fbpx

Παναιτωλικός – Άρης 3-1: Υπερηχητικοί Αγρινιώτες

Παναιτωλικός – Άρης 3-1: Υπερηχητικοί Αγρινιώτες

Μεγάλο ματς και σπουδαία νίκη για τον Παναιτωλικό κόντρα στον Άρη με 3-1 στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής!

Πρώτοι βαθμοί για την ομάδα του Αναστασίου που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα κενά στην άμυνα των «κιτρίνων» και παρά τη γρήγορη ισοφάριση του Άρη, επανήλθε με δύο ακόμα γκολ αλλά και δοκάρι.

Σενγκέλια, Καρέλης και Νταγκό οι σκόρερ των νικητών με τον Πάλμα να ισοφαρίζει προσωρινά για τους φιλοξενούμενους. قوانين البوكر Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Παναιτωλικός λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ντίας στις καθυστερήσεις.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε με 4-2-3-1 από τον Γιάννη Αναστασίου. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε την εστία με τους Χατζηθεοδωρίδη, Κορνέλιους, Λάρσον και Αποστολάκη να είναι η αμυντική τετράδα από αριστερά προς δεξιά. مراهنات كرة قدم Μλάντεν και Φλόρες ήταν οι δύο των χαφ με τους Νταγκό (αριστερά), Ντίας και Σενγκέλια (δεξιά) πίσω από τον Καρέλη.

Το 4-4-2 επέλεξε ο Χερμάν Μπούργος για τον Άρη. Κουέστα στο τέρμα και Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Εμπακατά συνέθεταν την αμυντική γραμμή. Ντουκουρέ και Γκαρθία ήταν οι δύο που κινούνταν στον χώρο του κέντρου με τον Ιτούρμπε να βρίσκεται αριστερά και τον Μαντσίνι δεξιά. Γκρέι και Πάλμα ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Το ματς

Ο καλός ρυθμός στο ξεκίνημα προμήνυε πως θα γινόταν ένα καλό παιχνίδι, όπως και έγινε. Ο Παναιτωλικός αφού απείλησε στο 9’ με τον Νταγκό, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 15’, όταν ο Ντίας πάσαρε στον Σενγκέλια και αυτός με συρτό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η ομάδα του Μπούργος απάντησε άμεσα κι αφού ο Πάλμα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ανέστη στο 19΄, το έκανε ένα λεπτό αργότερα. Αφού απέφυγε τον Κορνέλιους με ωραία τρίπλα, ο Πάλμα πλάσαρε εξαιρετικά από το ημικύκλιο για το 1-1.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το ματς άνοιξε κι άλλο στη συνέχεια, ωστόσο γκολ μέχρι την ανάπαυλα δεν υπήρξε. Ο Μαντσίνι είδε τον Ανέστη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του ενώ στο 35ο λεπτό ο Φλόρες εκτέλεσε φάουλ στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος και θα μπορούσε να σκοράρει στο 55’, ωστόσο ο Μαντσίνι δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Ανέστη, έχοντας πάρει το «ριμπάουντ» μετά το διώξιμο του γκολκίπερ σε σέντρα του Πίρσμαν.

Ότι δεν κατάφεραν οι Θεσσαλονικείς στην παραπάνω φάση, το έκαναν και με το παραπάνω οι Αγρινιώτες στο 63’. لعبة كريكت Ο Νταγκό σέντραρε από αριστερά, ο Φαμπιάνο προσπάθησε να απομακρύνει στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, με τον Καρέλη να καραδοκεί και να γράφει από κοντά το 2-1!

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Καρέλης θα μπορούσε να «κλειδώσει» νωρίτερα το τρίποντο για τον Παναιτωλικό, απώλεσε όμως δύο ευκαιρίες στο 65’ και στο 70’ όταν δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτικές θέσεις.

Για καλή τύχη του Παναιτωλικού, ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του Γκρέι ο οποίος νικήθηκε από τον Ανέστη στο 72’ και ως εκ τούτου πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η… «τιμωρία». Ο Νταγκό σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους στη σέντρα του Αποστολάκη και με εντυπωσιακή κεφαλιά από το πέναλτι έστειλε στα ουράνια τον κόσμο στο γήπεδο για το 3-1.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα μέχρι το φινάλε, με μοναδική παραφωνία για αυτούς την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Ντίας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, γεγονός που δεν άλλαξε την τύχη του αγώνα. Παναιτωλικός και Άρης είναι πλέον ισόβαθμοι στους 3 πόντους.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (83′ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Φλόρες (59′ Ντουάρτε), Σενγκέλια (71′ Μόρσεϊ), Ντίας, Νταγκό (84′ Χουχούμης), Καρέλης (84′ Ζοάο Πέδρο).

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Μανσίνι (61′ Καμάτσο), Ντουκουρέ, Μανού Γκαρθία (73′ Ζερβινιό), Ιτούρμπε (73′ Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (61′ Ντιόπ), Γκρέι (84′ Χατζηιωάννου).

Διαιτητής: Παπαπέτρου
Βοηθοί: Πετρόπουλος, Δ. Βεργέτης
4ος: Χρ. Βεργέτης
VAR: Γκάμαρης
Κίτρινες: Ντίας 28’, 90’+3’ – Ντουκουρέ 37’

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο