fbpx

ΠΑΟΚ-Λαμία 1-0: Μόνος δεύτερος ο «δικέφαλος»

ΠΑΟΚ-Λαμία 1-0: Μόνος δεύτερος ο «δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ «λύγισε» και τη Λαμία κάνοντας το 3/3 στην Τούμπα και έτσι ανέβηκε στους 10 βαθμούς και στη δεύτερη θέση στο φινάλε της 4ης αγωνιστικής, στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο Κούρτιτς πέτυχε το μοναδικό τέρμα του ματς στο 43’ σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με μεγάλη ένταση ανάμεσα στους πάγκους, μία αποβολή (Μποάκιε) και έναν τραυματισμό (Κοτάρσκι).

Στους 2 βαθμούς και τη 12η θέση έμεινε η ομάδα της Φθιώτιδας.

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι ήταν στο τέρμα με την τετράδα των Λύρατζη, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Βιεϊρίνια μπροστά του. Ντάντας και Κούρτιτς ήταν το δίδυμο στα χαφ, με την τριάδα των Νάρεϊ, Αουγκούστο και Μπίσεσβαρ πίσω από τον Ολιβέιρα.

Ο Τζανλούκα Φέστα από την άλλη, επέλεξε επίσης ένα 4-2-3-1 για τη Λαμία με τον Σαράνοφ στην εστία και τους Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζο και Γκοράνοφ αμυντική τετράδα. Τζανδάρης και Μπεχαράνο ήταν το ζευγάρι στο κέντρο του γηπέδου με τους Τσιλούλη, Σλίβκα και Ντε Βινσέντι να κινούνται πίσω από τον Μανούσο.

Το ματς

Η Λαμία ήταν αυτή που είχε την πρώτη -πολύ- καλή στιγμή στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 4ο λεπτό ο Τσιλούλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι σε τετ α τετ, με τη φάση να αφυπνίζει τον ΠΑΟΚ.

Ο Σαράνοφ πρόλαβε με έξοδό του τον Νάρεϊ ενώ στη φάση του 31’ στάθηκε και τυχερός. Ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα, ο τερματοφύλακας της Λαμίας έδιωξε την μπάλα η οποία όμως βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

SUPER LEAGUE / ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Το γκολ φαινόταν πως έρχεται για τους γηπεδούχους και όντως έτσι έγινε, παρά το ότι ο Νάρεϊ δεν πρόλαβε από κοντά να σκοράρει χάρη στην παρέμβαση του Ντε Βινσέντι. Στο 43’, ο Κούρτιτς εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Νάρεϊ και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έδωσαν χώρο στη Λαμία στο β’ μέρος, και παρότι οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, δεν το εκμεταλλεύτηκαν ανάλογα. Ο Σαράνοφ δεν είχε πρόβλημα στο 66ο λεπτό με το σουτ του Νάρεϊ ενώ δέκα λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να κάνει καλό σουτ μετά από γύρισμα στην περιοχή.

SUPER LEAGUE / ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Οι καθυστερήσεις του αγώνα ξεκίνησαν επεισοδιακά, αφού μία ένταση ανάμεσα στον Σιμόν και συνεργάτη του Λουτσέσκου από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, οδήγησε σε γενικευμένη σύρραξη ανάμεσα στις δύο ομάδες! Οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθησαν με το παιχνίδι να αποκτά «τρελό» χαρακτήρα από εκεί και πέρα.

Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νάρεϊ αστόχησε από πολύ καλή θέση, ενώ ένα λεπτό μετά, ήρθε ο τραυματισμός του Κοτάρσκι σε φάση διαρκείας μπροστά από την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Μποάκιε άθελά του χτύπησε με το γόνατο στον λαιμό τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του! Ο Κοτάρσκι αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Τσαγκαράκη να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον Μποάκιε, αφού συμβουλεύθηκε το VAR.

SUPER LEAGUE / ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Σβαμπ να κάθεται κάτω από τα δοκάρια του «δικεφάλου», δεδομένου πως ο Λουτσέσκου είχε κλείσει τις αλλαγές του!

SUPER LEAGUE / ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (76′ Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (70′ Σβαμπ), Νάρεϊ, Αουγκούστο (62′ Σοάρες), Μπίσεσβαρ (62′ Α. Ζίβκοβιτς), Ολιβέιρα (62′ Μπράντον).

Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (83′ Γιακουμάκης), Τσιλούλης (68′ Μαρμεντίνι), Σλίβκα, Ντε Βινσέντι (58′ Ασκόφσκι), Μανούσος (58′ Μποάκιε).

Διαιτητής: Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Βασιλόπουλος, Κολλιάκος
4ος: Τσιμεντερίδης
VAR: Κουμπαράκης, Παπαδάκης

Κίτρινες: Κούρτιτς 45’, Σοάρες 90’+1 – Μανούσος 45’, Σιμόν 90’+7’
Κόκκινη: Μποάκιε 90’+15’

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο