fbpx

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0: Το τριφύλλι έκανε στο ρελαντί το «3 στα 3» και περιμένει ΑΕΚ

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0: Το τριφύλλι έκανε στο ρελαντί το «3 στα 3» και περιμένει ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στη Λεωφόρο του Λεβαδειακού με το ισχνό 1-0, έκανε το «3 στα 3» στο πρωτάθλημα και πάει με την ψυχολογία στα ύψη στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ. 

Το «τρίποντο» ήρθε στο ρελαντί με ένα γκολ που σημειώθηκε αρκετά νωρίς. Σίγουρα στο ματς με την Ενωση οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές στην απόδοση τους για να μην έχουν απώλεια βαθμών.  

Γκολ από τα αποδυτήρια

Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και σκόραραν μόλις στο 3′. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Βέρμπιτς εντελώς ανενόχλητος πέτυχε με κεφαλιά το παρθενικό του γκολ στην Super League.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Στο 7′ σουτ του Παλάσιος μπλόκαρε ο Μάρκοβιτς και στο 9′ σουτ του Αϊτόρ έφυγε άουτ.

Η απάντηση του Λεβαδειακού στις ευκαιρίες ήρθε στο 26′. Ο Βρακάς εκτέλεσε φάουλ, ο Βινίσους κέρδισε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τον Μπρινιόλι να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 29′ οι Αϊτόρ – Παλάσιος άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Αργεντινός πάσαρε στον Βέρμπιτς, ο οποίος έκανε κακή επιλογή και χάθηκε η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 33′ ο Αϊτόρ «κλώτσησε» άλλη μία ευκαιρία.

Λίγες φάσεις

Ο Λεβαδειακός στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου πίεζε ψηλά και ήταν φανερό ότι ήθελε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση για να ισοφαρίσει. Στο 51′ ο Βήχος σέντραρε, ο Βρακάς έπιασε το σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, όμως το τελείωμα του ήταν κάκιστο. Ο 21χρονος επιθετικός απείλησε και στο 55′ με σουτ έξω από την περιοχή, χωρίς να μπορέσει να κάνει τη ζημιά στο τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στο δεύτερο μέρος η πρώτη του τελική καταγράφτηκε στο 67′ με συρτό σουτ του Παλάσιος που δεν ανησύχησε τον Μάρκοβιτς.  

Στο 72′ ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σάρλια κέρδισε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 79′ ο Κουρμπέλης πέρασε κάθετη πάσα στον Παλάσιος, το σουτ του οποίου ήταν άστοχο. Στο 81′ ο Αργεντινός σέντραρε στον Σπόραρ, αλλά ο Βινίσιους πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα.

Στο 89′ ο φορ του τριφυλλιού βρέθηκε απέναντι από τον Μάρκοβιτς, μετά από ασίστ του Τσέριν, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στο 92′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Βινίσιους.

Διαιτητής: Π. Τσαγκαράκης (Χανίων).

Κίτρινες: Ρούμπεν Πέρεθ/Βινίσιους, Βρακάς, Χάμοντ, Μπελμόντ, Βήχος.

Κόκκινες: Βινίσιους (92′)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα (82′ Σάντσες), Σάρλια, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος, Bέρμπιτς (61′ Ρούμπεν Πέρεθ), Σπόραρ (90′ Ιωαννίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βήχος, Βινίσιους, Μπάχανακ, Μεχία, Χάμοντ (46′ Σκβάρκα), Μπελμόντ (81′ Βουτσάς), Βρακάς (66′ Νίκας), Λούα Λούα (46′ Μουτίνιο), Δούμτσιος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο