fbpx

Ιωνικός-Λεβαδειακός 0-0: Άνοιξαν λογαριασμό

Ιωνικός-Λεβαδειακός 0-0: Άνοιξαν λογαριασμό

Τον πρώτο τους βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα μάζεψαν Ιωνικός και Λεβαδειακός στη Νίκαια μετά το μεταξύ τους 0-0.

Καλύτεροι και πιο απειλητικοί οι γηπεδούχοι, είχαν την πρωτοβουλία αλλά ο Λεβαδειακός είχε τον τερματοφύλακα Μάρκοβιτς, που κράτησε το μηδέν στην εστία των Βοιωτών. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο φινάλε για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ιωνικός πηγαίνει στο Καραϊσκάκη την επόμενη αγωνιστική ενώ ο Λεβαδειακός θα περιμένει τον Παναθηναϊκό.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Ιωνικό με σύστημα 3-5-2 έχοντας τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια και τριάδα μπροστά του τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες. Μύγας, Μασάς, Μεντόζα, Άοσμαν, Βαλεριάνος κάλυπταν τη μεσαία γραμμή ενώ οι Ιωαννίδης, και Μάντζης συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Με 4-3-3 παρατάχθηκε στο γήπεδο ο Λεβαδειακός από τον Γιάννη Ταουσιάνη. Ο Μάρκοβιτς ήταν στο τέρμα με τους Κωνσταντινίδη, Βινίσιους, Τζημόπουλο και Βήχο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Συμελίδης, Μπελμόντ και Μεχία ήταν η τριάδα στον άξονα, με τους Μουτίνιο και Βρακά να πλαισιώνουν στην κορυφή της επίθεσης τον Δούμτσιο.

Το ματς

Οι φάσεις δεν ήταν πολλές μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Ιωνικό πάντως να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το κομμάτι της έδρας και να πιέζει στο ξεκίνημα. Στο 11ο λεπτό ο Άοσμαν έστειλε με εκτέλεση φάουλ την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών ωστόσο ο Λεβαδειακός απάντησε τρία λεπτά μετά με το άστοχο τετ α τετ του Κωνσταντινίδη.

SUPERLEAGUE / ΙΩΝΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Μάρκοβιτς έπιασε δουλειά στη φάση του 28’ βγάζοντας το σουτ του Άοσμαν ενώ με νέα επέμβαση στο 37’, νίκησε τον Μύγα στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Η ορμή του Ιωνικού δεν συνεχίστηκε στο δεύτερο 45λεπτο με τους Βοιωτούς να ισορροπούν την κατάσταση και να δίνουν την αίσθηση πως μπορούν να κάνουν τη ζημιά στις αντεπιθέσεις. Σε αυτό βοήθησε η είσοδος του Λούα Λούα στο ματς που έδωσε μια κινητικότητα στην επίθεση της ομάδας του.

SUPERLEAGUE / ΙΩΝΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις με το ματς πάντως να μην έχει συγκινήσεις, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 81’ ο Μάρκοβιτς είχε νέα επιτυχημένη επέμβαση σε προσπάθεια του Αντούνες για λόμπα, παρόλα αυτά ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να αποδράσει με το τρίποντο από τη Νίκαια.

Στο 90ο λεπτό ο Τσιριγώτης βγήκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, το πλασέ που επιχείρησε ωστόσο έφυγε άουτ με τον Λεβαδειακό να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το τρίποντο.

SUPERLEAGUE / ΙΩΝΙΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Διαιτητές: Ζαμπαλάς, Μωυσιάδης, Κόλλιας
Κίτρινες: Αντούνες, Ρομαό, Μύγας – Βρακάς, Μουτίνιο,

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες, Μύγας, Μασάς (66’ Μίλο), Μεντόσα (67’ Λοβέρα), Άοσμαν, Βαλεριάνος, Ιωαννίδης (67’ Ελευθεριάδης), Μάντζης.

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βινίσιους (85’ Λιάγκας), Τζημόπουλος (65’ Μπάχανακ), Βήχος, Συμελίδης (75’ Χάμοντ), Μπελμόντ, Μεχία, Μουτίνιο (46’ Λούα-Λούα), Δούμτσιος, Βρακάς (85’ Τσιριγώτης).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο