fbpx

Παρί Σεν Ζερμέν: Επίθεση του Αλ Κελαϊφί στους Ισπανούς

Παρί Σεν Ζερμέν: Επίθεση του Αλ Κελαϊφί στους Ισπανούς

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί εξαπέλυσε επίθεση στις Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν για το θέμα των χρεών.

Ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν δήλωσε πως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα πρέπει να μείνει σθεναρά αντίθετο με τη δημιουργία μιας κλειστής λίγκας. Ο Καταριανός παράγοντας συμπλήρωσε πως θα πρέπει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να στρέψει την προσοχή της στα χρέη των ομάδων, «φωτογραφίζοντας» τους δυο ισπανικούς συλλόγους.

Χαρακτηριστικά, ο Αλ Κελαϊφί δήλωσε: «Πρέπει να παραμείνουμε σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προοπτική αυτής της Super League. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αναπτυχθεί με τρόπο που να σέβεται τους μικρούς, μεσαίους και μεγάλους συλλόγους, καθώς και τους φιλάθλους. Φαίνεται ότι ορισμένοι σύλλογοι δεν θέλουν οι μεσαίες ομάδες να γίνουν μεγαλύτερες. Φοβούνται τον ανταγωνισμό».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Το ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο από δύο ή τρεις συλλόγους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το μήνυμα έχει σταλεί σε όλους ότι κανείς δεν μπορεί να σπάσει το οικοσύστημα του ποδοσφαίρου. Οι συνάδελφοί μου στην ECA και εγώ είμαστε εναντίον της Super League σε απόλυτο βαθμό. Μικρές και μεσαίες ομάδες, αλλά και οι μεγάλοι σύλλογοι ονειρεύονται να καταφέρουν να φτάσουν στο Champions League. Δεν γεννιέσαι μεγάλος σύλλογος, γίνεσαι μεγάλος σύλλογος. Δεν υπάρχει κλειστός όμιλος για τους μεγάλους συλλόγους».

Τέλος, ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν τόνισε: «Υπάρχουν σύλλογοι που έχουν 1,8 δισεκατομμύρια χρέη. Δεν είναι υγιές. Αυτός είναι ο κίνδυνος στο ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι μένουν τέσσερα ή πέντε χρόνια ως πρόεδροι και μετά αφήνουν το χρέος και γίνεται καταστροφή για έναν άλλο πρόεδρο. Αυτό πρέπει να κοιτάξουμε και να ανησυχούμε γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε κανόνες για να προστατεύσουμε τους συλλόγους από τα χρέη και από την καταστροφή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο