fbpx

Η πρόκριση στο «Καραϊσκάκη»

Η πρόκριση στο «Καραϊσκάκη»

Ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, άφησαν Απόλλωνας Λεμεσού και Ολυμπιακός μετά το 1-1 στην Κύπρο. 

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε Απόλλωνα Λεμεσού και Ολυμπιακό για τα πλέι οφς του Europa League. Οι δύο ομάδες σκόραραν από μία φορά και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την επόμενη εβδομάδα. 

Το σκορ άνοιξε στο 18’ ο Γιάνγκα, ενώ το τελικό 1-1 διαμόρφωσε ο Χουάνγκ στο 29 σκοράροντας στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Κάρλος Κορμπεράν επέλεξε τον Βατσλίκ στη θέση του τερματοφύλακα και τους Άβιλα, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Κούντε, Εμβιλά και  Χουάνγκ ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής με τους Ζίνκερναγκελ και Ραντζέλοβιτς στα πλάγια και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Η 11άδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λεμεσού

Η 11αδα του Απόλλωνα Λεμεσού στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν η παρακάτω. Γιοβάνοβιτς, Καμάς, Ρομπέρζ, Πειπερνέ, Ντα Σίλβα, Κυριακού, Κολ, Φελίξ, Πίττας, Γιάνγκα και Ντιγκινί.

Έδωσε τη λύση ο Χουάνγκ στο ντεμπούτο του

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση να πιέσουν την άμυνα του Ολυμπιακού και το κατάφεραν σε αρχικό βαθμό. Οι καίριες επεμβάσεις των Μπα και Βατσλίκ δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Απόλλωνα να πετύχουν το στόχο τους που δεν ήταν άλλος από το 1-0. 

Το γκολ του Γιάνγκα

Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και ισορρόπησαν στη μεσαία γραμμή χάνοντας μάλιστα σημαντική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 17’. Ο Κούντε βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Η «στρογγυλή θεά» δεν έκανε το χατίρι στην ομάδα του Πειραιά, αλλά το έκανε στον Γιάνγκα, ο οποίος στάθηκε τυχερός από την κόντρα, βγαίνοντας μόνος απέναντι στον Βατσλίκ. Ο άσος του Απόλλωνα δεν έχασε την ευκαιρία και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Τσέχο και έγραψε το 1-0. 

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Ολυμπιακός απάντησε και έφερε το ματς στα ίσια. Ρέαμπτσιουκ και Ζίνκερναγκελ, άλλαξαν ωραία την μπάλα με τον Μολδαβό να δίνει στον Χουάνγκ. Ο Κορεάτης πάτησε περιοχή και με ωραίο σουτ νίκησε τον Γιοβάνοβιτς για το 1-1.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία, χωρίς να καταφέρουν να τη μετουσιώσουν σε γκολ. 

Το γκολ του Χουάνγκ

Έχασε τις ευκαιρίες…

Μόνο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους υπήρχαν κλασικές ευκαιρίες, με κυριότερη όλων το χαμένο τετ α τετ του Ελ Αραμπί στο 54’, ύστερα από πάσα του Ραντζέλοβιτς. Ο Μαροκινός προσπάθησε και στο επόμενο λεπτό να σκοράρει χωρίς επιτυχία. Στο 64’ ο Χουάνγκ έφτασε κοντά και στο δεύτερό του τέρμα. Ο Κορεάτης όχι μόνο δεν μπόρεσε να κάνει το 1-2, αλλά αποχώρησε και τραυματίας. 

Ο Ραντζέλοβιτς σε προσπάθεια του στο παιχνίδι Απόλλωνα Λεμεσού-Ολυμπιακός

Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή, αλλά αυτή αποδείχτηκε ανούσια. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες μηδενίστηκαν. Χαρακτηριστικό είναι πως η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν τέσσερις τελικές και τους «ερυθρόλευκους» έξι…

Απόλλων Λεμεσού (Νταβίντ Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πεμπέρν, Ρομπέρζ, Καμάς, Κυριάκου (60΄ Μπα), Κολ, Φίλιξ, Πίττας, Ντιγκινί (74΄ Έντι), Γιάνγκα (60΄ Σαχάρ).

Ολυμπιακός (Κάρλος Κoρμπεράν): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Κούντε (90΄+2′ Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (80΄ Βρουσάι), Χουάνγκ (66΄ Αγκιμπού Καμαρά), Ζινκερνάγκελ (79΄ Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (67΄ Χασάν).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο