fbpx

Παναθηναϊκός για τίτλο, νίκησε και την ΑΕΚ (2-1)

Παναθηναϊκός για τίτλο, νίκησε και την ΑΕΚ (2-1)

Η Λεωφόρος «μίλησε», ο Παναθηναϊκός έκανε το «4 στα 4» στο πρωτάθλημα επικρατώντας στο ντέρμπι της ΑΕΚ με 2-1.

Η Ενωση προηγήθηκε στο σκορ, αλλά οι πράσινοι αντέδρασαν γρήγορα και με δύο εύστοχα πέναλτι κατέκτησαν το «τρίποντο», ενώ είχαν και δύο δοκάρια.

Το τριφύλλι με την απόδοση του δείχνει φέτος πως θα διεκδικήσει τον τίτλο…

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και έχασαν και την πρώτη ευκαιρία. Στο 6′ ο Γκάνεα από αριστερά έβγαλε μπαλιά στον Σπόραρ, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, έκανε το πλασέ, όμως δεν σκόραρε. Ο Τζαβέλας «έχασε» τον αντίπαλο του, ωστόσο το λάθος του δεν κόστισε στην ομάδα του. Βασικός στόχος της ΑΕΚ ήταν να μην δεχθεί γκολ και γι’ αυτό είχε στοχεύσει τον Πέρεθ.

Κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε πάνω στον Ισπανό «έπεφταν» επάνω του δύο αντίπαλοι ποδοσφαιριστές. Οι πράσινοι πίεζαν και έβρισκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν φάσεις. Στο δίλεπτο 25′-26′ έχασαν δύο κλασικές ευκαιρίες. Στη πρώτη φάση ο Στάνκοβιτς έκανε τραγικό λάθος και τροφοδότησε τον Κουρμπέλη, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον Σπόραρ, ωστόσο ο Τζαβέλας του πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα διώχνοντας σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Αϊτόρ, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά εντελώς ανενόχλητος και αστόχησε σε κενή εστία.

Η Ενωση είχε την πρώτη της τελική στο 29′ με σουτ του Γκατσίνοβιτς, το οποίο δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι. Στο 31′ ο Βούλγαρος διαιτητής Γκιόργκι Καμπάκοφ σφύριξε πέναλτι για ανατροπή του Γκατσίνοβιτς, όμως αναίρεσε την απόφαση του γιατί υπήρξε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Το σκορ άνοιξε στο 36′. Ο Πέρεθ έχασε την μπάλα, ο Γκατσίνοβιτς άνοιξε γρήγορα στον Αραούχο, ο οποίος την γύρισε στον Πινέδα κι αυτός με ωραία κίνηση και πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Μπρινιόλι.

Ανατροπή από την άσπρη βούλα

Το ντέρμπι πήρε φωτιά μετά το 0-1 με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά άμεσα. Στο 42′ ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σπόραρ κέρδισε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χατζισαφί και ο ρέφερι έδωσε πέναλτι. Στην εσχάτη των ποινών ευστόχησε ο Αϊτόρ και ισοφάρισε στο 43′ (1-1). Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Αϊτόρ έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Γκάνεα, αυτός έβαλε το σώμα του μπροστά από τον Γκαρσία που τον γκρέμισε με τον ώμο του μέσα στην περιοχή του Στάνκοβιτς. Ο Καμπάκοφ ήταν κοντά στη φάση και σφύριξε πέναλτι.

Αυτή τη φορά από τα 11 βήματα ευστόχησε ο Σπόραρ και το τριφύλλι έφερε τούμπα το ματς (2-1).

Δοκάρια

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και στο 55′ ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Μπρινιόλι. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πιέσει και στο 57′ ο Αλμέιδα πραγματοποίησε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές (!) ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Μάνταλο, Αμραμπατ, Μοχαμάντι και Ελίασον. Στο 61′ ο Αϊτόρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα «σταμάτησε» στο δοκάρι. Ο Ισπανός βρέθηκε κοντά στο γκολ και στο 68′.

Ο Παλάσιος έβγαλε την σέντρα, ο Αϊτόρ έπιασε το μονοκόμματο σουτ, όμως η μπάλα βρήκε την πλάτη του Ρότα και κατέληξε κόρνερ. Στο 72′ ο Αμραμπατ έδωσε στον Αραούχο… μισό γκολ, ωστόσο το τελείωμα του ήταν κάκιστο, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δεύτερο δοκάρι με τρομερό σουτ του Παλάσιος στο 85′. Στο 91′ ο Παλάσιος βρέθηκε «φάτσα» με τον Στάνκοβιτς, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 93′ η Ενωση απείλησε με τον Λιβάι που αστόχησε με κεφαλιά.

Ο Καμπάκοφ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπρινιόλι, Σπόραρ, Τσέριν – Πινέδα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα, Σάρλια, Πούγγουρας, Κουρμπέλης (74′ Βέρμπιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Αϊτόρ (78′ Μπερνάρ), Παλάσιος (92′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζησαφί (58′ Μοχαμάντι), Βίντα, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (57′ Αμραμπατ), Γιόνσον (57′ Μάνταλος), Πινέδα, Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς (57′ Ελίασον), Αραούχο (77′ Φαν Βέερτ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο