fbpx

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: Πέρασε ξεκούραστα από το Ηράκλειο

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2: Πέρασε ξεκούραστα από το Ηράκλειο

Καλή εμφάνιση και νίκη για τον ανώτερο Παναθηναϊκό κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, με τους «πράσινους» να κάνουν το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Πρώτη νίκη στο σπίτι του ΟΦΗ από το 2015 για το «τριφύλλι» που έδειξε κυριαρχική εικόνα, «κλείδωσε» από νωρίς το τρίποντο και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Παλάσιος (16’) και Σπόραρ (33’) οι σκόρερ για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Έκανε το 2/2 ο Παναθηναϊκός, μοναδική ομάδα χωρίς πόντο ο ΟΦΗ που δεν είχε καλή εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Νίκος Νιόπλιας διάλεξε ένα 4-2-3-1 για τον ΟΦΗ. Ο Στέφενς στο τέρμα και οι Λάρσον, Γιοχού, Βούρος και Γιαννούλης ήταν η τετράδα στην άμυνα. Μεγιάδο και Ντιουσέ ήταν το δίδυμο στον άξονα με την τριάδα των Λάρσον, Νέιρα και Θοράρινσον να κινείται πίσω από τον Τοράλ.

Με 4-3-3 παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με Μπρινιόλι στην εστία και τους Κώτσιρα, Σάρλια, Πούγγουρα και Χουάνκαρ να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής ενώ οι Παλάσιος και Αϊτόρ πλαισίωναν τον Σπόραρ.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι έκαναν μια προσπάθεια να πιέσουν τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα, κάτι που δεν είχε αποτέλεσμα ενώ την ίδια ώρα οι «πράσινοι» έψαχναν την κόντρα επίθεση. Το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς απειλή για τους δύο τερματοφύλακες, με τον Παναθηναϊκό από εκείνο το σημείο και μετά να ανακτά σταδιακά τον έλεγχο του αγώνα.

Το 0-1 ήρθε στο 16’ όταν ο Ρούμπεν βρήκε ωραία τον Παλάσιος, με τον τελευταίο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να σουτάρει εύστοχα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παλάσιος πανηγυρίζει το 0-1

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ανέβασαν κι άλλο την πίεσή τους από εκεί και μετά ψάχνοντας κι άλλο γκολ, κάτι που τελικά κατάφεραν. Ο Σπόραρ προειδοποίησε στο 31’ με σουτ άουτ, δύο λεπτά αργότερα όμως βρήκε στόχο. Ο Αϊτόρ έκανε τη σέντρα και ο Σλοβένος με προβολή διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του για το 0-2 ενώ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, είχε κεφαλιά λίγο έξω…

Ο Σπόραρ έκανε το 0-2 στην Κρήτη

Ο ΟΦΗ έκανε την πρώτη του τελική μόλις στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου με ένα σουτ του Λάρσον που πέρασε άουτ και παρότι ο Νιόπλιας προσπάθησε με διορθωτικές κινήσεις να αλλάξει την κατάσταση στο β’ 45λεπτο, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τους Ηρακλειώτες.

Ο Παναθηναϊκός έκανε άνετη διαχείριση του προβαδίσματός του, βγάζοντας ακόμα μία τελική με τον Παλάσιος να σουτάρει αδύναμα πάνω στον Στέφενς στο 57’. Ο χρόνος δούλευε υπέρ των «πρασίνων», όσο μάλιστα ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις λιγοστές του ευκαιρίες.

Ο Ντίκο έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή στο 70’ αλλά σούταρε άστοχα, ο Μπρινιόλι έβγαλε το σουτ του Στάικου στο 82’ ενώ ο Μπουζούκης τέσσερα λεπτά πριν τα 90 δεν βρήκε στόχο.

Ο Παναθηναϊκός είχε διπλή ευκαιρία με τους Βέρμπιτς και Βαγιαννίδη στις καθυστερήσεις, φτάνοντας τελικά πολύ άνετα στο πρώτο διπλό της χρονιάς.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στέφενς, Μαρινάκης, Βούρος, Γιοχού (64′ Διαμαντής), Γιαννούλης (46′ Μπουζούκης), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Λάρσον, Νέιρα (11′ Ντίκο), Θοράρινσον (64′ Αποστολάκης), Τοράλ (69′ Στάικος).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (77′ Γκάνεα), Κουρμπέλης (69′ Βέρμπιτς), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος (86′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (76′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (87′ Φρόκου).

Διαιτητής: Φωτιάς
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Βασιλόπουλος (Έβρου).
4ος διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας).
VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
Κίτρινες: Ντίκο 54’, Μαρινάκης 71’ – Κουρμπέλης 51’

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο