Σάντος εποχής και μοιράζει με σχετική ευκολία προσκλήσεις σε ποδοσφαιριστές. Σήμερα για παράδειγμα ανακοινώθηκε ότι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος αυτοτραυματίστηκε, στα παιχνίδια με την Κύπρο και τη Βόρεια Ιρλανδία. Ο 19χρονος στόπερ του ΠΑΟΚ έπεισε τον ομοσπονδιακό προπονητή ότι μπορεί να σταθεί και στην Εθνική. Και εφόσον τα καταφέρει θα είναι μέσα στις επιλογές του Πογέτ για τον επόμενο μεγάλο στόχο της Ομάδας που είναι η πρόκριση στο Euro 2024.

Στο παρελθόν η Εθνική δεν είχε κέρδος από τις «εύκολες» επιλογές που έκαναν οι προπονητές της. Ευχή όλων είναι να μπορέσει ο Πογέτ να αλλάξει τα δεδομένα…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο