fbpx

Παναθηναϊκός-Ιωνικός 1-0: Σπόραρ και Αϊτόρ έκαναν την αρχή

Παναθηναϊκός-Ιωνικός 1-0: Σπόραρ και Αϊτόρ έκαναν την αρχή

Ξεκίνημα με το «δεξί» για τον Παναθηναϊκό που με 1-0 στη Λεωφόρο «λύγισε» τον Ιωνικό και ξεκίνησε με τρίποντο του πρωτάθλημα.

Σκόρερ για τους «πράσινους» ο Αϊτόρ από τη λευκή βούλα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Σπόραρ να κερδίζει με ωραία ενέργεια την εσχάτη των ποινών.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να επιτεθούν με το «καλησπέρα» αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν Ιωνικό που περίμενε πίσω από την μπάλα, δημιουργώντας ένα τείχος μπροστά από την εστία του Χουτεσιώτη. Οι Νικαιώτες στόχευαν στην κόντρα επίθεση και μόλις στο 3’ όταν το σουτ του Ιωαννίδη αλλοιώθηκε από την παρέμβαση του Μάγκνουσον και έτσι ο Μπρινιόλι μπλόκαρε.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟ – ΙΩΝΙΚΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το «τριφύλλι» απάντησε στο 8’ με τον Σπόραρ να πλασάρει άουτ στο τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη. Το παιχνίδι εξελισσόταν μία σου και μία μου αφού στο 21ο λεπτό ο Μπρινιόλι επενέβη σωτήρια στο τετ α τετ με τον Μάντζη κρατώντας το μηδέν. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε με όποιον τρόπο να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων, κάτι που τελικά επετεύχθη χάρη στην ωραία ατομική ενέργεια του Σπόραρ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Σλοβένος κέρδισε πέναλτι από τον τερματοφύλακα του Ιωνικού με τον Αϊτόρ να ευστοχεί από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-0.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟ – ΙΩΝΙΚΟΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η ομάδα του Σπανού δεν άλλαξε φιλοσοφία ούτε στο β’ ημίχρονο, περιμένοντας και πάλι τους «πράσινους», τακτική όμως που απλά διατήρησε τον δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Στο 58’ ο Σπόραρ έπιασε το σουτ από πλάγια αλλά αστόχησε ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε καθόλου στο δεύτερο μισό, φτάνοντας τελικά χωρίς καρδιοχτύπι στη νίκη.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΟ – ΙΩΝΙΚΟΣ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (33’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (84’ Αλεξανδρόπουλος), Ρουμπέν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (84’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (77’ Βέρμπιτς).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες, Βαλεριάνος, Άοσμαν, Μασάς (87’ Κοκκίνης), Μεντόσα (60’ Μίλο), Μάντζης (87’ Ελευθεριάδης), Ν. Ιωαννίδης (60’ Οφόσου).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο