fbpx

Παναθηναϊκός: Ένα εργοστάσιο ταλέντων και η διαχείριση τους

Παναθηναϊκός: Ένα εργοστάσιο ταλέντων και η διαχείριση τους

Οι επτά περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός πούλησε νεαρούς παίκτες των ακαδημιών πριν καν αυτοί καθιερωθούν στην πρώτη ομάδα .

Εδώ και αρκετά χρόνια οι ακαδημίες ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού έχουν αναδείξει ουκ ολίγα ταλέντα. Κάποιοι παίκτες από αυτούς φρόντισαν να καθιερωθούν στη μεγάλη ομάδα και να παίξουν για λογαριασμό του Τριφυλλιού και άλλοι αποχώρησαν σε λάθος στιγμή. Η αποχώρηση γινόταν είτε με δική τους θέληση είτε με απόφαση της εκάστοτε διοικήσεως.

Είναι περίεργο παίκτες που έχουν ενδεχομένως κάποιο μέλλον να φεύγουν εν μία νυκτί από το σύλλογο του Παναθηναϊκού για κάποιες διαφωνίες, είτε για κάποιες προσδοκίες από την πλευρά τόσο των παικτών όσο και των διοικήσεων.  Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που η διοίκηση δεν έχει πιστέψει σε παίκτες που σε άλλες ομάδες κατάφεραν να κάνουν αρκετά πράγματα και κάποιες άλλες φορές έχει πιστέψει σε παίκτες δεν προσέφεραν κάτι.

Ιδού κάποιες περιπτώσεις παικτών:

Γιώργος Βακουφτσής

Οι Ιταλοί του είχαν δώσει το προσωνύμιο «Έλληνας Μπατιστούτα», αλλά εκείνος δεν κατάφερε ποτέ να σημειώσει ποτέ αρκετά γκολ ώστε να δικαιολογήσει τον ντόρο γύρω από το όνομά του. Ο νεαρός (τότε) παίκτης είχε γίνει γνωστός μέσα από παρουσία του στην Εθνική Νέων, αλλά με τον Παναθηναϊκό δεν κατέγραψε ούτε μία επίσημη εμφάνιση. Κι όμως ξαφνικά, η Φιορεντίνα τον έκανε δικό της με συμβόλαιο 4+2 χρόνων. Ο κόσμος του τριφυλλιού αναρωτιόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα πώς χάθηκε αυτός ο παίχτης τόσο άδικα από την ομάδα.

Στην καριέρα του έδρασε πιο πολύ στην Κύπρο καταγράφοντας πολλές συμμετοχές χωρίς όμως τα γκολ να αντικατοπτρίζουν αυτό που κάποτε περίμεναν όλοι.

Σωτήρης Νίνης

Είναι 7 Ιανουαρίου του 2007 και ένας πιτσιρικάς εν ονόματι  Σωτήρης Νίνης έκανε ντεμπούτο με την μεγάλη ομάδα του Παναθηναϊκού ενάντια στο Αιγάλεω. Μέσα σε λίγο διάστημα είχε καταφέρει να μιλάει όλη η Ελλάδα για εκείνον αλλά δεν υπήρξε ποτέ σταθερός στην απόδοση του και το 2012 μετακόμισε στην Ιταλία και την ομάδα της Πάρμα χωρίς να κάνει ποτέ την μεγάλη καριέρα που όλοι περίμεναν.

Τάσος Δώνης

Ο ένας από τους δύο μεγάλους γιούς του πολύπειρου προπονητή Γιώργου Δώνη, Τάσος, δεν έγραψε καμία συμμετοχή με την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού καθώς τον Ιανουάριο του 2013 η Γιουβέντους τον άρπαξε ξεχωρίζοντας το ταλέντο του. Έκτοτε ο Έλληνας παίκτης δεν δικαιολόγησε τη βιασύνη του να μεταβεί στο εξωτερικό και πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως θα παίξει την νέα σεζόν για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.

Χάρης Μαυρίας

Ο Χάρης Μαυρίας αγωνίσθηκε για  πρώτη φορά στο Champions League στις 20 Οκτωβρίου του 2010 μόλις σε ηλικία 16 ετών.
Τρία χρόνια μετά η ΠΑΕ θα κάνει δεκτή την πρόταση της Σάντερλαντ και θα βάλει στο ταμείο της 3 εκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας τον παίκτη να φύγει και έπειτα να βρεθεί στα αζήτητα . Το φετινό καλοκαίρι τον είδαμε με τα χρώματα του Απόλλων Λεμεσού στο ματς ενάντια στον Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Europa League . Μια ακόμη περίπτωση που οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού εισέπραξαν ένα πολύ καλό πόσο.

Στέφανος Καπίνο

Σε ηλικία 17 ετών συστήθηκε στους φίλους του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο το 2011, ένας τερματοφύλακας πολλά υποσχόμενος. Ο λόγος για τον Στέφανο Καπίνο. Παρότι οι πάντες μιλούσαν για ένα μεγάλο ταλέντο και για το γεγονός πως θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό γκολκίπερ της ομάδας για πολλά χρόνια, η διοίκηση του Παναθηναϊκού τον πούλησε τον Ιούλιο του 2014 στην Μάιντς έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ, χάνοντας έναν σταθερό τερματοφύλακα που μετά από λίγα χρόνια βρέθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Γιώργος Βαγιαννίδης

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έγραψε την πρώτη συμμετοχή στις 5 Δεκεμβρίου του 2019 στη ρεβάνς του κυπέλλου κόντρα στην Παναχαϊκή, ωστόσο πριν καν δείξει το τι μπορεί να προσφέρει αποφάσισε πως δεν θέλει να ανανεώσει και διάλεξε το δρόμο της Ιταλίας και την Ίντερ ωστόσο  δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω ελέω του νεαρού της ηλικίας και εντέλει επέτρεψε και πάλι στον Παναθηναϊκό που δείχνει να χαίρει της εκτίμησης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

Παρότι στην αρχή ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν έκανε τον ντόρο που έκαναν οι προαναφερθείσες περιπτώσεις, κατάφερε να σταθεροποιηθεί στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού και να γράψει πολλές συμμετοχές στα πόδια του , θέτοντας μάλιστα τον εαυτό του και ως βασικό σε πολλά από τα παιδικά που αγωνίστηκε.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε ένα κύπελλο Ελλάδας και εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί παρελθόν για την ομάδα πηγαίνοντας στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας όπου και θα βρεθεί με ρήτρα συμβολαίου στα 60 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό δείχνει πως οι Πορτογάλοι έχουν πιστέψει πολύ στο project του συγκεκριμένου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο