fbpx

ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-1: Πρώτος βαθμός και για τους δύο

ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-1: Πρώτος βαθμός και για τους δύο

Μοιράστηκαν εντυπώσεις και βαθμούς στους «Ζωσιμάδες» ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία, με τις δύο ομάδες να παίρνουν τον πρώτο τους πόντο στη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Ματς με πολλές ευκαιρίες στα Γιάννενα που έμεινε παρόλα αυτά στο «Χ». Εραμούσπε και Νούνιες οι σκόρερ του αγώνα στο 13’ και στο 58’ αντίστοιχα, ανησυχία για τον Κόντε που αποχώρησε με κλάματα και υπάρχουν φόβοι για ρήξη χιαστού στο αριστερό πόδι. Για το νοσοκομείο αποχώρησε ο Ζερόμ Πριό μετά από χτύπημα στο κεφάλι.

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-3-3 αρχικό σχηματισμό, παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος. Ο Πριό ήταν στο τέρμα, με τους Κιάκο, Εραμούσπε, Παντελάκη και Σόρια στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Οι Μπιλμπάο, Καραχάλιος και Ριένστρα ήταν η τριάδα του κέντρου ενώ οι Παμλίδης και Ροσέρο πλαισίωσαν τον Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.

Το 4-2-3-1 επέλεξε από την άλλη για τη Λαμία ο Τζιανλούκα Φέστα, έχοντας τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια με τετράδα μπροστά του τους Γκοράνοφ, Κορνέζο, Αντέτζο και Σιμόν από αριστερά προς δεξιά. Σλίβκα και Μπεχαράνο ήταν το δίδυμο του κέντρου με την τριάδα των Νούνιες, Ντε Βινσέντι και Τσιλούλη να κινείται πίσω από τον Μανούσο.

Το ματς

Οι Ηπειρώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 24ο δευτερόλεπτο κέρδισαν πέναλτι με τον Παμλίδη μετά από μαρκάρισμα του Κορνέζου, παράβαση όμως που ανακλήθηκε αφότου ο Τσακαλίδης συμβουλεύτηκε το VAR.

Ο ΠΑΣ κατάφερε να προηγηθεί πάντως σύντομα αφού ο Σόρια εκτέλεσε το κόρνερ στο 13’ με τον Εραμούσπε να παίρνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ. Η Λαμία είχε τον έλεγχο σε όλο αυτό το διάστημα, που όμως δεν μετουσιωνόταν σε ευκαιρίες, πέραν αυτής της του Μπεχαράνο στο 19’, του οποίου το σουτ έφυγε έξω.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το μισάωρο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με Ντε Βινσέντι, Ροσέρο, Μπιλμπάο και Κόντε, οι οποίοι βρήκαν απέναντι τους τον Πριό αλλά και τον Σαράνοφ ανά περιπτώσεις.

Το 1-1 παραλίγο να έρθει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Κορνέζος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κιάκος απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ότι δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στη φάση των καθυστερήσεων, το έπραξαν στο 58ο λεπτό. Ο Νούνιες πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σούλη για το 1-1. Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση του Πριό που αποχώρησε με κολάρο μετά από σύγκρουση με τον Σλίβκα.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το παιχνίδι εξακολουθούσε να έχει καλό ρυθμό και τις καλές στιγμές να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Κιάκος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαράνοφ στο 64’ σε τετ α τετ ενώ η Λαμία στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα έχασε ευκαιρίες για το διπλό με τους Τζανδάρη, Τσιλούλη και Σλίβκα.

To 1-1 έμεινε εν τέλει μέχρι το φινάλε, με τη φάση του τραυματισμού του Κόντε όμως στο 66’ να επισκιάζει σε ένα βαθμό τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Διαιτητές: Τσακαλίδης, Χριστάκογλου, Στάικος
Κίτρινες: Μέντες, Καραχάλιος – Τσιλούλης, Νούνιες, Μπεχαράνο, Τσούκαλος

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Πριό (53’ Σούλης), Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Μπιλμπάο (79’ Τζίμας), Καραχάλιος, Ριένστρα (70’ Λιάσος), Κόντε (70’ Λώλης), Ροσέρο, Παμλίδης (79’ Μέντες).

Λαμία (Τζ. Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Σιμόν, Νούνιες (79’ Τσούκαλος), Μπεχαράνο (87′ Μπάμπης), Σλίβκα, Μανούσος (68’ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (68’ Τζανδάρης), Τσιλούλης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο