fbpx

Ολυμπιακός-Σλόβαν: Τον έσωσε ο Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός-Σλόβαν: Τον έσωσε ο Ελ Αραμπί

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έσωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα, καθώς με δική του κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-1 κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. 

Στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν στο σκορ, αλλά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έδωσε για ακόμα μία φορά τη λύση, σώζοντας τους «ερυθρόλευκους» από τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα τους. 

Πλέον στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάρει τη νίκη για να περάσει στα πλέι οφ που θα του εξασφαλίσουν τη συνέχιση της ευρωπαϊκής του πορείας. 

Τα αρχικά πλάνα

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε την ομάδα του με τον Βατσλίκ στη θέση του τερματοφύλακα και τους Άβιλα, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Κούντε ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Ζικερνάγκελ και Μασούρας τοποθετήθηκαν στα άκρα και ο Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης. 

Ο Κάρλος Κορμπεράν

Ο Βλάντιμιρ Βάις επέλεξε να «κατεβάσει» τη Σλόβαν με 4-2-3-1. Ο Χόβαν υπερασπίστηκε τα γκολπόστ των Σλοβάκων, έχοντας μπροστά του στην άμυνα τους Πούστσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Κούτσκα, Κανκάβα  και η τριάδα πίσω από τον Γκριν, οι Μπαργκεσιάν, Καχβετάτζε και Ζμριάλ.

Ανούσια υπεροχή

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο πρώτο τέταρτο είχε σημειώσει δύο καλές ευκαιρίες, με τους Μασούρα και Τικίνιο να αποτυγχάνουν να σκοράρουν. Σιγά σιγά η Σλόβαν ανέβασε την πίεσή της και ισορρόπησε στη μεσαία γραμμή φτάνοντας με τη σειρά της κοντά στο γκολ στο 16’ με το δοκάρι του Μπαρτσεγιάν και στο 23’ με τον ίδιο παίκτη να νικιέται στο τετ α τετ με τον Βατσλίκ

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν δημιουργία στο παιχνίδι τους και προσπαθούσαν με μεγάλες μπαλιές να βγάλουν τον Τικίνιο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, χωρίς να το καταφέρουν. Τα λεπτά κυλούσαν με τον Ολυμπιακό να έχει την ανούσια υπεροχή και τη Σλόβαν να μένει πιστή στο πλάνο της διατηρώντας το μηδέν στα μετόπισθεν. 

Σκόραραν και οι δύο

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και έχασαν την ευκαιρία με τον Μασούρα για το 1-0. Ο Κορμπεράν προσπάθησε να δώσει ταχύτητα στην επίθεσή του με τον Ραντζέλοβιτς, όμως αντί να δει την ομάδα του να σκοράρει, την είδε να δέχεται πρώτη γκολ. Ο Παπασταθόπουλος δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Γκριν έκλεψε και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 63’ για το 0-1. 

Οι παίκτες της Σλόβαν πανηγυρίζουν το γκολ στο Καραϊσκάκη

Ο νέος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας έριξε στον αγώνα τους Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Ροντρίγκες, με τους τρεις να δημιουργούν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα οι δύο πρώτοι ήταν οι πρωταγωνιστές της ισοφάρισης στο 87’. Ο Γάλλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαροκινός με το κεφάλι έσπρωξε τη «στρογγυλή θεά» στο βάθος της εστίας γράφοντας με αυτόν τον τρόπο το τελικό 1-1.

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (69’ Βαλμπουενά), Κούντε, Ζικερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (79’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (69’ Ελ Αραμπί). 

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Xόρβαν, Πoύστσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα, Μπαρτσεγιάν (82’ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Ζμρχαλ (85’ Μεντβέντεφ), Γκριν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο