fbpx

Ήρθαν ως «τελειωμένοι» και αποδείχθηκαν «λίρα εκατό»

Ήρθαν ως «τελειωμένοι» και αποδείχθηκαν «λίρα εκατό»

Με αφορμή την έλευση του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό το ApexSports, παρουσιάζει μερικές περιπτώσεις παικτών που ήρθαν στην Ελλάδα για τα «τελευταία ένσημα» και τελικά «έβγαλαν μάτια» με την απόδοση τους

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Ελληνικές ομάδες έχουν φέρει μεγάλα ονόματα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στην χώρα μας, προκαλώντας εντύπωση ακόμη και στα ξένα ΜΜΕ.

Κάποιοι από εκείνους δεν κατάφεραν να σταθούν σε ένα καλό επίπεδο ενώ άλλοι που ήρθαν ως ξοφλημενοί , απέδειξαν το αντίθετο και καθιερώθηκαν στο πάνθεον της ιστορίας των ομάδων τους .

Rivaldo

Το καλοκαίρι του 2004 , ο Ολυμπιακός κάνει μια πολύ ηχηρή μεταγραφή που ακούει στο όνομα Rivaldo. Τα ευρωπαϊκά Μέσα έκαναν λόγο για μια από τις πιο δυνατές μεταγραφές του καλοκαιριού.
Στην Ελλάδα πολλοί ήταν εκείνοι που αμφισβήτησαν την αξία του παίκτη, λόγω της ηλικίας του (32) και φαίνονταν σίγουροι πως δεν θα καταφέρει να έχει μια σταθερή απόδοση.

Ο «Ριμπο» όμως κατάφερε να αποδείξει το αντίθετο, αποτελώντας σημαντικό πυλώνα της ομάδας του Πειραιά και μάλιστα στα 34 του ανανέωσε το συμβόλαιο του .

Το 2007 αποφάσισε να μεταβεί στην ΑΕΚ, έχοντας καταγράψει με την ομάδα του Ολυμπιακού 81 ματς και 43 γκολ.

Στην ΑΕΚ αγωνίστηκε για μια σεζόν, δίνοντας σημαντικές λύσεις στην ομάδα, που όμως αποφάσισε να φύγει ώστε να παίξει στο Ουζμπεκιστάν.

Τζιμπρίλ Σισέ


Στην εποχή της πολυμετοχικότητας του Παναθηναϊκού, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να φέρουν το 2009 , ένα όνομα που προκάλεσε εντύπωση σε όλη την Ευρώπη. Το αεροδρόμιο κατακλύστηκε από τους φιλάθλους του Τριφυλλιού για τον Τζιμπρίλ Σισέ .

Ακόμη μια περίπτωση που γινότανε λόγος για την κατάσταση του ποδοσφαιριστή αφού κουβαλούσε δυο σοβαρούς τραυματισμούς και στα δύο του πόδια και ήταν σε μια ηλικία (28) που δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά μετά από αυτό, όπως ανέφεραν.

Ο Γάλλος στράικερ όχι μόνο είχε βρει έναν σταθερό ρυθμό αλλά κατάφερε στα δύο χρόνια που έπαιξε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, να γράψει 61 συμμετοχές και να πετύχει 55 γκολ με την ομάδα του, δείχνοντας πως δεν άφησε τους τραυματισμούς του να μπουν εμπόδιο και αναγεννήθηκε.

Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού το 2008 , σε ηλικία 32 ετών, έπειτα από έξι χρόνια θητείας στην Άρσεναλ.

Με το άκουσμα της μεταγραφής του , γινόταν λόγος για έναν παίκτη ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα επειδή η καριέρα του τελείωσε και πως δεν θα καταφέρει να παίξει στο ελάχιστο.

Τελικά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έμεινε για τρία χρόνια στους «πράσινους» και μέτρησε 73 συμμετοχές ( 4 γκολ) , όντας ένας από τους βασικούς παίκτες του Παναθηναϊκού , αφού έκανε την κυριότερη δουλειά στο κέντρο του γηπέδου.

Ματιέ Βαλμπουενά

Ο Ματιέ Βαλμπουενά πανηγυρίζει


Ήταν τέσσερα χρόνια πριν (2019) όταν ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Ματιέ Βαλμπουενά, για έναν χρόνο και πολλοί είπαν πως ο Γάλλος παίκτης δεν θα έχει ούτε στο ελάχιστο την απόδοση που περίμεναν όντας 33 ετών. Απεναντίας ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έκανε μια πολύ καλή σεζόν και ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους, όπου αγωνίζεται μέχρι και σήμερα, έχοντας φτάσει έως τώρα 81 ματς και 12 γκολ.

Πάμπλο Γκαρσία

Ο Ουρουγουανός μέσος έφτασε στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το 2008 σε ηλικία 31 χρόνων , κάνοντας αίσθηση στο φίλαθλο κοινό αφού είχε στο βιογραφικό του ομάδες όπως Ρεάλ και Μίλαν. Φυσικά δεν γλύτωσε ούτε εκείνος από την κριτική πως θα βρίσκεται μεταξύ πάγκου και κερκίδας αλλά εκείνος κατάφερε να γίνει ο πιο αγαπητός παίκτης των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και να παίξει σε 93 ματς . Μάλιστα τις περισσότερες φορές ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας.

Παόλο Σόουζα

Ο Πορτογάλος επιθετικός φτάνει στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού σε ηλικία 30 ετών , έπειτα από μια πλούσια καριέρα σε Πορτογαλία , Ιταλία , και Γερμανία , αλλά όλοι τον θεώρησαν μεταγραφή για επικοινωνιακούς λόγους και ουδείς περίμενε πως θα βοηθήσει το Τριφύλλι.

Στα δύο χρόνια που έπαιξε στον Παναθηναϊκό μέτρησε 28 «γεμάτες» συμμετοχές και ένα γκολ , το οποίο έχει χαραχτεί στην μνήμη των οπαδών αφού ήταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στην Γιουβέντους.

Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2007 φέρνει στην Ελλάδα έναν παίκτη που είναι ήδη 34 ετών. Ο Ντάρκο θα ανοίξει γρήγορα λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα με το γκολ ενάτια στν Βέρντερ Βρέμης και στα δυο χρόνια που θα παίξει για τους «ερυθρόλευκους» θα μετρήσει 41 συμμετοχές και 21 γκολ και έκανε τους φίλους της ομάδας να τον θυμούνται για πάντα.

Ο ίδιος θα σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα χωρίς να το θέλει εξ αιτίας ενός πορβλήματος υγείας που δεν του επέτρεπε να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Μαρσέλο

Μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του Ολυμπιακού αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αυτή του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ. Ο Μαρσέλο υπέγραψε το φετινό καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και ήδη έχουν ξεκινήσει να ακούγονται γνώμες πως ο άλλοτε θρύλος της Ρεάλ δεν θα καταφέρει να αποδόσει τα μέγιστα στην Super League .

Μένει να φανεί στην πράξη και στο τέλος της σεζόν ο απολογισμός του 5 φορές πρωταθλητή Champions League.

Εσείς ποιόν θα συγκαταλέγατε ακόμη ως μεταγραφή που «αδικήθηκε» πριν καν δείξει στο γήπεδο τι μπορεί να κάνει ;

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο