fbpx

Super League 1: Σειρά μέτρων για την πάταξη της αθλητικής βίας

Super League 1: Σειρά μέτρων για την πάταξη της αθλητικής βίας

Μέτρα για να παταχθεί η αθλητική βία αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου, ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας. Στα γήπεδα του ελληνικού πρωταθλήματος θα λειτουργούν οι κάμερες ασφαλείας, για την ταυτοποίηση των ταραξιών, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις λέσχες των οπαδών.

Η ανακοίνωση: “Η Ελληνική Αστυνομία είναι εγγυητής της εφαρμογής του Νόμου. Πέρυσι, συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε της ελληνική κοινωνία, η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, συνελήφθησαν όλοι οι ένοχοι, όμως απόλυτη προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ώστε η Νομοθεσία να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Κανένα από τα μαγαζιά χουλιγκανισμού που υπήρχαν, δεν πρέπει να ανοίξει πάλι», επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν οι εξής οδηγίες:

1. Όλα τα εισιτήρια θα είναι ηλεκτρονικά και ονομαστικοποιημένα, ενώ θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας από την Ελληνική Αστυνομία κατά την είσοδο στα γήπεδα, με την επιβολή των ανάλογων ποινών που προβλέπει ο Νόμος στους παραβάτες

2. Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο

3. Οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν με τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δουρβετάκης”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο