fbpx

Με ασίστ Τσιμίκα και σκόρερ Μάτιπ η Λίβερπουλ λύγισε 2-1 τον Αγιαξ στο φινάλε

Με ασίστ Τσιμίκα και σκόρερ Μάτιπ η Λίβερπουλ λύγισε 2-1 τον Αγιαξ στο φινάλε

Αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη στο φινάλε πήρε η Λίβερπουλ επί του Αγιαξ με 2-1 για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League (το άλλο ματς του γκρουπ Ρέιντζερς – Νάπολι διεξάγεται σήμερα, 14/9) σε ένα συγκλονιστικό ματς που είχε μεταξύ των πρωταγωνιστών του, τον Κώστα Τσιμίκα, καθώς από δικό του κόρνερ ο Μάτιπ σημείωσε το νικητήριο γκολ.

Με αλλαγές

O Κλοπ έκανε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στην πρεμιέρα απέναντι στην Νάπολι, όπου συνετρίβη με 4-1,με τα νέα πρόσωπα να είναι οι Τσιμίκας, Τιάγκο, Ζότα και Μάτιπ. Ο Αγιαξ από την πλευρά του συνέτριψε την Ρέιντζερς στην πρεμιέρα με 4-0 στο Αμστερνταμ.

Το πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκε αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων. Η Λίβερπουλ είχε την υπεροχή όμως ο Αγιαξ μετά το πρώτο δεκάλεπτο ήταν κίνδυνος θάνατος στις αντεπιθέσεις του. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 17′ με τον Σαλάχ από ασίστ του Ζότα, όμως οι Ολλανδοί ισοφάρισαν στο 27′ με το νέο τους αστέρι τον Κούντους στο 27′ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Στη συνέχεια ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ο Πασφέιρ έκανε δύο καταπληκτικές αποκρούσεις σε προσπάθειες του Αρνολντ και του Φαν Ντάικ και κράτησε το 1-1 στο 45λεπτο.

Η λύτρωση

Στο β’ μέρος και με την είσοδο των Νούνιες και Φιρμίνο η Λίβερπουλ πίεσε ασφυκτικά τον Αγιαξ που όμως ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις και στο 75′ έχασε την ευκαιρία για το 1-2 σε κεφαλιά μόλις άουτ του Μπλιντ. Η Λίβερπουλ «απάντησε» με τις ευκαιρίες των Νούνιες και Σαλάχ, ενώ στο 88′ από σέντρα του Τσιμίκα ο Αιγύπτιος σημάδεψε το δοκάρι. Και στο επόμενο .λεπτό (89′) από κόρνερ του Ελληνα άσου ο Μάτιπ με κεφαλιά λύτρωσε τους «κόκκινους» (2-1).

Ο Πορτογάλος ρέφερι Αρτούρ Ντίας «κιτρίνισε» τους Αλβαρες, Μάτιπ, Μπέρχαους.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Έλιοτ (66′ Φιρμίνο), Ντίας, Σαλάχ, Ζότα (66′ Νούνιες)

ΑΓΙΑΞ: Πασφέιρ, Ρεντς (68′ Σάντσες), Τίμπερ, Μπάσεϊ, Μπλιντ, Μπερχάους, Άλβαρες, Τέιλορ (81′ Γκρίλιτς), Τάντιτς, Κούντους, Μπέρχβαϊν

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο