fbpx

Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός: Ήττα στην επιστροφή του

Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός: Ήττα στην επιστροφή του

Την ήττα με 2-0 από τη Σλάβια Πράγας γνώρισε ο Παναθηναϊκός στην επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολο έργο στη ρεβάνς του 3ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League, καθώς ηττήθηκε με 2-0 στο πρώτο ματς που διεξήχθη στην Τσεχία. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα, αν ο Γάλλος ρέφερι, Ρούντι Μπουκέ, δεν έδειχνε λανθασμένα για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα στον Παλάσιος στο 40’. Με δέκα ολοκλήρωσαν τον αγώνα και οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Σάντος στο 51’. 

Σλάβια Πράγας - Παναθηναϊκός
Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός

Τα αρχικά πλάνα

Ο Γίντριχ Τρπισόφσκι παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Συγκεκριμένα ο Μάντους επιλέχθηκε στη θέση του τερματοφύλακα με τους Ντούντερα, Ούσου, Σάντος και Ντόρλεϊ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Τιεχί και Χόλες ήταν τα αμυντικά χαφ , ενώ πίσω από τον προωθημένο, Λινγκρ, τοποθετήθηκαν οι Σρανζ, Τραορέ και Ολαγίνκα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε τον Μπρινιόλι για τη θέση του τερματοφύλακα και τους Κώτσιρα, Σάρλια, Μάγκνουσον και Γκάνεα στην άμυνα. Την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής σχημάτιζαν οι Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ και Τσέριν, ενώ στα πλάγια αγωνίστηκαν οι Παλάσιος και Αϊτόρ. Την αιχμή του δόρατος αποτέλεσε ο Ιωαννίδης

Γαλλικό… κλειδί βοηθείας

Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς με σκοπό να επιβάλουν τον ρυθμό τους και το κατάφεραν, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε στο 8’ με την κεφαλιά του Τραορέ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με τον Τσέριν να αποτυγχάνει να σκοράρει με το κεφάλι (14’). Το δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε με τη Σλάβια να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή για να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Η φάση της αποβολής του Παλάσιος
Η φάση της αποβολής του Παλάσιος

Στο 39’ το σύνολο του Τρπισόφσκι έφτασε και πάλι κοντά στο 1-0, όμως ο Σρανζ αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε. Στο επόμενο λεπτό σημειώθηκε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Ο Παλάσιος μετά από μία κούρσα έπεσε στο έδαφος και σηκώθηκε αμέσως χωρίς να ζητήσει κάτι, αλλά ο διαιτητής έκρινε λανθασμένα και έβγαλε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Παναθηναϊκού. Όπως ήταν φυσικό η απόφαση του Γάλλου ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και έφερε την αποβολή του Πέντραγκ Έρακ από τον πράσινο πάγκο. 

Η Σλάβια Πράγας εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σουτ του Σρανζ. 

Ισοφάριση στις κόκκινες, όχι και στο σκορ

Οι δύο προπονητές με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου πραγματοποίησαν αλλαγές προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα τους, αλλά η κόκκινη κάρτα του Σάντος στο 51’ τους άλλαξε εκ νέου τα σχέδια. Η αριθμητική ισορροπία είχε αποκατασταθεί, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί και τους γηπεδούχους να φτάνουν στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος. Συγκεκριμένα ο Έβερτον στο 56’ βγήκε απέναντι από τον Μπρινιόλι «σημαδεύοντας» αρχικά το αριστερό δοκάρι. Στην επαναφορά ο Ουζόρ σε σχεδόν κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0. 

Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 2-1 στο 59’, αλλά η μπάλα από το σουτ του Βαγιαννίδη πέρασε λίγα εκατοστά από το δοκάρι του Μάντους. Τα λεπτά κυλούσαν με τη Σλάβια να ελέγχει τη μεσαία γραμμή και να έχει κάποιες χαμένες ευκαιρίες. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος και πλέον οι «πράσινοι» στη ρεβάνς είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αν θέλουν να συνεχίσουν στο Europa Conference League.

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Μάντους, Ντούντερα (46′ Ουζόρ), Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ, Τιεχί (46′ Έβερτον), Χόλες, Σρανζ (72′ Μάζοπουστ), Τραορέ (88′ Πρόβοντ), Ολαγίνκα, Λινγκρ (57′ Σεβτσίκ). 

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (88′ Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Γκάνεα, Πέρεθ, Κουρμπέλης (72′ Καμπετσής), Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδης (46′ Σπόραρ), Αϊτόρ (46′ Βαγιαννίδης).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο