fbpx

Φοβούνται τα χειρότερα οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας

Φοβούνται τα χειρότερα οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας από την 3η αγωνιστική πήρε… φωτιά και ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, λόγω της διαιτησίας Καραντώνη στο παιχνίδι Αστέρας – Ολυμπιακός. Στην συνέχεια έγινε το «έλα να δεις» με τον ορισμό Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι Παναθηναϊκός ΑΕΚ, ο οποίος τελικά ακυρώθηκε με παρέμβαση της ΕΠΟ.

Για άλλη μία φορά η ελληνική διαιτησία βρίσκεται  στο στόχαστρο και βάλλεται απ’ όλες τις πλευρές. Οι εκλεκτοί της ΚΕΔ δεν ζουν μέσα σε γυάλα και ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει γύρω τους. Συζητούν μεταξύ τους και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να πέσουν θύματα επίθεσης. Κι αν η ανησυχία τους επιβεβαιωθεί, δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την τελευταία δεκαετία έχουν καταγραφεί γύρω στα 25 κρούσματα επιθέσεων σε διαιτητές και διαιτητοπαράγοντες. Ποιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου ξεχνάει ότι τον Νοέμβριο του 2016 άγνωστοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν το σπίτι του τότε αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα στην Χαλκιδική; Ο Μπίκας είχε επιλεγεί από την FIFA, αλλά παραιτήθηκε μετά το περιστατικό.

Το τελευταίο θύμα ήταν ο Θανάσης Τζήλος που δέχθηκε άγρια επίθεση έξω από το σπίτι του στην Λάρισα τον Δεκέμβριο του 2018. O Τζήλος δεν τα παράτησε, συνεχίζει να σφυρίζει, όμως έχει επηρεαστεί από το συμβάν.   

Οι Έλληνες διαιτητές είναι απαξιωμένοι και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση. Όποια ομάδα χάνει, φωνάζει για τη διαιτησία είτε έχει δίκιο, είτε έχει άδικο. Οι φωνές φουντώνουν τη τοξικότητα και αρκετοί είναι αυτοί που ψιθυριστά λένε ότι «αυτό το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να τελειώσει…».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο