fbpx

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0: «Λευκή» ισοπαλία στο πρώτο ντέρμπι

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0: «Λευκή» ισοπαλία στο πρώτο ντέρμπι

Χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, το οποίο διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 3η αγωνιστική της Super League

Στο 53’ ο Κοτάρσκι απέκρουσε το πέναλτι του Γκρέι, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Κουέστα ενστικτωδώς σταμάτησε το σουτ του Μπράντον Τόμας στις σπουδαιότερες ευκαιρίες του αγώνα. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων υπήρξε ένταση με τους Νταμπό και Ελ Καντουρί  να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα

Με την ισοπαλία ο ΠΑΟΚ έπεσε από την κορυφή, εκεί που βρίσκεται μόνος του πλέον ο Παναθηναϊκός, ενώ οι «Κίτρινοι» έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα. 

Μοιρασμένες ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Αρχικά ο Νάρεϊ στο 2’ βρέθηκε σε θέση βολής, με τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ, ενώ στη στημένη φάση ο Ίνγκασον με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 7’ με τον Ματέο Γκαρσία να μην εκμεταλλεύεται το λάθος της αντίπαλης άμυνας. Η πίεση στη μεσαία γραμμή και ο αργός ρυθμός δεν βοηθούσε στη δημιουργία φάσεων.

Φάση από το παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ

Και η δεύτερη ευκαιρία για τον «Δικέφαλο του Βορρά» προήλθε από στημένη μπάλα. Ο Ντούγκλας Αουγκούστο βγήκε νικητής στον αέρα, με τη «στρογγυλή θεά» να φεύγει λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Οι «Κίτρινοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επιθετικά και στο 34’ απείλησαν χάρη στην ατομική ενέργεια του Μαντσίνι, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή «ανάγκασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε δύσκολη επέμβαση. Ο ίδιος παίκτης είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία για να σκοράρει, χωρίς να καταφέρει να βρει εστία…

Πρωταγωνιστές οι γκολκίπερ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία του Γκαρσία, ο οποίος με τακουνάκι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 51’ ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπράντον Τόμας πετάχτηκε και με προβολή προσπάθησε να σκοράρει, ωστόσο ο Κουέστα ενστικτωδώς με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα (52’) αργότερα ο Άρης κέρδισε πέναλτι, με τον Κοτάρσκι να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει το σουτ από την άσπρη βούλα του Γκρέι. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ αντέδρασε εξαιρετικά και στο 54’ στο έξυπνο πλασέ του Γκαρσία. 

Απογοητευμένος ο Γκρέι για το χαμένο πέναλτι

Οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν διάθεση, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να διασπάσουν τις αντίπαλες άμυνες. Η πίεση στη μεσαία γραμμή έφερνε πολλά λάθη, για αυτό και οι πάσες προς τα πίσω ήταν πιο συχνές από τις κάθετες. Οι μακρινές μπαλιές αποτελούσαν εύκολη λεία για τις άμυνες, με αποτέλεσμα το μηδέν να μείνει μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Λουίς Γκοτίνιο

Κίτρινες: Σέικ, Ντουκουρέ, Νταμπό – Τσαούσης, Ίνγκασον, Κούρτιτς

Κόκκινες: Νταμπό – Ελ Καντουρί

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46′ Νταμπό), Μαντσίνι (81′ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (81′ Ζερβίνιο), Μανού Γκαρσία (69′ Ιτούρμπε), Γκρέι (63′ Πάλμα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (59′ Βιεϊρίνια), Ντάντας (59′ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (73′ Ελ Καντουρί), Μπράντον Τόμας (63′ Ολιβέιρα).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο