fbpx

Νάπολι-Λίβερπουλ 4-1: Παράσταση απέναντι σε ένα “φάντασμα”

Νάπολι-Λίβερπουλ 4-1: Παράσταση απέναντι σε ένα “φάντασμα”

Η Νάπολι μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τη μονομαχία της με τη Λίβερπουλ για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, αφήνοντας μηδενικά περιθώρια αντίδρασης στους πολυδιαφημισμένους αντιπάλους της, που ήταν απογοητευτικοί.

Να είσαι η Λίβερπουλ, να έχεις δεχτεί τρία γκολ από τη Νάπολι σε ρυθμό περιπάτου και να νιώθεις και τυχερή, αφού θα μπορούσες εύκολα να είχες «γράψει» άλλο ένα. Αυτή ήταν εν περιλήψει η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στην Ιταλία. 

Ο Κλοπ αρνήθηκε να βάλει νερό στο κρασί του, χρησιμοποιώντας την πατροπαράδοτη συνταγή της πίεσης ψηλά, με την αμυντική γραμμή 40-50 μέτρα μακριά από τον Άλισον, παρότι η ομάδα του είναι φανερό πως από την αρχή της σεζόν δεν πατάει σταθερά στα πόδια της. Αυτό αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί των γηπεδούχων, που εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά τους ελεύθερους χώρους, χτυπώντας διαρκώς την άμυνα της Λίβερπουλ με κάθετες μπαλιές.

Προειδοποίηση μόλις στο 1′ με το δοκάρι του Όσιμεν, 1-0 στο 5′ με τον Ζιελίνσκι να κάνει γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, 2-0 στο 31′ με τον Ανγκισά και 3-0 στο 45′ με τον Σιμεόνε να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. 

Και να ήταν μονάχα τα τρία γκολ; Χαμένο πέναλτι στο 17′ από τον Όσιμεν (τον νίκησε ο Άλισον), αλλά και διώξιμο πάνω στη γραμμή στο 29′ από τον Φαν Ντάικ, στο πλασέ του Κβαρατσχέλια από το ύψος του πέναλτι. Καταιγίδα πραγματική.

Όσοι πίστευαν πως η Νάπολι θα έμπαινε πιο χαλαρά στο δεύτερο ημίχρονο ,λόγω των τριών γκολ, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Το 4-0 ήρθε στο 47′, πάλι από τον Ζιελίνσκι, έπειτα από μία ακόμη κάθετη πάσα και τετ-α-τετ. 

Η Λίβερπουλ κατάφερε να μειώσει γρήγορα με τον Ντίας (4-1 στο 49″), δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως θα προσπαθούσε έστω να βάλει το παιχνίδι σε μία άλλη ρότα. Όλο αυτό ωστόσο δεν κράτησε πάνω από 4-5 λεπτά. 

Η Νάπολι επιστράτευσε την παραδοσιακή ιταλική συνταγή του «παγώματος» του ρυθμού, χρησιμοποιώντας ιδανικά τις αλλαγές με στόχο να βρει έξτρα ενέργεια κι η αγγλική ομάδα πρακτικά δεν είχε απάντηση επ’ αυτού. Μια δυνατή κεφαλιά από τον Ντίας στο 61′ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μέρετ κι ουσιαστικά αυτό ήταν όλο κι όλο. 

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Κιμ, Ραχμάνι, Ολιβέρα, Λομπότσκα, Ανγκισά, Πολιτάνο (58′ Λοσάνο), Ζιελίνσκι (74΄Ελμάς), Κβαρατσχέλια (57′ Τζερμπίν), Όσιμεν (41′ Σιμεόνε).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ (46′ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (63′ Αλκάνταρα), Έλιοτ (77′ Αρτούρ), Ντίας, Σαλάχ (63′ Ζότα), Φιρμίνο (62′ Νούνιεζ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο