fbpx

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ματιέ(ς) νίκης

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ματιέ(ς) νίκης

Με κορυφαίο τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου. 

Με το δεξί ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στην πρεμιέρα της Super League. Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης ανοίγοντας μάλιστα και το σκορ με κεφαλιά στο 57’. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 74’ ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς με ωραίο αριστερό σουτ.  Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα από τους Ηπειρώτες και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ νωρίτερα. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Παντελάκη

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού μετά από πέντε παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά και το πρώτο ματς που δεν δέχθηκε γκολ…

Επίθεση ο ένας, άμυνα ο άλλος

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός και μέχρι το δέκατο λεπτό είχε πλησιάσει τέσσερις φορές κοντά στο 1-0. Στο 4’ ο Αγκιμπού Καμαρά με προβολή έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι και στο 6’ ο Χασάν με κεφαλιά «σημάδεψε» τη συμβολή των δοκαριών. Στο 8’ ο Σισέ γύρισε με το κεφάλι από τα δεξιά της μικρής περιοχής, με τους φιλοξενούμενους να διώχνουν πριν μπει στη φάση κάποιος «ερυθρόλευκος». Στο 10’ ήταν η σειρά του Κούτρη να απειλήσει, όμως το σουτ του σταμάτησε στην εξωτερική μεριά των διχτύων. 

Η ευκαιρία του Χασάν

Μετά από το καταιγιστικό δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε με τους παίκτες του ΠΑΣ να μην επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να πατάνε εύκολα την περιοχή του Πριόρ. Πέρασαν 15 λεπτά προκειμένου να δούμε κάποια ευκαιρία από τις δύο ομάδες. Στο 25’ ο Βαλμπουενά έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Ραντζέλοβιτς, ωστόσο ο Σέρβος δεν μπόρεσε να στείλει τη «στρογγυλή θεά» προς την άδεια εστία. Στο 31’ ο Χασάν συγκρούστηκε στον αέρα με τον Παντελάκη, με τον τελευταίο να αποχωρεί από το παιχνίδι και να δίνει τη θέση του στον Μπαγκαλιάνη

Ο Παντελάκης αποχωρεί

Οι Ηπειρώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και έμεναν πίσω προκειμένου να κρατήσουν το μηδέν. Επιθετικά περίμεναν μία αντεπίθεση για να πιάσουν απροετοίμαστη την άμυνα του Ολυμπιακού. Κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως το γκολ σωστά δεν μέτρησε για οφσάιντ. 

Σαν το παλιό καλό κρασί

Πέρασαν 49 λεπτά για την πρώτη τελική του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι. Ο Καραχάλιος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία του Βατσλίκ. Στο 53’ ήρθε η απάντηση του Ολυμπιακού με την ατομική ενέργεια του Ντε Λα Φουέντε, ωστόσο το γκολ επιτεύχθηκε στο 57’. Ο Άβιλα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο αμαρκάριστος Βαλμπουενά με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Πριόρ και έγραψε το 1-0. 

Ο Ραντζέλοβιτς πανηγυρίζει

Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι άφησαν την άμυνά τους και ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές τους με σκοπό να πιέσουν τους «ερυθρόλευκους». Το σύνολο του Στάικου πάτησε κάποιες φορές την περιοχή του Βατσλίκ χωρίς να βάλει δύσκολα στον Τσέχο γκολκίπερ. Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερους χώρους για να δράσουν και τους εκμεταλλεύτηκαν κατάλληλα στο 73’, με τον Ελ Αραμπί να δίνει την ασίστ και τον Ραντζέλοβιτς με σουτ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων. 

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Μανωλάς (79′ Μπα), Σισέ, Ανδρούτσος (46′ Άβιλα), Κούτρης, Αγκιμπού Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ντε Λα Φουέντε (64′ Μασούρας), Χασάν (54′ Αραμπί)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πρίορ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (35′ Μπαγκαλιάνης), Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (79′ Ριένστρα), Μορέιρα (Τζίμας 61′), Λώλης (61′ Παμλίδης), Κόντε (78′ Σταματελόπουλος)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο