fbpx

Φιλίπ Ζινκερνάγκελ: Αυτοί είναι οι λόγοι που οδεύει δανεικός στη Στάνταρ Λιέγης

Φιλίπ Ζινκερνάγκελ: Αυτοί είναι οι λόγοι που οδεύει δανεικός στη Στάνταρ Λιέγης

Του Αντώνη Φουντή

Ο Δανός Φιλίπ Ζινκερνάγκελ ήρθε μετά πολλών επαίνων στον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιούλιο από την Αγγλία και την Γουότφορντ αλλά πολύ γρήγορα απογοήτευσε τον κόσμο του Ολυμπιακού, αφού αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών.

Ο Δανός μεσοεπιθετικός αν και ξεκίνησε βασικός στα επτά από τα 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε δεν έπεισε. Και όχι μόνο αυτό αλλά με τον ερχομό των Μπιελ και Μπόουλερ στους «ερυθρόλευκους» πολύ δύσκολα θα μπορούσε να παραμείνει στο ρόστερ. Ηδη από την περασμένη βδομάδα είχε πάρει το μήνυμα από τον Κάρλος Κορμπεράν κι έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας του Ολυμπιακού. Λογικό κι επόμενο να δοθεί λοιπόν σήμερα δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης (οι μεταγραφές στο Βέλγιο λήγουν απόψε).

Ο Δανός ποδοσφαιριστής αν και έπαιξε και στα έξι ευρωπαϊκά ματς των προκριματικών που έδωσε ο Ολυμπιακός, πέρα από τα δύο γκολ που σημείωσε στη Χάιφα και στη Μπρατισλάβα, δεν έπεισε για τις δυνατότητες του και ειδικά σε μια θέση (ακραίος επιθετικός) που ο Ολυμπιακός πονάει από πέρσι. Ακόμη και σε ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ χρησιμοποιήθηκε αλλά κι εκεί έδειξε ελάχιστα πράγματα.

Οι επτά συμμετοχές του  Ζινκερνάγκελ:

-Στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι στη Χάιφα (1-1) ο Δανός ξεκίνησε βασικός και ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία μετά το σουτ του Τικίνιο στο δοκάρι. Εγινε αλλαγή στο ημίχρονο και στη θέση του πέρασε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

-Στη ρεβάνς που αποδείχτηκε εφιάλτης για τον Ολυμπιακό (0-4 η Μακάμπι) ο Ζινκερνάγκελ ξεκίνησε βασικός αλλά πέρασε απαρατήρητος. Εγινε αλλαγή στο 62’ από τον Κούντε, μόλις έγινε το 0-2.

-Στον αγώνα με τη Σλόβαν στο Φάληρο (1-1) για τον γ’ γύρο του Europa League, ο Δανός ήταν ξανά στην ενδεκάδα αλλά έγινε πάλι αλλαγή (55’) και τη θέση του πήρε ο Ραντζέλοβιτς που ανέβασε τον ρυθμό των «ερυθρολεύκων».

-Στη ρεβάνς της Μπρατισλάβας, ο Δανός πέτυχε με δυνατό σουτ το 0-1 στο 54’ και στο 68’ έγινε ξανά αλλαγή και τη θέση του πήρε ο σκόρερ του 2ου γκολ των «ερυθρολεύκων» Αγκιμπου Καμάρα.

-Στη Κύπρο κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού (1-1) για τα πλέι οφ του Europa League, ο Ζινκερνάγκελ ήταν ξανά στην 11άδα κι έγινε αλλαγή στο 79’ όπου τη θέση του πήρε ο Ντε Λα Φουέντε.

-Στη ρεβάνς και στο θρίλερ του Φαλήρου (1-1 και 3-1 στα πέναλτι ο Ολυμπιακός), ο Ζινκερνάγκελ ξεκίνησε πάλι βασικός κι έγινε πάλι αλλαγή στο 55’ από τον Ραντζέλοβιτς.

Στο πρωτάθλημα

Στη Σούπερ Λίγκα, ο Ζινκερνάγκελ αγωνίστηκε μόνο στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Αστέρα στη Τρίπολη (0-0) όπου κι εκεί ξεκίνησε βασικός αλλά κατά τα γνωστά συνέχισε τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις του κι έγινε πάλι αλλαγή, αυτή τη φορά στο 60’ και τη θέση του πήρε ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Συνολικά στα επτά ματς με τον Ζινκερνάγκελ στην αρχική ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε νίκη (μια ήττα κι έξι ισοπαλίες). Αντίθετα νίκησε και στα δύο ματς που ο Δανός δεν αγωνίστηκε καθόλου (με ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικό)…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο