fbpx

Λαμία-ΑΕΚ 0-3: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για την «Ένωση»

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή στην πρεμιέρα και πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Λαμίας επικρατώντας με 3-0. 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την καριέρα του στον πάγκο της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Η «Ένωση» νίκησε εύκολα τη Λαμία εκτός έδρας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα. Ο Αραούχο σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του στο 35’ και στο 65’, ενώ ο Πινέδα διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στο 73’. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τη… μοίρα τους αν ο Ντε Βινσέντι ευστοχούσε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 33’. 

Πήρε μπρος μετά το πέναλτι

Η Λαμία έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά και θα μπορούσε να είχε πάρει κεφάλι στο σκορ από νωρίς με τον Ντε Βινσέντι, αλλά ο Τζαβέλλας πρόλαβε και διόρθωσε το λάθος που έκανε πριν ο αντίπαλος του σκοράρει. Ο άσος των γηπεδούχων είχε ακόμα δύο καλές στιγμές για να σκοράρει με κορυφαία αυτή στο 30’ από την άσπρη βούλα. Ο Σιμάνσκι ανέτρεψε τον Σλίβκα μέσα στην περιοχή, ο κ. Κουτσιαύτης αφού πήγε στο VAR καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο δεν αξιοποίησε ο Ντε Βινσέντι «σημαδεύοντας» το δοκάρι. 

Το χαμένο πέναλτι της Λαμίας

Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και δύο λεπτά αργότερα έφτασε στην επίτευξη του γκολ. Ο Αραούχο που είχε μία χαμένη ευκαιρία στο 21’ δεν λάθεψε αυτή τη φορά και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. 

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αν και οι ΤσούμπερΜάνταλος έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο 43’ και στο 45’, αντίστοιχα. 

Κυριάρχησε η ΑΕΚ

Η «Ένωση» είχε τα ηνία του αγώνα και το έδειχναν καθαρά στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Αλμέιδα. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς και στο δεύτερο γκολ. Ο Αραούχο έκλεψε από τον Τζανετόπουλο και με ωραίο πλασέ στο 65’ διπλασίασε τόσο τα τέρματα της ομάδας του, όσο και τα προσωπικά του. Οκτώ λεπτά αργότερα η ΑΕΚ «κλείδωσε» τη νίκη με φανταστικό σουτ του Πινέδα από το ημικύκλιο της περιοχής, ύστερα από ασίστ του Βίντα

Ο Πινέδα πανηγυρίζει

Στα εναπομείναντα λεπτά η Λαμία προσπάθησε να μειώσει και έφτασε μία ανάσα από το 1-3, όμως η μπάλα από το σουτ του Τσούκαλου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης (58′ Μανούσος), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Γκοράνοβ, Σλίβκα, Μπάμπης (83′ Σαραμαντάς), Νούνιες, Σιμόν, Ντε Βινσέντι (74′ Τσούκαλος), Τσιλούλης. 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Βίντα (83′ Ρότα), Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι,  Άμραμπατ (89′ Φράνσον), Γιόνσον, Πινέδα (76′ Λιβάι Γκαρσία), Τσούμπερ (89′ Μοχαμάντι),  Μάνταλος, Αραούχο (83′ Μήτογλου).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο