fbpx

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0: «Λευκή» ισοπαλία και απώλεια βαθμών για τους πρωταθλητές

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0: «Λευκή» ισοπαλία και απώλεια βαθμών για τους πρωταθλητές

Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Super League. 

Η δυνατή βροχή που έπεσε πριν την έναρξη του αγώνα έπαιξε τον ρόλο της για την εικόνα του αγώνα ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Οι δυνατές μονομαχίες αποτέλεσαν το κυρίαρχο συστατικό της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Οι Αρκάδες από τη μεριά τους πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο που ήταν να μην δεχθούν γκολ και να κατακτήσουν το θετικό αποτέλεσμα. 

Οι δύο ομάδες έβαλαν στο σακούλι τους από ένα βαθμό, με τον Αστέρα Τρίπολης να μετράει δύο ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς και τον Ολυμπιακό να χάνει τους πρώτους του βαθμούς τη φετινή σεζόν. Μάλιστα οι πρωταθλητές σε οκτώ επίσημα παιχνίδια τη φετινή σεζόν έχουν μόλις μία νίκη, αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Άκαρπο ημίχρονο

Από την αρχή του αγώνα ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία της μεσαίας γραμμής πιέζοντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης κλεισμένος πίσω είχε ως αρχικό στόχο το μηδέν στην άμυνα του και στη συνέχεια να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. 

Ο γλιστερός αγωνιστικός χώρος έπαιξε ρόλο στο κακό θέαμα και στη μη δημιουργία αξιόλογων φάσεων. Χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά προκειμένου να δούμε καλή στιγμή από τους «ερυθρόλευκους». Συγκεκριμένα ο Χουάνγκ βρήκε ανοικτό διάδρομο έξω από την περιοχή, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου. 

Φάση από το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους στην αντίπαλη άμυνα, αλλά ο γκολκίπερ του Αστέρα αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Μασούρα στο 43′, ενώ τα σουτ των Ρέαμπτσιουκ και Ελ Αραμπί βρήκαν σε αμυντικό με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει δίπλα από την εστία. 

Δυνατές μονομαχίες, λιγοστές ευκαιρίες

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Κορμπεράν και στο 51’ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία με τον Μαρούρα, ενώ ακολούθησαν αυτές των Ελ Αραμπί στο 57′ και του Χουάνγκ στο 58΄. Οι Αρκάδες στο 62’ έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ. 

Φάση από το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού θέλησε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή με τους Ροντρίγκες και Ουί Τζο Χουάνγκ που μπήκαν στο ματς, αλλά και τον Ελ Αραμπί που παρέμεινε στο ματς. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και παρέμεναν συνεχώς στο μισό γήπεδο. 

Στο 84’ ο Μαροκινός έχασε σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Βαλμπουενά μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και γέμισε, ο Ελ Αραμπί με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι. Στο 85’ ο Ουί Τζο Χουάνγκ επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος είδε την «στρογγυλή θεά» να φεύγει άουτ. 

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης

Κίτρινες: Γκαρντάφσκι, Καστάνιο, Μπαράλες, Τιλίκα – Βαλμπουενά

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα (46′ Μπενίτο), Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο (11’ Ρ. Γκαρσία), Στάνκο, Μπερτόγλιο (61′ Τζουκάνοβιτς), Τιλίκα (60′ Μπαρτόλο), Γκαρντάφσκι (70′ Ριέρα), Mπαράλες 

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (81’ Κούντε), Χουάνγκ Ινμπόμ, Ραντζέλοβιτς (69′ Ροντρίγκες), Ζινκερνάγκελ (60′ Βαλμπουενά), Μασούρας (69′ Χουάνγκ Ουί Τζο), Ελ Αραμπί

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο