fbpx

Μεταγραφικό μπλόκο της ΕΠΟ στις ΠΑΕ της SL1!

Μεταγραφικό μπλόκο της ΕΠΟ στις ΠΑΕ της SL1!

Ένας έντονος διάλογος, με αντικείμενο το ποσοστό της ΕΠΟ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ΠΑΕ της Super League 1, διαμείφθηκε στο πρόσφατο ΔΣ της Ομοσπονδίας μεταξύ του Τάκη Μπαλτάκου και του Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Ο πρόεδρος της λίγκας υποστηρίζει ότι βάσει του νόμου Αυγενάκη πρέπει να καταβάλλεται στην ΕΠΟ το 1% του ποσού που εισπράττουν οι ομάδες από τη Nova ή την CosmoteTV. H απάντηση του Μπαλτάκου ήταν ότι η ΕΠΟ θέλει να εισπράττει το 5%, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της και τον ΚΑΠ που είναι σε ισχύ. Και επιπλέον, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υποστηρίζει ότι η τροπολογία έγινε από τον υφυπουργό αθλητισμού, έτσι ώστε το 4% να καλύπτει τα έξοδα της επαγγελματικής διαιτησίας στην SL1. Ωστόσο, στη τρέχουσα σεζόν δεν υπάρχουν επαγγελματίες διαιτητές, οπότε, κατά την άποψη Μπαλτάκου, η ΕΠΟ πρέπει να πάρει ολόκληρο το 5%. Στην λίγκα αδιαφορούν για τα «θέλω» της Ομοσπονδίας και γι’ αυτό προβλέπεται μετωπική και σε αυτό το θέμα.

Τι θα κάνει η ΕΠΟ για να βγει νικήτρια στην άτυπη κόντρα της με την λίγκα; Οι ομάδες της SL1 για να κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο του 2023 πρέπει να έχουν στα χέρια τους έγγραφο της Ομοσπονδίας σύμφωνα με το οποίο δεν της οφείλουν ένα ευρώ. Αυτό το έγγραφο δεν πρόκειται να το πάρει καμία ομάδα που δεν θα έχει καταβάλει το 5% του τηλεοπτικού της συμβολαίου της στην ΕΠΟ…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο