fbpx

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1: Τρίποντο με buzzer beater του Νάρεϊ

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1: Τρίποντο με buzzer beater του Νάρεϊ

Εκπληκτικό παιχνίδι στην Τούμπα για τη 2η αγωνιστική της Super League με τον ΠΑΟΚ να κατακτά τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 92’ με έναν πρώην παίκτη του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ισοπαλία μέχρι το τέλος. 

Οι γηπεδούχοι ήταν φανερά ανώτεροι στο πρώτο μέρος και άνοιξαν το σκορ στο 12΄ με το πέναλτι του Κούρτιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Περιστεριώτες πίεσαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν αν και αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 82’, λόγω της αποβολής του Κιβρακίδη. Ο Τζοβάρας στο 90’+2 με πλασέ έκανε το 1-1, ωστόσο ο Νάρεϊ στο 90’+6 με τη βοήθεια του Ντε Μποκ έγραψε το τελικό 2-1. 

Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τον Ατρόμητο στους τρεις βαθμούς.  

Από νωρίς κεφάλι στο σκορ

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά και ο στόχος τους για το 1-0 δεν άργησε να επιτευχθεί. Συγκεκριμένα στο 11’ ο Χατζηισαΐας βρήκε την μπάλα με το χέρι από την κεφαλιά του Ίνγκασον και ο κ. Τζήλος, αφού είδε τη φάση στο VAR, έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κούρτιτς δεν λάθεψε  από το σημείο του πέναλτι και με αυτόν τον τρόπο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Ο Κούρτιτς άνοιξε το σκορ με πέναλτι

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Περιστεριώτες να προσπαθούν να βγουν στην αντεπίθεση με γρήγορες και μακρινές μπαλιές. Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 24’ με τον Γιαννιώτη να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ με τον Τόμας. Ο ΠΑΟΚ είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία των αντιπάλων του να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. 

Ο Ατρόμητος… εμφανίστηκε επιθετικά στο τελευταίο πεντάλεπτο, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση στο 45’. Η πίεση έφερε το λάθος και ο Γκονζάλες με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει ξυστά από το δεξί δοκάρι. 

Καλύτερος ρυθμός χωρίς γκολ

Με διάθεση να αφήσει την άμυνά του και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο ο Ατρόμητος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι «κυανόλευκοι» πίεσαν ψηλά, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά εκτός από ένα μακρινό σουτ του Μουνίθ (56’), δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Κοτάρσκι. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε από την αντεπίθεση των γηπεδούχων με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Μπράντον Τόμας έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε, αλλά ο Χατζηισαΐας με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Η εκτέλεση από τη γωνία έφερε και τη δεύτερη τελική για τον ΠΑΟΚ με την κεφαλιά του Κουλιεράκη. Στο 65’ ο Ζίβκοβιτς άγγιξε το 2-0 με κεφαλιά, ωστόσο ο Γιαννιώτης έπεσε στη γωνία του και κράτησε τη διαφορά στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα. 

Το παιχνίδι είχε ανοίξει με τον Ατρόμητο να αναζητά την ισοφάριση και τον ΠΑΟΚ να βρίσκει χώρους για να αναπτυχθεί. Οι δύο ομάδες είχαν τελικές για να σκοράρουν, όμως οι γκολκίπερ όποτε χρειάστηκαν επενέβησαν. Στο 82’ ο Κιβρακίδης αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική υπεροχή και στο 85’ ο Ολιβέιρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και το τέρμα δεν μέτρησε. Στο 90’ ο Μουνίθ εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα, ο Κοτάρσκι έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε εκπληκτικά, διατηρώντας έτσι ανέπαφη την εστία του. 

Οι παίκτες του Ατρόμητου πανηγυρίζουν στην Τούμπα το 1-1

Ο Ατρόμητος κατάφερε να «παγώσει» την Τούμπα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο Τζοβάρας πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα και με πλασέ έγραψε το 1-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντέδρασε στα εναπομείναντα λεπτά και έφτασε στη νίκη. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Νάρεϊ στο δεύτερο δοκάρι επιχείρησε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα χτύπησε στον Ντε Μποκ, άλλαξε πορεία τόσο, όσο χρειαζόταν για να αιφνιδιάσει τον Γιαννιώτη για το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Κίτρινες:  Φελίπε Σουάρες – Χατζηισαΐας, Κουέν, Κιβρακίδης

Κόκκινες: Κιβρακίδης (82’)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (Σάστρε 70΄), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς (Σβαμπ 80′), Ντάντας (Μπίσεσβαρ 76΄), Αουγκούστο (Φ.Σοάρες 80′), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (Ολιβέιρα 63′). 

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Γκονζάλεζ, Κουέν, Μουνίθ (Οικονομίδης 92′), Τζαβίδας (Ροτάριου 63′), Κλωναρίδης (Τζοβάρας 80′) Ρομπάιγ (Κάρτανσιον 63′).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο