fbpx

Σεμπαστιάν Αλέ: Ενας πολεμιστής εντός κι εκτός γηπέδων (vid)

Σεμπαστιάν Αλέ: Ενας πολεμιστής εντός κι εκτός γηπέδων (vid)

Ηταν ξημερώματα Τρίτης 19 Ιουλίου του 2022, όταν ο Σεμπαστιάν Αλέ διαγνώσθηκε με όγκο στους όρχεις. Μία ημερομηνία η οποία πιθανότατα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του 28χρονου επιθετικού της Μπορούσια Ντόρτμουντ...

Εκείνη την ημέρα ο Σεμπάστιαν Αλέ ένιωσε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην Ελβετία, όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του κι έτσι διενήργησε μια σειρά από εξετάσεις, διαπιστώνοντας το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βεβαιωθούμε ότι λαμβάνει την καλύτερη δυνατή θεραπεία», είχε τονίσει τότε ο αθλητικός διευθυντής των ΒεστφαλώνΣεμπάστιαν Κελ, με το γερμανικό κλαμπ να συμπληρώνει ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω εξετάσεις σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο.

Τελικά ο Ιβοριανός στράικερ χρειάστηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες. Κι αυτό διότι οι ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν στον όγκο που αφαιρέθηκε από τους όρχεις του 28χρονου άσου έδειξαν ότι είναι κακοήθης. Πριν από μερικές ημέρες, ο αθλητικός διευθυντής των Βεστφαλών τόνισε ότι: «Ευτυχώς, σήμερα μπορώ να πω ότι η επέμβαση πήγε καλά και ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. θα μείνει σίγουρα εκτός για μερικούς μήνες».

Λίγες ημέρες αργότερα, διαδραματίστηκε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές, όταν ο 28χρονος επιθετικός μέσω βίντεο που προβλήθηκε στα μάτριξ του «Signal Iduna Park» στο φιλικό των Βεστφαλών με τους παλαίμαχους της ομάδας, ευχαρίστησε τους οπαδούς και εξέφρασε την ανυπομονησία του να αγωνιστεί μπροστά στο «Κίτρινο Τείχος».

YouTube video

«Γειά σας φίλαθλοι της Ντόρτμουντ. Όπως ξέρετε, δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας. Εκτιμώ την υποστήριξή σας. Ανυπομονώ να παίξω για εσάς, μπροστά από το Κίτρινο Τείχος. Σας εύχομαι καλή αρχή στη σεζόν. Θα παρακολουθώ τα παιχνίδια και σας εύχομαι τα καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σεμπάστιαν Αλέ είναι ένας πολεμιστής της ζωής κι αυτό το αποδεικνύει καθημερινά. Μπορεί να υπέστη σοκ όταν άκουσε τη λέξη, ωστόσο είχε αρκετή υποστήριξη και μπόρεσε να ανταπεξέλθει.

«Εγώ και η οικογένειά μου ήμασταν σε σοκ. Νομίζεις ότι είμαι απλώς ένας κανονικός παίκτης και κάνω το κομμάτι μου. Κάτι συμβαίνει και βγαίνω με την οικογένεια και τους φίλους μου. Αλλά πολύς κόσμος ήταν πραγματικά ανήσυχος και ήταν μια πολύ συναισθηματική στιγμή. Ήταν κάτι που δεν περίμενα ποτέ από αυτούς τους ανθρώπους στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Σου δίνει επιπλέον κίνητρο για να φύγεις από εδώ», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιστροφή του στη δράση.

«Ας πούμε ότι τώρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνω αυτό το βήμα, γιατί θα μου πάρει μερικούς μήνες. Το σημαντικό είναι ότι δεν χάνω πολύ μυϊκή μάζα. Πρέπει να παραμείνω σε φόρμα και ένα μήνα πριν επιστρέψω στο γήπεδο θα κάνω ξανά δουλειά με την μπάλα. Τώρα το πιο σημαντικό είναι να νιώθω καλά το σώμα μου. Ο πρώτος μου στόχος είναι να επιστρέψω στο γήπεδο. Να παίξω για το “Yellow Wall” και να πετύχω το πρώτο μου γκολ. Αυτή θα είναι μια όμορφη και συναισθηματική στιγμή».

Βήμα βήμα ως την κορυφή

Ο Σεμπαστιάν Αλέ αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Οσέρ. Με ύψος 1,90μ. ο στράικερ μετά τη Ligue 2 της σεζόν 2013-2014 μετακόμισε στην Ολλανδία, η οποία έμελλε να τον απογειώσει. Σε τρεις σούπερ σεζόν με τη φανέλα της Ουτρέχτης σημείωσε συνολικά 51 γκολ και ανέβηκε επίπεδο, παίρνοντας μεταγραφή στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την Bundesliga. Εκεί τα θαυμαστά του έργα είχαν συνέχεια. Το ταλέντο του έλαμψε στο κορυφαίο επίπεδο, απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους.

Με 13 και 20 γκολ αντίστοιχα τις σεζόν 17-18 και 18-19 ήταν αρκετά για να τον στείλουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Την Premier League, για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ. Συγκεκριμένα, έγινε «σφυρί» έναντι του απίθανου ποσού των 50 (!) εκατομμυρίων ευρώ και με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ άρχισε άμεσα την απόσβεση αφού κατάφερε μέσα σε ένα εξάμηνο να σκοράρει επτά φορές σε ένα εξάμηνο, τις δύο μάλιστα σε ένα ματς, αυτό απέναντι στη Γουότφορντ.

Ωστόσο, ο Άγιαξ παρακολουθώντας την περίπτωσή του επιδίωξε την επιστροφή του στην Ολλανδία. Η Γουέστ Χαμ από την πλευρά της δεν μπορούσε να αρνηθεί την προσφορά των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Αλέ να υπογράφει συμβόλαιο 4,5 ετών μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Με τη φανέλα του Αίαντα όλα έμοιαζαν εξαιρετικά για τον Αλέ. Στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν είχε απολογισμό 13 γκολ και 7 ασίστ, θυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο στους Ολλανδούς τι μπορεί να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Τον Γενάρη του 2021 και την περασμένη σεζόν που έκανε τη διαφορά με 34 γκολ σε 42 ματς, εκ των οποίων τα έντεκα ήταν σε οκτώ αναμετρήσεις του Champions League, σκοράροντας σε όλα τα ματς της φάση των ομίλων. Με τον «Αίαντα» κατέκτησε δυο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ της φετινής Eredivisie με 21 τέρματα.

Η γκάφα του Άγιαξ και η εκτόξευση

Ένα από τα αξιοσημείωτα κομμάτια της καριέρας του Σεμπάστιαν Άλε στον Άγιαξ, ήταν όταν ο Αίαντας υπέκυψε σε μια απίστευτη γκάφα αφήνοντας την ακριβότερη μεταγραφή του εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

«Προσπαθούμε να δούμε τι πήγε λάθος. Μιλήσαμε με την ολλανδική ομοσπονδία και την UEFA. Δεν έχουμε λάβει όμως απάντηση», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας του Άμστερνταμ. Ο 28χρονος είχε μείνε εκτός λίστας για το Europa League και έτσι όνειρο χάθηκε.

Ο Αλέ, όμως, δεν πτοήθηκε και εν συνεχεία κατάφερε να βάλει το όνομα του στη χρυσή βίβλο του Άγιαξ. Μάλιστα όταν αγωνίστηκε πρώτη φορά με ομάδα του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και συγκεκριμένα στην κορυφαία, το Champions League έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο που σημείωσε γκολ και στους έξι αγώνες του ομίλου, ενώ παράλληλα κατέρριψε το ρεκόρ του Έρλινγκ Χάλαντ πετυχαίνοντας διψήφιο αριθμό τερμάτων σε έξι παιχνίδια, αντί επτά που είχε ο Νορβηγός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τα επιτεύγματά του ήταν ικανά για να κάνουν την Ντόρτμουντ να βγάλει 35 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να καλύψει με αυτόν τον τρόπο την «τρύπα» που άφησε ο Έρλινγκ Χάαλαντ στην αιχμή της επίθεσης. Έτσι, ο Iβοριανός φορ επέστρεψε στη Bundesliga έπειτα από τρία χρόνια (είχε αγωνιστεί στην Άιντραχτ), υπογράφοντας συμβόλαιο έως το 2026 με τους Γερμανούς, ενώ η μεταγραφή του κόστισε πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ στη Ντόρτμουντ.

Στο τέλος ξανά νικητής!

Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι στη συνέχεια. Ο διεθνής από την Ακτή Ελεφαντοστού συνεχίζει τις χημειοθεραπείες μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε για την αφαίρεση του όγκου στους όρχεις, με τη σύζυγό του, Πρισίλα Αλέ, να δημοσιεύσει στα social media τις πρώτες φωτογραφίες του 28χρονου. Tο βέβαιο είναι ότι ο 28χρονος στράικερ θα επιστρέψει στα γήπεδα πιο δυνατός μετά απ’ όλη αυτή την περιπέτεια…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο