fbpx

Ρεκόρ μεταγραφών στην Premier League – Έσπασε το φράγμα των 2 δισ. ευρώ

Ρεκόρ μεταγραφών στην Premier League – Έσπασε το φράγμα των 2 δισ. ευρώ

Οι ομάδες της Premier League δεν δίστασαν και έσπασαν ξανά το ρεκόρ μεταγραφών.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι Άγγλοι έχουν σπάσει το φράγμα των 2 δισ. ευρώ την τελευταία μεταγραφική περίοδο.

Συγκεκριμένα έχουν ξοδέψει συνολικά και οι 20 σύλλογοι 2,3 δισ. ευρώ, σπάζοντας με ευκολία το ρεκόρ, που είχαν καταγράψει ξανά στην Premier League το 2017, το οποίο ανερχόταν στα 1,7 εκατ. ευρώ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ομάδα που έκανε την πιο ακριβή μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι, καθώς για να αποκτήσει τον Άντονι από τον Άγιαξ έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 95 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν σαν μπόνους για την επίτευξη στόχων.

Ο δεύτερος παίκτης που έρχεται να προστεθεί στην λίστα στους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτης της Premier League είναι ο Γουέσλι Φοφανά. Η Τσέλσι ήρθε σε οριστική συμφωνία με τη Λέστερ και ανακοίνωσε τον Γάλλο αμυντικό για τα επόμενα επτά χρόνια αντί 87 εκατ. ευρώ, ποσό που θα τον κάνει την ακριβότερη μεταγραφή στόπερ στην ιστορία του αθλήματος.

Η Λίβερπουλ είναι η τρίτη ομάδα με το ακριβότερο ποσό μεταγραφής σε παίκτη, με τον Ντάργουιν Νούνιες που της στοίχισε 75 εκατ. ευρώ. Ο Έρλινγκ Χάλαντ βρίσκεται στην 7η θέση με 60 εκατ. ευρώ, κάτω από τους Καζεμίρο, Αλεξάντερ Ίσακ και Μαρκ Κουκουρέγια.

Σχετικά με το ποια ομάδα δαπάνης τα περισσότερα χρήματα ο λόγος πηγαίνει στην Τσέλσι με το συνολικό ποσό των μεταγραφών να φτάνει στα 278 εκατ. ευρώ. Η Γιουνάιτεντ να έρχεται δεύτερη με 238 εκατ. ευρώ, ενώ την τριάδα ολοκληρώνει η Νότιγχαμ με 161 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο