fbpx

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Πρωτάθλημα ονειρεύονται οι “πράσινοι”, με χατ τρικ του Αϊτόρ

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Πρωτάθλημα ονειρεύονται οι “πράσινοι”, με χατ τρικ του Αϊτόρ

«Οε, οε, οε πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ», ήταν το κεντρικό σύνθημα στην Λεωφόρο με τους «πράσινους» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να φτάνουν στο «5 στα 5» νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-0). Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Αϊτόρ που πέτυχε χατ τρικ.

Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα του αγώνα πίεζαν για να πετύχουν το πρώτο τους γκολ. Λίγο έλειψε να τα καταφέρουν στο 10’ όταν μετά από σέντρα του Γκάνεα η μπάλα χτύπησε στη συμβολή των δοκών του ΠΑΣ.

Στο 15’ μετά από συνεργασία των ΑϊτόρΣπόραρ, ο φορ του τριφυλλιού σούταρε, όμως ο Σούλης μπλόκαρε την μπάλα.

Τραυματισμοί

Στο 22’ μετά από βολέ του Μπρινιόλι, ο Σπόραρ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και πριν σουτάρει τον «γκρέμισε» ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ. Οι δύο ποδοσφαιριστές έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, τραυματίστηκαν και το παιχνίδι διεκόπη για οκτώ λεπτά. Ο Σούλης έγινε άμεσα αλλαγή, ενώ ο Σπόραρ στο 37’.

Στο 34’ ο ΠΑΣ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ροσέρο γύρισε την μπάλα, αλλά ο Παμλίδης δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της.

Στο 42’ ο Τσέριν άνοιξε την μπάλα στον Αϊτόρ, ο οποίος έκανε κακό κοντρόλ και ο Αθανασίου βγήκε από την εστία του και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Το σκορ άνοιξε στο 45’ από τον Αϊτόρ. Ο Ισπανός άσος «έγραψε» το 1-0 με αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζίμας έβγαλε την σέντρα και ο Σάρλια έδιωξε την μπάλα προ του Παντελάκη που είχε ανέβει στην περιοχή του Μπρινιόλι.

Χατ τρικ

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Μπερνάρ, αντί του Κουρμπέλη, για να κάνει την ομάδα του ακόμα πιο επιθετική.

Στο 48’ ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αθανασίου έδιωξε την μπάλα, ο Παλάσιος πήρε το ριμπάουντ και σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε και πάλι.

Το 2-0 έγινε στο 54’ με τον ίδιο πρωταγωνιστή και με τον ίδιο τρόπο. Ο Μπερνάρ κέρδισε φάουλ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Αϊτόρ. Ο Αθανασίου πήγε να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά την έχασε μέσα από τα χέρια του και κατέληξε στα δίκτυα. Ο Ιωαννίδης αλλά και οι συμπαίκτες του 23χρονου γκολκίπερ έσπευσαν να τον παρηγορήσουν, καθώς έμεινε στο έδαφος μετά το τραγικό λάθος του.

Στο 65’ ο Μπερνάρ έκανε μία περίτεχνη ενέργεια και στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΣ έβγαλε αντεπίθεση.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε παρατήρηση στον Βραζιλιάνο μέσο, ζητώντας του να παίζει κάθετα και για την ουσία.

Στο 68’ σουτ του Ροσέρο έφυγε άουτ και στο 70’ έγινε το 3-0. Ο Σάρλια γέμισε την μπάλα, ο Ιωαννίδης με κεφαλιά πάσαρε στον Αϊτόρ, ο οποίος πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και πλάσαρε εύστοχα, σημειώνοντας χατ τρικ.

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Αρτας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σούλη, Τζίμα, Λιάσο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Γκάνεα (73’ Χουανκάρ), Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Πούγγουρας, Πέρεθ, Κουρμπέλης (46’ Μπερνάρ), Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος (73΄Βέρμπιτς), Σπόραρ (37’ Ιωαννίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης (27’ Αθανασίου), Σόρια, Ποζνάνσκι, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Μπαγκαλιάνης, Μπιλμπάο, Ροσέρο (75’ Λιάσος), Τζίμας (64’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (64’ Μορέιρα).

**Τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού, οι Ένις Τσοκάι και Αλέξις Τρουιγιέ, βρέθηκαν στα επίσημα της Λεωφόρου.

**Ρενέ Χένρικσεν, Τάκης Φύσσας, Στράτος Αποστολάκης και Άγγελος Μπασινάς βραβεύτηκαν από τον Παναθηναϊκό στο ημίχρονο του αγώνα. Και οι τέσσερις παίκτες έγραψαν ιστορία και κατέκτησαν τίτλους με την πράσινη φανέλα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο