fbpx

Μαρσέλο: Κάτι παραπάνω από αρχηγός κι αριστερό μπακ, απλά ένας θρύλος! (vid)

Μαρσέλο: Κάτι παραπάνω από αρχηγός κι αριστερό μπακ, απλά ένας θρύλος! (vid)

Επειτα από 15 χρόνια και 25 τίτλους ο Μαρσέλο άφησε την Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον ανοίγει νέο κεφάλαιο στην σπουδαία καριέρα του, καθώς ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του. Το αφιέρωμα του Apexsports.gr για τον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία της «βασίλισσας».

Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν τα χέρια με τον Μαρσέλο και ένα από τα κορυφαία μπακ της ιστορίας γίνεται μέλος της ομάδας του Πειραιά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι έδωσαν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να τον δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα, μιας και τα είχαν βρει με τον Βραζιλιάνο αστέρα. Τελικά ο στόχος επιτεύχθη και ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε μία σπουδαία μεταγραφή.

Θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά τον χρόνο πίσω για να δούμε τέτοιους ποδοσφαιριστές να φτάνουν στη χώρα μας για να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο παρελθόν οι Πειραιώτες το έχουν επαναλάβει με την απόκτηση παίκτες τεράστιου βεληνεκούς. Όπως με τον Ντέταρι, τον Ριβάλντο, τον Τζιοβάνι και τον Καρεμπέ. Αυτή τη φορά η «βόμβα» ακούει στο όνομα «Μαρσέλο»!

Μία τεράστια μεταγραφή, όχι μονάχα για την Super League και την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη. Διότι από τη στιγμή που έγινε γνωστή η μετακίνησή του στο Λιμάνι, ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης συζητάει για τη «βόμβα» του Ολυμπιακού, η οποία έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως.

Η αλήθεια είναι πως για τον Μαρσέλο δεν χρειάζονται συστάσεις. Το βιογραφικό του «μαρτυρά» την αξία και την κλάση του Βραζιλιάνου πρώην αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην τροπαιοθήκή του έχει να καμαρώνει 25 τίτλους εκ των οποίων οι πέντε είναι Champions League (2014, 2016, 2017, 2018).

Συνολικά έχει:

  • 5 Champions League
  • 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων
  • 3 Ευρωπαϊκά σούπερ καπ
  • 2 Κύπελλα Ισπανίας
  • 5 Σούπερ Καπ Ισπανίας
Ο Μαρσέλο μαζί με τα 25 τρόπαια και τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ

Το αντίο και το… γαμώτο

Την τελευταία μέρα του πρωταθλήματος, η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο 0-0 με την Μπέτις στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ενα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά ύψιστης σημασίας για τον Μαρσέλο, καθώς ο Βραζιλιάνος αμυντικός έδωσε το τελευταίο του ματς με τη φανέλα των «μερένγκες», μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο ως αρχηγός για ν’ αποθεωθεί από τον κόσμο των Μαδριλένων.

O 34χρονος αμυντικός πανηγύρισε τον 25ο τίτλο του ως παίκτης των «μερένγκες» κι έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία του συλλόγου, καθώς άφησε πίσω του τον αείμνηστο Πάκο Χέντο που είχε 23. Ωστόσο το κεφάλαιο «Ρεάλ» έκλεισε για τον Μαρσέλο, μιας και το συμβόλαιο το ολοκληρώθηκε το φετινό καλοκαίρι. Η απόφαση της διοίκησης να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του δεν άρεσε καθόλου στον Βραζιλιάνο, ο οποίος εξέφρασε τα παράπονά του στον συμπαίκτη του, Λούκας Βάθκεθ.

«Ο σύλλογος δεν πρόκειται να με ανανεώσει… Ήμουν ένα γ@μημ@νο παράδειγμα», ήταν τα λόγια του Μαρσέλο στον Ισπανό συμπαίκτη του. Τελικά, η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο Βραζιλιάνος να μετακομίσει στη χώρα μας για λογαριασμό των πρωταθλητών Ελλάδος.

Η πιο δύσκολη ημέρα της ζωής του

Το περασμένο καλοκαίρι ο Μαρσέλο αποχαιρέτησε την Ρεάλ Μαδρίτης συγκινημένος, με τον πρόεδρο της ισπανικής ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ να τον αποθεώνει για τη συνεισφορά του στους «μερένγκες».

«Σήμερα λέμε ευχαριστώ στον μεγάλο αρχηγό μας, έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους του συλλόγου και τον παίκτη με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Μαρσέλο. Αγαπητέ Μαρσέλο, εκπλήρωσες όλα τα όνειρα που είχες όταν έφτασες σε ηλικία μόλις 18 ετών. 25 τίτλους, 564 αγώνες και 38 γκολ. Είσαι ένας από τους καλύτερους μπακ στην ομάδα μας και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Έχεις μεταδώσει τις αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης και θα συνεχίσεις να το κάνεις. Το να είσαι ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Μαδρίτης είναι μόνο για τους εκλεκτούς. Είμαστε περήφανοι και προνομιούχοι που είχαμε έναν παίκτη σαν εσένα να εκπροσωπεί την ομάδα μας για πολλά χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα μπορούσα να μιλήσω κανονικά…», με αυτή την φράση ξεκίνησε ο Βραζιλιάνος που ήταν φανερά συγκινημένος.

«Σήμερα είναι μέρα χαράς. Κλαίμε από χαρά. Ξυπνούσα κάθε μέρα της ζωής μου με τη χαρά να βρίσκομαι στο καλύτερο κλαμπ στον κόσμο. Σήμερα φεύγω ως ο παίκτης με τις περισσότερες κατακτήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τους φροντιστές, που είναι σαν οικογένεια, τους ανθρώπους που κάνουν τη ‘βρώμικη’ δουλειά γιατί αφοσιωνόμαστε μόνο στο να παίζουμε ποδόσφαιρο και χωρίς αυτούς, δεν θα ήταν δυνατό. Όπως πάντα, μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης, θα είναι πολύ λαμπρό. Δεν είναι αντίο, δεν νιώθω ότι φεύγω από τη Ρεάλ Μαδρίτης», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο θρυλικός μπακ της «βασίλισσας».

Μπακ που αγωνίζεται παντού

Μπορεί η φυσική του θέση να είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας, όμως κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ρεάλ, ο Μαρσέλο «όργωνε» ολόκληρο το γήπεδο. Ο Βραζιλιάνος ο οποίος ήταν από το 2007 στη Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε να περιμένει έξι χρόνια, μέχρι να βρει έναν ιδανικό παρτενέρ στο άλλο άκρο της άμυνας. Ο Καρβαχάλ αφίχθη στο Μπερναμπέου το 2013 και με τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να έχουν θέση βασικού, η «βασίλισσα» εκτοξεύθηκε.

Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς πολλοί συμπαίκτες τους «απειλούσαν» τις θέσεις τους, Μαρσέλο και Καρβαχάλ ήταν πρωταγωνιστές στις πέντε κατακτήσεις Champions league (2014, 2016, 2017, 2018). Ο Βραζιλιάνος με μεγαλύτερη έφεση στο δημιουργικό κομμάτι και ο Ισπανός με τεράστια αξιοπιστία ανασταλτικά. Ο Μαρσέλο ξεχωρίζει για την απαράμιλλη τεχνική, τα φοβερά χτυπήματα σε στατικές φάσεις, το διάβασμα του παιχνιδιού και των συνθηκών, ενώ είναι φανταστικός απέναντι στα «πούλμαν» όταν τα έβρισκε απέναντί της η Ρεάλ. Ένα δεκάρι που παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η κρίση πανικού στον τελικό του Champions League το 2018

Στον μεγάλο τελικό με την Λίβερπουλ το 2018, ο Μαρσέλο ήταν εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης. Κι αυτό διότι μοίρασε δύο ασίστ και συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Ευρώπης. Λίγες ημέρες μετά την σπουδαία αυτή κατάκτηση τροπαίου, ο Βραζιλιάνος αστέρας μίλησε για το άγχος αλλά και για την κρίση πανικού που τον κατέβαλε.

«Καθόμουν λοιπόν στα αποδυτήρια, πάλευα να αναπνεύσω, και σκέφτηκα, πόσα παιδιά στον κόσμο παίζουν μπάλα; Πόσοι από αυτούς ονειρεύονται να παίξουν σε τελικό Champions League; Εκατομμύρια, εκατομμύρια, εκατομμύρια. Ηρέμησε. Δέσε τα παπούτσια σου, αδερφέ.

Ήξερα ότι αν μπορούσα να βγω στο γήπεδο, θα ήμουν Ο.Κ. Για μένα, τίποτα κακό δεν μπορεί να συμβεί σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Μπορεί να μεγαλώνεις μέσα στο χάος, όλα να καταστρέφονται γύρω σου, αλλά αν έχεις μια μπάλα στα πόδια σου, σταματάς να σκέφτεσαι. Όλα είναι ήσυχα, γαλήνια.

Όταν τελικά πάτησα στο γρασίδι, εξακολουθούσα να δυσκολεύομαι να αναπνεύσω και σκέφτηκα, αν πρέπει να πεθάνω εδώ απόψε, θα το κάνω. Θα πεθάνω.

Ίσως αυτό ακούγεται τρελό σε κάποιους, αλλά πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνει αυτή η στιγμή για μένα. Όταν μεγάλωνα… Ρεάλ Μαδρίτης; Το Champions League; Ήταν μαλακίες! Παραμύθι! Δεν ήταν αληθινό! Ο Μπέκαμ, ο Ζιντάν, ο Ρομπέρτο ​​Κάρλος, αυτοί οι τύποι ήταν τόσο αληθινοί όσο ο Μπάτμαν. Δεν μπορείς να τους συναντήσεις στην πραγματική ζωή. Δεν μπορείς να σφίξεις το χέρι ενός ήρωα κόμικ, καταλαβαίνεις;»

Η ανθρώπινη πλευρά του Μαρσέλο

Ο Μαρσέλο δεν πέρασε εύκολα παιδικά χρόνια. Ωστόσο πάντα είχε ένα μεγάλο όνειρο. Να γίνει ποδοσφαιριστής και μάλιστα σπουδαίος ώστε να τον θαυμάζουν όλοι στην πατρίδα του. Μιλώντας για την εφηβική του ηλικία ο Μαρσέλο, εξιστόρησε ένα γεγονός το οποίο αφορούσε την «δίψα» που είχε για να αγοράσει μία ποδοσφαιρική μπάλα. Μόνο που τότε η μητέρα του δεν είχε αρκετά χρήματα για να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του γιου του. Ο 34χρονος αστέρας όμως βρήκε τον τρόπο για να κάνει δική του την στρογγυλή θεά…

«Όταν ήμουν 14 χρονών ζήτησα από τη μητέρα μου μια μπάλα ποδοσφαίρου και μου είπε: ‘’Όχι Μαρσελίνιο, δεν έχουμε λεφτά για ν’ αγοράσουμε μπάλα’’, οπότε πήγα μόνος σε ένα κατάστημα αθλητικών και είπα στον πωλητή: ‘’Κύριε, μπορείτε παρακαλώ να μου δώσετε μια μπάλα και εγώ θα σας πληρώσω όταν γίνω σπουδαίος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής!’’ Γέλασε δυνατά και μου είπε: ‘’Εννοείται, Μαρσελίνιο, αλλά θυμήσου να με πληρώσεις στο μέλλον’’».

Το περιβραχιόνιο και το κίνητρο

Τo 2015-16 ο Μαρσέλο έγινε ο δεύτερος αρχηγός των «μερένγκες», πίσω από τον Σέρχιο Ράμος. Όταν ο Ισπανός στόπερ αποχώρησε από την ισπανική ομάδα για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μαρσέλο έγινε ο πρώτος αρχηγός της ομάδας του και παράλληλα ο πρώτος ξένος που πήρε το περιβραχιόνιο μετά το 1904. Τόσο μεγάλος, τόσο σπουδαίος.

Στα 34 του χρόνια πλέον, ο Μαρσέλο «διψάει» για νέες περιπέτειες. Σαφέστατα κανείς δεν μπορεί να πει ότι βρίσκεται στην ακμή του. Ενας παίκτης, όπως ο Βραζιλιάνος αστέρας, αποτελεί κάτι παραπάνω από κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πριν φτάσει η πρόταση του Ολυμπιακού, ο πρώην εμβληματικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε προτάσεις τόσο από το MLS όσο κι από την Σαουδική Αραβία. Με λίγα λόγια είχε… χρυσάφι στα πόδια του. Ωστόσο, ο ίδιος προτίμησε την Ελλάδα για τον απλούστατο λόγο ότι οι Πειραιώτες αγωνίζονται στην Ευρώπη και το Europa League. Σε διαφορετικές συνθήκες ενδεχομένως να μην γράφαμε αυτές τις γραμμές.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο