fbpx

Παρί Σεν Ζερμέν-Γιουβέντους 2-1: Με υπογραφή Εμπαπέ

Παρί Σεν Ζερμέν-Γιουβέντους 2-1: Με υπογραφή Εμπαπέ

Με δύο γκολ του Εμπαπέ η Παρί Σεν Ζερμέν έκαμψε την αντίσταση της Γιουβέντους στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι Παριζιάνοι. Πολλά έχουν γραφτεί για τις σχέσεις του Νεϊμάρ με τον Εμπαπέ εκτός γηπέδου, γιατί εντός οι δυο τους συνδυάστηκαν άψογα για να γράψει το 1-0 ο Γάλλος μόλις στο πέμπτο λεπτό.

Οι Ιταλοί θέλησαν να απαντήσουν στο 19’ όμως ο Ντοναρούμα ενστικτωδώς έδιωξε την κεφαλιά του Μίλικ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Κόστιτς δεν βρήκε στόχο. Η Γιουβέντους όχι μόνο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, αλλά δέχθηκε και δεύτερο γκολ με δράστη ξανά τον Εμπαπέ (23’). 

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Μέσι έβγαλε τον τελευταίο στο ανοικτό γήπεδο, αλλά αντί να γυρίσει στον αμαρκάριστο Νεϊμάρ προσπάθησε ανεπιτυχώς να ολοκληρώσει το χατ τρικ. Η Γιουβέντους κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος με το γκολ του Μακένι στο 53’. Τρία λεπτά αργότερα ο Βλάχοβιτς πλησίασε στο 2-2, με τον Ντοναρούμα να πραγματοποιεί δύσκολη επέμβαση. 

Ο Εμπαπέ ήταν ο εκφραστής των επιθέσεων της Παρί και στο 63’ ο Μέσι τον έβγαλε και πάλι σε θέση βολής. Ο Γάλλος δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Αργεντίνου και απώλεσε την ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματά του στο ματς. Στο 68’ ο Μέσι δημιούργησε χώρο στον εαυτό του και με σουτ έστειλε τη «στρογγυλή θεά» δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 71’ ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα επιχείρησε νέο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ της Γιουβέντους μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.  

Στο 89’ ο Νεϊμάρ είχε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 3-1, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Βραζιλιάνος τροφοδότησε τον Εμπαπέ. Ο Γάλλος ούτε γύρισε, αλλά ούτε ευστόχησε στο σουτ του. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος. 

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Ράμος, Βεράτι (87′ Σάντσες), Βιτίνια (78′ Περέιρα), Μέντες, Χακίμι (78′ Μουκελί), Μέσι (84′ Σολέρ), Εμπαπέ, Νεϊμάρ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περίν, Μπρέμερ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Παρέδες, Ραμπιό (87′ Κεν), Μιρέτι (46′ ΜακΚένι), Κουαδράδο (74′ Ντε Σίλιο), Κόστιτς, Μίλικ (68′ Λοκατέλι), Βλάχοβιτς

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο