fbpx

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Τα up και down του Σαββατοκύριακου

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Τα up και down του Σαββατοκύριακου

Το apexsports.gr ξεκινάει μια νέα προσπάθεια, έτσι ώστε να σας παρουσιάζει συνολικά -και όσο γίνεται πιο πειστικά- τον καθρέφτη των ευρωπαϊκών (και όχι μόνο) πρωταθλημάτων, με τα πιο σημαντικά πρόσωπα ή  γεγονότα του Σαββατοκύριακου.

Με δέκα UP και ισάριθμα DOWN, για να γνωρίζετε ποιοι ήταν οι θετικοί και ποιοι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές και ποια τα θετικά ή αρνητικά γεγονότα στα γήπεδα. Πάμε λοιπόν:

UP-10

1.ΧΑΑΛΑΝΤ: Συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ και να γράφει ιστορία και στην Πρέμιερ Λιγκ, ο τρομερός Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος μετά τη Ζάλτσμπουργκ και τη Ντόρτμουντ συνεχίζει να σκοράρει αφειδώς και με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Ο 22χρονος Νορβηγός  σκόραρε το 11ο φετινό του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ στη νίκη των πρωταθλητών στην έδρα της Γουλβς με 3-0. Αυτό ήταν συνολικά το 14ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μετά από αυτό το τέρμα, ο Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που σκοράρει στα πρώτα του 4 εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση.

2.ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ: Ο νέος (Χάαλαντ) είναι ωραίος, όμως ο παλιός (Λεβαντόφσκι) είναι αλλιώς. Ο 34χρονος Πολωνός στράικερ πέτυχε δυο ακόμη γκολ με τη Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ελτσε (3-0)  κι έφτασε τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα μετά από 6 αγωνιστικές και τα 11 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

3.ΝΑΠΟΛΙ:  Η ομάδα του Σπαλέτι πέρασε νικηφόρα και από το «Μεάτσα» όπου γονάτισε  με 2-1 την πρωταθλήτρια μίλαν κι έδειξε μετά και την 7η αγωνιστική της Serie A ότι θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο. Το ζητούμενο για τους «παρτενοπέι» πάντως είναι η διάρκεια, γιατί και πέρυσι ξεκίνησαν φουριόζοι αλλά χάθηκαν στο β’ γύρο του Καμπιονάτο.

4.ΑΡΣΕΝΑΛ: Ο Ίθαν Νουανέρι έγινε ο νεότερος παίκτης που παίζει στην Premier League σε ηλικία 15 ετών και 181 ημερών. Ο νεαρός μπήκε αλλαγή στο 90’ στη νίκη των «κανονιέρηδων» με 3-0 στην έδρα της Μπρέντφοντ και έγραψε ιστορία. Το ρεκόρ κατείχε ο άσος της Λίβερπουλ, Χάρβεϊ Έλιοτ ο οποίος είχε κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 ετών και 30 ημερών.

5.ΡΕΑΛ: Εννέα επίσημα ματς στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ισάριθμες νίκες για την Ρεάλ Μαδρίτης που πέρασε νικηφόρα από το «Μετροπολιτάνο» στο ντέρμπι με την Ατλέτικο (1-2). Τόσο εντυπωσιακή εκκίνηση η Ρεάλ είχε να κάνει από το 1968. Εκείνη τη σεζόν ξεκίνησε με έντεκα διαδοχικές νίκες στην αρχή της χρονιάς. Όπως όλα δείχνουν θα έχει την ευκαιρία να σπάει το ρεκόρ της στις τρεις επόμενες υποχρεώσεις της με Οσασούνα (εντός), Σαχτάρ (εντός) και Χετάφε (εκτός).

6.ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας οδήγησε τη Τράμπζονσπορ σε επική νίκη-ανατροπή επί της Γκεζτέπε με 3-2 παρά το γεγονός ότι η ομάδα του βρέθηκε να χάνει στο δεκάλεπτο με 0-2. Ο Μπακασέτα έδωσε την ασίστ για το 2-1 και ισοφάρισε ο ίδιος με τη λήξη του ημιχρόνου 2-2. Τελικά η Τράμπζον νίκησε με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

7.ΞΕΣΠΑΣΑΝ: Ανασαριφάρντ, Πινακάς, Ζινκερνάγεκλ, Σβάρνας, φαίνεται πως βρήκαν την υγειά τους φεύγοντας από το τοξικό ελληνικό πρωτάθλημα για το εξωτερικό. Και οι τέσσερις πέτυχαν γκολ στις νέες τους ομάδες, Ομόνοια, Απόλλωνα Λεμεσού, Στάνταρ Λιέγης και Ρακόβ, αντίστοιχα. Μάλιστα ο Ζινκερνάγκελ πέτυχε δύο γκολ στο εμφατικό 3-0 επί της Μπριζ…

8.ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Η φορμαρισμένη Φράιμπουργκ και η εκπληκτική φέτος Κάραμπαγκ, αμφότερες αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον όμιλο του Europa League, συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. Η Φράιμπουργκ έμενε όρθια στην έδρα της Χόφενχαϊμ (0-0) και είναι στην 3η θέση της Μπουντεσλίγκα, ενώ η Κάραμπαγκ μετά το 3-0 επί της Ναντ σκόρπισε την Ζίρα με 7-1 στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν και έμεινε μόνη πρώτη, περιμένοντας μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων τα παιχνίδια της με τον Ολυμπιακό…

9.ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Η Αταλάντα πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 μέσα στο «Ολίμπικο» επί της Ρόμα και παρέμεινε πρώτη και αήττητη στην βαθμολογία της Serie A μετά από ένα παιχνίδι που είχε ένταση, νεύρα και την αποβολή του Ζοζέ Μουρίνιο.

10. ΑΛΚΜΑΑΡ: Η ολλανδική ομάδα έσπασε το αήττητο του Αγιαξ στην Eredivisie καθώς το νίκησε και με ανατροπή μάλιστα με 2-1 στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα ο Παντελής Χατζηδιάκος που έδωσε την ασίστ στον Οντγκαρντ για το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

DOWN-10

1.ΜΠΑΓΕΡΝ: Η πρωταθλήτρια Γερμανίας μπορεί να εντυπωσιάζει στην Ευρώπη όμως στην Bundesliga, δεν λέει να συνέλθει καθώς έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη νίκη, προκαλώντας νέο σοκ στον σύλλογο. Μετά τις ισοπαλίες κόντρα σε Γκλάντμπαχ, Ουνιόν Βερολίνου και Στουτγκάρδη, η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν υπέστη και την παρθενική της ήττα στην 7η αγωνιστική με 1-0 εκτός έδρας από την Άουγκσμπουργκ στο Βαυαρικό ντέρμπι. Θυμίζουμε ότι η Άουγκσμπουργκ και πέρσι είχε κερδίσει τη Μπάγερν πάλι εντός έδρας με 2-1.

2.ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Από το κακό στο χειρότερο πάει η Γιουβέντους που κατάφερε να χάσει και από τα νεοφώτιστη Μόντσα με 1-0 στην 7η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Η ομάδα του Ραφαέλε Παλαντίνο εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Ντι Μαρία και πήρε ιστορική νίκη,  την πρώτη της μάλιστα στο φετινό πρωτάθλημα, βάζοντας τον Αλέγκρι σε πολύ δύσκολη θέση…

3.ΛΕΣΤΕΡ: Δύσκολοι καιροί για την πρωταθλήτρια Αγγλίας του 2016 και Κυπελλούχο του 2021, καθώς συνετρίβη με 6-2 από την Τότεναμ. Όμως, το χειρότερο είναι ότι παραμένει ουραγός στην Πρέμιερ Λιγκ με ένα μόλις βαθμό σε επτά παιχνίδια, που την καθιστούν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται εξάλλου και ο προπονητής της, Μπρένταν Ρότζερς…

4.ΜΑΤΙΑΣ ΠΟΓΚΜΠΑ: Ο αδελφός του Πολ Πογκμπά, Ματίας, συνελήφθη από την γαλλική αστυνομία και κατηγορείται για τον εκβιασμό του άσου της της Γιουβέντους. Τόσο ο Ματίας Πογκμπά όσο και οι άλλοι τέσσερις εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστή το περασμένο Σάββατο και τέθηκαν  υπό κράτηση.

5.ΜΑΡΚΟ ΡΟΙΣ: Στο λεξικό δίπλα στη λέξη «ατυχία» ίσως βρείτε την φωτογραφία του άσου της Ντόρτμουντ Μάρκο Ρόις. Ο διεθνής Γερμανός τραυματίστηκε στο ντέρμπι με την Σάλκε στον αστράγαλο σε μία σύγκρουση με αντίπαλο του και αποχώρησε κλαίγοντας, με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.  Αρχικά οι προβλέψεις έκαναν λόγο για σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχει υποστεί κάκωση στον αστράγαλο. Αυτό σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα και θα βρίσκεται στα πλάνα της εθνικής ομάδας για το Μουντιάλ του κατάρ. Ο Ρόις είχε χάσει λόγω τραυματισμών το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, το Euro του 2016, καθώς και το περσινό Euro.

6.ΑΠΟΒΟΛΗ: Απίστευτη αποβολή στη Γαλλία. Ο αμυντικός της Νις Ζαν-Κλερ Τοντιμπό κατάφερε να αποβληθεί μόλις 9 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του αγώνα με την Ανζέ. Ο κεντρικός αμυντικός της Νις σημείωσε έτσι την ταχύτερη αποβολή στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

7.CHAMPIONS LEAGUE: Οι κορυφαίοι σύλλογοι της UEFA εξετάζουν σύμφωνα με το Athletic την ιδέα να γίνονται κάποιοι από τους αγώνες του Champions League και εκτός Ευρώπης, με τις ΗΠΑ, Κίνα και Μέση Ανατολή να θεωρούνται πιθανοί προορισμοί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στόχος είναι τα καλύτερα παιχνίδια του Champions League να πραγματοποιούνται εκτός Ευρώπης, με την ιδέα να αφορά αρχικά σε αγώνες των ομίλων. Και ποιος είναι ο πρώτος που ενθουσιάστηκε με αυτή την ιδέα; Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, φυσικά, που είναι εκ των πρωτοστατούντων της εμπορευματοποίησης με κάθε τρόπο του ποδοσφαίρου.

8.ΜΑΪΑΜΙ:  Η αναμέτρηση Ίντερ Μαϊάμι DC Γιουνάιτεντ (3-2) σήμερα (19/9) τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας για το πρωτάθλημα των ΗΠΑ, επισκιάστηκε από ένα άσχημο περιστατικό. Οι γηπεδούχοι κατηγορούν τον Ταξιάρχη Φούντα για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Ντάμιον Λόου κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ελληνας διεθνή επιθετικό να αρνείται τις κατηγορίες. Ο Φούντας μάλιστα είχε ισοφαρίσει προσωρινά το ματς σε 2-2 πριν το Μαϊάμι πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις.

9.ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ελληνικό πρωτάθλημα θυμίζει έντονα σε ότι έχει να κάνει με την καφρίλα το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας μετά και τα δύο νέα περιστατικά οπαδικής βίας σε δύο γήπεδα. Ανήλικος φίλαθλος της Μπενφίκα πήγε στο γήπεδο της Φαμαλικάο, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και οι άνθρωποι της ασφάλειας των γηπεδούχων τον υποχρέωσαν να τη βγάλει για να μπορέσει να μπει στο γήπεδο! Εξάλλου στο γήπεδο της Εστορίλ, φανατικοί οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν φραστικά κι έφτυσαν έναν πατέρα με την κόρη του που πήγαν στο γήπεδο να δουν την αγαπημένη τους Πόρτο  φορώντας φανέλες της ομάδας τους. Ο άτυχος πατέρας πήρε αγκαλιά την κόρη του κι έφυγαν άρον-άρον σε άλλο σημείο του γηπέδου.

10.ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Σόγια Νακαζίμα αποβλήθηκε από τον αγώνα της ομάδας του Αντάλιασπορ με την Αντάνα Ντέμιρσπορ, μόλις 10 δευτερόλεπτα αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο! Ο Σόγια Νακαζίμα, που μετακόμισε στην Τουρκία ως ελεύθερος από την Πόρτο στις 8 Σεπτεμβρίου, αποβλήθηκε μόλις 10 δευτερόλεπτα ύστερα από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο για άτσαλο αλλά πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο