fbpx

Πέρασαν 1668 μέρες από την τελευταία φορά στον Παναθηναϊκό (vid) 

Πέρασαν 1668 μέρες από την τελευταία φορά στον Παναθηναϊκό (vid) 

Ο Παναθηναϊκός έχοντας σε εξαιρετική φόρμα τον Αϊτόρ, ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα και πέτυχε το 5Χ5 στο πρωτάθλημα. Ο Ισπανός εξτρέμ έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του και γράφει ιστορία με τα «πράσινα»!

Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι «πράσινοι» στη Super League. Αυτή τη φορά επικράτησαν 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, για την πέμπτη αγωνιστική και απολαμβάνουν την κορυφή στη βαθμολογία. Πρωταγωνιστής της Λεωφόρου ήταν ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του, με δύο εκτελέσεις φάουλ και ένα εξαιρετικό πλασέ.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, βοήθησα την ομάδα, κερδίσαμε άλλους τρεις βαθμούς. Βοήθησα την ομάδα να πάει ακόμη καλύτερα. Συνεχίζουμε να είμαστε στην κορυφή, δεν το πίστευα, δεν είναι κάτι εύκολο, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό που πέτυχα», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Αϊτόρ.

YouTube video

Το παρθενικό χατ-τρικ του Αϊτόρ

Τα τρία γκολ που πέτυχε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για τον ίδιο, καθώς κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να σημειώσει τρία γκολ σε ένα ματς, ενώ κατά το παρελθόν είχε σημειώσει δυο φορές δυο γκολ σε ένα ματς. Και οι δυο φορές ήταν με τη φανέλα της Τβέντε κόντρα στις Βίλεμ και Ουτρέχτη. Πλέον μετράει 17 γκολ σε 68 συμμετοχές με τους «πράσινους» και φέτος έχει ήδη πέντε γκολ και δυο ασίστ.

Όσον αφορά στον πίνακα των παικτών με τα περισσότερα χατ τρικ στην ιστορία των «πράσινων», στην κορυφή βρίσκεται ο Αντώνης Αντωνιάδης με 13 και τον ακολουθούν οι Δημήτρης Σαραβάκος και Κριστόφ Βαζέχα με επτά.

Δύο γκολ με φάουλ για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια

Τα ρεκόρ όμως για τον Αϊτόρ δεν σταματάνε εδώ. Κι αυτό διότι έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού, που σκοράρει δύο γκολ με φάουλ στο ίδιο παιχνίδι μετά από 24 χρόνια (στο 3-0 με τον ΠΑΣ)! Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί αυτό από τις 12 Απριλίου 1998, Καβάλα – Παναθηναϊκός 0-4 με δράστη τον Γιώργο Γεωργιάδη του Σάββα.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Εμπλοκή του Αϊτόρ σε 7 από τα 9 φετινά «πράσινα» γκολ

Ο 26χρονος Ισπανός εξτρέμ έχει αναγεννηθεί στα χέρια του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος του έχει βρει έναν ρόλο στο γήπεδο που του ταιριάζει. Πέρυσι, σε 37 παιχνίδια, μέτρησε 9 γκολ και 10 ασίστ. Φέτος παρατηρείται ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση, καθώς σε πέντε αγώνες, μετράει ήδη πέντε γκολ και δυο ασίστ, έχοντας δηλαδή συμμετοχή στα 7 από τα 9 φετινά γκολ του Παναθηναϊκού.

YouTube video

Χατ-τρικ μετά από 1688 ημέρες

Για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να δει παίκτη του να βρίσκει δίχτυα τρεις φορές, έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο Αϊτόρ έγινε ο πρώτος παίκτης του «τριφυλλιού» που πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα πρωτάθλημα μετά από 1688 ημέρες.  Πριν από 4 χρόνια, 7 μήνες και 13 ημέρες ο Μάρκους Μπρεγκ είχε πετύχει χατ-τρικ κόντρα στη Βέροια, όντας ο αμέσως προηγούμενος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο στις 4 Μαρτίου του 2017.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ, ο Αϊτόρ αποφάσισε να πάρει τη μπάλα του αγώνα στο σπίτι του, ώστε να θυμάται για πάντα αυτή την ημέρα. Άλλωστε παρά το γεγονός πως μας έχει συνηθίσει να πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης, αυτό που πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου (17/09) στη Λεωφόρο, δεν έχει προηγούμενο στην καριέρα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Θεωρείται μάλιστα δεδομένο ότι στο «τριφύλλι» θέλουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ της ομάδας, μιας και γνωρίζουν πολύ καλά την αξία του και επιθυμία τους είναι να τον «δέσουν» για τα επόμενα χρόνια, μιας και το συμβόλαιό του εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο