fbpx

Ολυμπιακός-Απόλλωνας Λεμεσού 3-1 πεν.: «Παρών» στους ομίλους

Ολυμπιακός-Απόλλωνας Λεμεσού 3-1 πεν.: «Παρών» στους ομίλους

Με ήρωα τον Βατσλίκ στη διαδικασία των πέναλτι (3-1), ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα Λεμεσού και πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Καρδιοχτύπησε, έπαιξε με την τύχη του, αλλά βρήκε τον τρόπο και πάλι να βγει νικητής στη «ρωσική ρουλέτα». Ο Βατσλίκ απέκρουσε τρία πέναλτι και όπως στην Μπρατισλάβα βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League

Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Πίττα να ισοφαρίζει για λογαριασμό του Απόλλωνα στο 90’. Στην παράταση αν και αποβλήθηκε ο Μπα, δεν άλλαξε τίποτα με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Για τους πρωταθλητές Ελλάδας ευστόχησαν οι Εμβιλά, Ντε Λα Φουέντε και Άβιλα, ενώ για τους φιλοξενούμενους μόνο ο Πίττας κατάφερε να νικήσει τον Τσέχο γκολκίπερ. 

Ο Τόμας Βατσλίκ

Ιδανικό ξεκίνημα

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση. Ο Ρέαμπτσιουκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μαυρία, πάσαρε στον αμαρκάριστο Μασούρα ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 70ό δευτερόλεπτο. Ο Έλληνας άσος του Απόλλωνα προσπάθησε να εξιλεωθεί στο 8’, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο στο 14’ και στο 16’ ο Ελ Αραμπί προσπάθησε να απειλήσει αποτυγχάνοντας στην τελική επαφή…

Ο Μασούρας πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού

Έχοντας το προβάδισμα, το σύνολο του Κάρλος Κορμπεράν είχε δώσει χώρο στους αντιπάλους του και προσπαθούσε να δράσει στο ανοικτό γήπεδο. Κάποια σουτ από μακρινή απόσταση ανησύχησαν την άμυνα της κυπριακής άμυνας, χωρίς να αλλάξει το σκορ. Το ίδιο συνέβη και στην άλλη περιοχή. Ο Απόλλωνας πίεσε και μερικά γεμίσματα δημιούργησαν ρήγματα που δεν τα εκμεταλλευτήκαν οι φιλοξενούμενοι, με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια με την πλάτη στον τοίχο.  

Μπορούσε να είχε «καθαρίσει» την πρόκριση

Πιο επιθετικά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Απόλλωνα κυνηγώντας την ισοφάριση. Οι δύο προσπάθειες του Μπα δεν βρήκαν στόχο για λίγα εκατοστά, ενώ στο 52’ ο Βατσλίκ μπλόκαρε πάνω στη γραμμή το διώξιμο του Ουσεϊνού Μπα! Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 61’ με τον Ραντζέλοβιτς να γυρίζει από τα δεξιά, τον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί να επιχειρεί την κεφαλιά και τον Γιοβάνοβιτς να μπλοκάρει σωτήρια. Στο 70’ ο Κούντε άγγιξε το 2-0, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. 

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεζαν σωστά στη μεσαία γραμμή και έφευγαν γρήγορα στην αντεπίθεση. Σε μία εξ αυτών ο Ελ Αραμπί έβγαλε σε θέση βολής τον Μασούρα, με τον τελευταίο να χάνει μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και της ομάδας του. Στο 84’ ο Ογκέντα απάντησε στις ευκαιρίες με το σουτ έξω από την περιοχή. Η «στρογγυλή θεά» χτύπησε στην εξωτερική μεριά των διχτύων του Βατσλίκ. 

Στο 88’ οι φιλοξενούμενοι πάνω στη γραμμή στέρησαν από Εμβιλά και Σισέ το 2-0 στην πιο σημαντική στιγμή των Πειραιωτών στο δεύτερο ημίχρονο. Όχι μόνο γλίτωσαν το γκολ, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σκόραραν με τον Πίττα (90’), στέλνοντας το παιχνίδι στο έξτρα μισάωρο της παράτασης. 

Ο Πίττας του Απόλλωνα Λεμεσού πανηγυρίζει

Με αριθμητικό μειονέκτημα 

Στα πρώτα λεπτά της παράτασης ο Ελ Αραμπί με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, χωρίς να έχει διάρκεια αυτή η πίεση. Μάλιστα τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον Ολυμπιακό με την αποβολή του Ουσεϊνού Μπα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σενεγαλέζος άσος«αναγκάστηκε» να κόψει αντικανονικά τον Γιάνγκα ο οποίος ετοιμαζόταν να βγει μόνος απέναντι στον Βατσλίκ. Ο Μανωλάς πήρε αμέσως τη θέση του Ελ Αραμπί προκειμένου να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο κέντρο της άμυνας. 

Η κόκκινη του Μπα

Χωρίς επιθετικό και με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός κλείστηκε στο μισό γήπεδο. Ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και γέμιζε από τα άκρα, ανάπτυξη προβλέψιμη και μη αποτελεσματική. Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν αγωνιστικά, λόγω της κούρασης και προσπαθούσαν να «ροκανίσουν» τον χρόνο για να διεκδικήσουν την πρόκριση στα πέναλτι. 

Απροσπέλαστος ο Βατσλίκ

Ο Ολυμπιακός, όπως και κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αποδείχτηκε πιο ψύχραιμος και εύστοχος, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Φυσικά χρειάστηκε η βοήθεια του απροσπέλαστου Βατσλίκ. Ο Τσέχος γκολκίπερ απέκρουσε τρία πέναλτι και νικήθηκε μόλις μία φορά, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τρεις φορές δίχτυα. 

Ο Τόμας Βατσλίκ αποκρούει το πέναλτι

Εμβιλά γκολ 1-0

Κυριάκου απόκρουση Βατσλίκ

Ντε Λα Φουέντε γκολ  2-0

Πίττας γκολ 2-1

Άβιλα γκολ 3-1

Ογκέντα απόκρουση Βατσλίκ

Ραντζέλοβιτς απόκρουση Γιοβάνοβιτς

Μπα απόκρουση Βατσλίκ

Διαιτητής: Σάντρο Σάρερ (Ελβετία)

Κίτρινες: Μασούρας, Αγκιμπού Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ, Ουσεϊνού Μπα – Ρομπέρζ, Πεϊμπερνές, Μπα

Κόκκινη: Ουσεϊνού Μπα

Ολυμπιακός (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (84’ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά, Μασούρας (84’ Ντε Λα Φουέντε), Χουάνγκ (79’ Βαλμπουενά), Ζινκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (102′ Μανωλάς). 

Απόλλων Λεμεσού (Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Πεϊμπερνές, Ρομπέρζ, Καμάς, Σαχάρ (67’ Μπα), Κολ (81’ Κυριάκου), Φέλιξ (67’ Ονγκεντά), Πίττας, Ντιγκινί (81’ Γιάνγκα, 97’ Καμπράλ), Χέντι (57’ Ζραντί).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο