fbpx

Ο «εξωγήινος» Χάαλαντ «σπάει» ρεκόρ το ένα μετά το άλλο

Ο «εξωγήινος» Χάαλαντ «σπάει» ρεκόρ το ένα μετά το άλλο

Με τον καλύτερο τρόπο έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Νησί ο Έρλινγκ Χάαλαντ, καθώς σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και παίρνει από το χέρι την Μάντσεστερ Σίτι, οδηγώντας την σε νικηφόρα αποτελέσματα.

Τελευταία παράσταση του Νορβηγού στράικερ κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου οι Πολίτες να κατακτήσουν το τρίποντο με το εμφατικό 6-0. Απέναντι στην ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε χατ-τρικ, μία εβδομάδα μετά τα τρία γκολ που είχε σκοράρει με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας.

YouTube video

Με αυτόν τον τρόπο, ο 22χρονος «killer» έφτασε τα εννέα τέρματα σε πέντε συμμετοχές στην Premier League. Πρόκειται για ρεκόρ στην πρώτη κατηγορία της αγγλικής διοργάνωσης, καθώς κανένας ποδοσφαιριστής στο παρελθόν δεν είχε σκοράρει τόσες φορές στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Παράλληλα ξεπέρασε και τον άλλοτε επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγκουέρο αλλά και τον Μικ Κουίν οι οποίοι είχαν φτάσει μέχρι τα οκτώ τέρματα.

Τα ρεκόρ όμως δεν έχουν εδώ τέλος για τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Κι αυτό διότι έφτασε τα δύο χατ-τρικ στην Premier League, πιο γρήγορα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή. Ετσι, ο Ντεμπά Μπα έμεινε στην δεύτερη θέση, έχοντας μάλιστα χρειαστεί 21 ματς προκειμένου να σκοράρει τρεις φορές δύο διαφορετικές αναμετρήσεις.

Βούτυρο στο ψωμί τα χατ-τρικ για τον Χάαλαντ

Στο 22ο έτος της ηλικίας του ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι γράφει ήδη ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πρόλαβε μάλιστα να γίνει πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη που σκοράρει εννέα φορές τον μήνα Αύγουστο, καθώς και ο πρώτος που πετυχαίνει δύο χατ τρικ μέσα στον συγκεκριμένο μήνα.

Τα τρία γκολ απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για τον πρώην φορ της Ντόρτμουντ, μιας κι αυτή τη στιγμή μετράει περισσότερα γκολ από ότι 15 άλλες ομάδες της Premier League!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε στο πρόσωπο του «Viking» τον παίκτη που έλειπε από το παζλ της Μάντσεστερ Σίτι. Αν μπορεί κάποιος να περιγράψει τον Έρλινγκ Χάαλαντ με μία λέξη αυτή θα ήταν «εξωγήινος». Αυτό οφείλεται βέβαια και στο γεγονός ότι από το 62‘ του ματς με την Κρίσταλ Πάλας το περασμένο Σάββατο μέχρι και το 38‘ του παιχνιδιού με την Νότιγχαμ Φόρεστ, είχε σκοράρει έξι φορές! Και υπολογίζοντας τον χρόνο παρουσίας του στο γήπεδο στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, σκοράρει δυο φορές ανά περίπου μισή ώρα αγώνα.

Κι αν αυτό δεν αρκεί γι’ αυτούς που έχουν ακόμα αμφιβολίες, τότε αξίζει να σημειωθεί το παρακάτω. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει μόλις 101 επαφές με την μπάλα! Καθόλου άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος διανύει μόλις το 22ο έτος της ηλικίας του. Τα δυο από τα τρία γκολ του με την Πάλας και τα τρία απέναντι στην Φόρεστ είναι τέτοια που απλά… έπρεπε να σταθεί στο σωστό σημείο και να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Από μικρός «διψούσε» για Σίτι

Πριν από μία δεκαετία περίπου, ο Έρλινγκ Χάαλαντ καθόταν άνετα στον καναπέ του σπιτιού στο Μπράιν, στη νοτιοδυτική Νορβηγία και παρακολούθησε την Μάντσεστερ Σίτι να κατακτά την Premier League. Σαφέστατα αυτή την ημέρα δεν θα την ξεχάσει ποτέ και θα επιχειρήσει να μιμηθεί αυτή τη σεζόν. Τότε όμως ήταν το απόγευμα του Σέρχιο Αγουέρο, ακριβώς στο τέλος της πρώτης σεζόν του Αργεντινού στην Αγγλία. Ο Νορβηγός από την πλευρά του παρακολουθούσε με τον πατέρα του, Άλφι Χάαλαντ την αναμέτρηση από την τηλεόραση και θαύμαζε τον Αργεντινό επιθετικό των Πολιτών.

«Ήταν τρελό. Η μέρα είχε να κάνει με τη νίκη. Αυτή ήταν η στιγμή μας, αυτή ήταν η μέρα που ο σύλλογος έγινε πρωταθλητής. Καθίσαμε να παρακολουθήσουμε, ο μπαμπάς μου ήταν εξίσου ενθουσιασμένος με εμένα, αλλά τα πράγματα έγιναν τρελά. Η Σίτι χάνει από την QPR 10 παικτών. Είμαστε τεράστιο φαβορί και χάνουμε. Απόγνωση. Στη συνέχεια, όμως, μετά από 91 λεπτά ο Έντιν Τζέκο σκοράρει. Υπάρχει ελπίδα, αλλά υπάρχει τόσο λίγος χρόνος. Το γκολ της νίκης ήταν τόσο περίεργο», είχε πει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Το μέλλον του Έρλινγκ Χάαλαντ και τί ακόμα μπορεί να πετύχει στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ούτε καν ο ίδιος. Σίγουρα ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα φανταζόταν ότι θα μιμηθεί τον Αγουέρο σκοράροντας δύο φορές στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Η Σίτι ελπίζει ότι θα υπάρχουν πολλές περισσότερες συγκρίσεις μεταξύ των δύο τα επόμενα χρόνια. Τα 260 γκολ που πέτυχε ο Αγουέρο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, ίσως τελικά και να μην είναι τόσο άπιαστο… όνειρο για τον 22χρονο Νορβηγό αστέρα.

Ιδανικός για το «παζλ» του Πεπ Γκουαρδιόλα

Το να είσαι στράικερ και να αγωνίζεσαι στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της Σίτι δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ειδικά στην πρώτη σεζόν. Αυτό αναφέρεται για τον απλούστατο λόγο. Οι Πολίτες από το 2008 κι έπειτα έχουν προχωρήσει σε μεταγραφές επιθετικών έναντι τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ευρώ. Εδώ παρατηρεί κανείς παραδείγματα προς μίμηση, αλλά και προς αποφυγή. Μπορεί Κάρλος Τέβες και Σέρχιο Αγουέρο να έγραψαν ιστορία με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου, ωστόσο υπήρξαν και… κακοτοπιές τύπου Σάντα Κρουζ, Μπονί ακόμα και του Νολίτο. Οι τρεις αυτοί στράικερ τα βρήκαν σκούρα και δεν κατάφεραν ποτέ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Από την άλλη Στέρλινγκ και Τζέκο χρειάστηκαν λίγο χρόνο να βρουν τα «πατήματά» τους, αλλά έπειτα έγιναν καταλυτικοί για την ομάδα. Ο τελευταίος μάλιστα, αποκτήθηκε το 2010 για 37 εκατομμύρια ευρώ και στα πρώτα 15 παιχνίδια με την Σίτι, είχε βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μόλις δύο φορές. Εκτοτε όμως και στις τρεις σεζόν που ακολούθησαν πέτυχε 44 γκολ.

Ρομπίνιο και Αντεμπαγιόρ δύο ακόμη επιθετικοί οι οποίοι στην πρώτη τους σεζόν δεν κατάφεραν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα. Καθένας τους σκόραρε 14 φορές στο πρωτάθλημα κι εν συνεχεία χάθηκαν από τον σύλλογο, είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά, αποχωρώντας. Στην προκειμένη περίπτωση επειδή αναφερόμαστε στον Έρλινγκ Χάαλαντ, είναι στο χέρι του Νορβηγού ή για την ακρίβεια στα πόδια του, να συμπληρώσει το παζλ και να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών για πολλά χρόνια ακόμη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο