fbpx

Χαμός με Σιδηρόπουλο, Μαρινάκη στην ΕΠΟ – «Να διακοπεί το πρωτάθλημα»

Χαμός με Σιδηρόπουλο, Μαρινάκη στην ΕΠΟ – «Να διακοπεί το πρωτάθλημα»

Του… Μπένετ γίνεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας1. Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι Παναθηναϊκός ΑΕΚ, βάζοντας μπουρλότο στην ΣΛ1, όπως είχαμε προβλέψει. Ο ορισμός έφερε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου, του προέδρου της λίγκας και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση.

Ο Μαρινάκης στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ πρότεινε τη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ ο Γκαγκάτσης υποστήριξε: «Εμείς σαν ΠΑΟΚ και ο κύριος Σαββίδης έχουμε γνωστοποιήσει ότι είμαστε υπέρ των ξένων διαιτητών σε όλα τα ντέρμπι». Ο Γκαγκάτσης διαχώρισε ωστόσο τη θέση του σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος, υποστηρίζοντας: «Εφόσον έχουμε συμφωνήσει να μπαίνουν ξένοι, είναι ακατανόητο. Η μία ή η άλλη πλευρά μπορεί την Κυριακή το βράδυ να ασχολείται με τη διαιτησία».

Ο Τ. Μπαλτάκος διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση του και ζήτησε από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να ψηφίσουν για αλλαγή του Τ. Σιδηρόπουλου από το ντέρμπι και παράλληλα όλα τα ματς μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη να σφυρίζονται ΜΟΝΟ από ξένους διαιτητές κατόπιν κοινής απόφασης.

Για τον επίμαχο ορισμό ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε: «Σχετικά με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκός ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Super League 1, ούτε εγώ προσωπικά ούτε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνολικά, είχαμε την οποιαδήποτε γνώση ή σχέση.

Πρόκειται αποκλειστικά για απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) η οποία με βάση το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και τις συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα, άρα έχει και τη σχετική ευθύνη για τον συγκεκριμένο ορισμό».

Και από την πλευρά της η ΑΕΚ διέρρεε ότι είναι υπέρ των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο