fbpx

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Δεύτερη νίκη και τώρα Παναθηναϊκός για την Ένωση

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Δεύτερη νίκη και τώρα Παναθηναϊκός για την Ένωση

Ένα γκολ του Πινέδα στο πρώτο και ένα του Άμραμπατ στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αρκετά για την ΑΕΚ προκειμένου να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας του ΠΑΣ και κάνοντας έτσι τους βαθμούς της έξι.

Περνώντας αρκετά διαστήματα που δυσκολευόταν στην ανάπτυξή της, η ομάδα του Αλμέιδα αρκέστηκε στις εύστοχες εκτελέσεις από τους δύο σκόρερ για πάρει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και πρώτη εντός έδρας, στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ως γηπεδούχος πριν την είσοδό της στην Αγιά Σοφιά!

Πλέον η προσοχή στρέφεται στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό την επόμενη εβδομάδα, ματς που αποτελεί και το πρώτο crash test για τους «κιτρινόμαυρους» στη σεζόν. Στον έναν βαθμό έμειναν οι Ηπειρώτες που δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το ματς, μένοντας έτσι στην τελευταία θέση μαζί με Λεβαδειακό και Ιωνικό, έχοντας 1 πόντο.

Τα πλάνα των προπονητών

Το 4-2-3-1 διάλεξε ο Ματίας Αλμέιδα για την ΑΕΚ. Ο Στάνκοβιτς ήταν στο τέρμα, με τους Χατζισαφί, Βίντα, Τζαβέλλα και Ρότα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Σιμάνσκι και Γιόνσον αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ με την τριάδα των Πινέδα, Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ να κινείται πίσω από τον Αραούχο.

Ο Θανάσης Στάικος κατέβασε τον ΠΑΣ με ένα 4-3-3, έχοντας τον Σούλη στο τέρμα και μπροστά του τους Κιάκο, Παντελάκη, Εραμούσπε και Σόρια από αριστερά προς τα δεξιά. Καραχάλιος, Λιάσος και Μπιλμπάο συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου ενώ Μορέιρα και Ροσέρο στα δύο άκρα, πλαισίωναν τον Παμλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Η ΑΕΚ απείλησε πριν συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα στο ματς, με τον Σούλη να μπλοκάρει το σουτ του Πινέδα. Η Ένωση ήθελε αλλά δεν μπορούσε αφού ο ΠΑΣ όσο περνούσε η ώρα, έβρισκε τα πατήματά του και τις αμυντικές προσαρμογές, κρατώντας μακριά από την περιοχή του τους γηπεδούχους.

Ο Ροσέρο είχε την πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο 8’ με το σουτ του να φεύγει λίγο έξω. Ο χρόνος περνούσε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, όταν στο 35’ ο Σούλης και ο Παντελάκης αρνήθηκαν κατά σειρά το γκολ σε Πινέδα και Αραούχο αντίστοιχα.

Ο ΠΑΣ είχε την καλύτερή του στιγμή στο 38ο λεπτό, όταν ο Ροσέρο βγήκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, χωρίς να προλάβει όμως να εκτελέσει αφού ο Γιόνσον τον πρόφτασε και αποσόβησε τη φάση.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε ανέβει με την ΑΕΚ τελικά να σκοράρει στο 39’. Το κλέψιμο του Γιόνσον ακολούθησε το στρώσιμο του Γκατσίνοβιτς στον Πινέδα που με δυνατό σουτ τράνταξε τα δίχτυα της εστίας του Σούλη για το 1-0!

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ //ΓΚΟΛ 1-0 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το δεύτερο ημίχρονο, παρότι ξεκίνησε με μία ευκαιρία για κάθε ομάδα από Τσούμπερ και Ροσέρο, είχε χαμηλότερο ρυθμό. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ελέγξει το τέμπο, οι προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές ανακατεύοντας την τράπουλα και έτσι οι φάσεις ήταν λίγες μπροστά από τις δύο εστίες.

Τα πάντα τελείωσαν στο 87’. Η ωραία ενέργεια του Μοχαμάντι από αριστερά, κατέληξε σε πάσα προς τον Άμραμπατ που με σωστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Σούλη και έγραψε το τελικό 2-0.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70′ Ελίασον), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (70′ Μάνταλος), Πινέδα (83′ Μοχαμάντι), Τσούμπερ (77′ Άμραμπατ)- Αραούχο (70′ Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (56′ Ριένστρα), Μέντες (46′ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (77′ Σταματελόπουλος).

Διαιτητής: Μανούχος
Βοηθοί: Σινιοράκης, Δ. Βεργέτης
4ος: Χ. Βεργέτης
VAR: Κουμπαράκης, Μεϊντάνας
Κίτρινες: Σιμάνσκι 41’, Τζαβέλλας 80’ – Παμλίδης 28’

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο